Volejbal: Slováci na záver prehrali s Fínmi 2:3

Volejbal: Slováci na záver prehrali s Fínmi 2:3

Nitra 31. augusta (TASR) – Slovenskí volejbaloví reprezentanti prehrali v treťom prípravnom meraní síl s účastníkom Svetovej ligy Fínskom v Nitre 2:3. V sobotňajšom druhom oficiálnom zápase vyrovnali z 0:2 na 2:2 a v piatom sete viedli 10:7, ale nakoniec prehrali 13:15.

Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho pokračujú v Nitre v príprave na majstrovstvá Európy a na budúci týždeň 7. a 8. septembra odohrajú v Taliansku dva zápasy proti bronzovým olympijským medailistom z Londýna.

Oficiálny medzištátny zápas (zdroj: svf.sk):

Reklama

Slovensko – Fínsko 2:3 (-17, -18, 17, 20, -13)

Zápas trval 122 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Bajči, 200 divákov.

Reklama

SR: Zaťko, Michalovič, Paták, Kohút, Chrtiansky ml., Kmeť, libero Hupka (Masný, Bencz, Ogurčák). Tréner: Š. Chrtiansky. Fínsko: Esko, Siltala, Ma. Oivanen, Kunnari, Shumov, Sivula, libero Kerminen (Rajala, Mi. Oivanen, Seppanen, Tervaportti). Tréner: T. Sammelvuo.

Slováci nastúpili oproti piatku s viacerými zmenami v zostave, kým Fíni išli v základnej šestke. Domáci začali výborne a po dvoch esách Patáka viedli 2:0. Potom však hostia využili slabšiu chvíľku Slovákov a dostali sa do vedenia 9:6. Fíni pôsobili o niečo lepším dojmom a po bloku Shumova viedli už 13:9. Slováci po dlhom čase získali brejk zásluhou bloku Zaťka a znížili na 12:15. Za stavu 13:19 prišli na ihrisko Masný a Bencz. Fíni už nedopustili zvrat a prvý set vyhrali 25:17. Hostia viedli v úvode druhého setu po dvoch blokoch 3:1. Slováci kontrovali blokom Kmeťa a bolo 3:3. Domáci volejbalisti získali pre seba aj následnú dlhú výmenu a Michalovič upravil na 4:3. Potom dal eso Paták a Slováci viedli 6:4. Následne však získali severania štyri body v rade a na prvom technickom timeoute viedli 8:6. Domáci reprezentanti vyrovnali na 10:10, ale Fíni boli v obrane na sieti silní a opäť si vypracovali náskok troch bodov – 10:13. Po výbornom servise Patáka zareagoval dobre na sieti Chrtiansky a Slováci znížili na bod – 14:15. Hostia však potom opäť zablokovali náš útok a do koncovky išli s náskokom dvoch brejkov. Fíni vyhrali druhý set 25:18.

V treťom dejstve začal na nahrávke Masný a si Slováci pri servise Kohúta vypracovali štvorbodový náskok – 8:4. Domáci hráči mali navrch a viedli už 13:7. Fíni však znížili na 10:13 a tréner Chrtiansky si zobral oddychový čas. Na druhom technickom timeoute viedli Slováci už 16:11. Potom dal eso Chrtiansky a bolo už 17:11. Slováci dominovali a mierili za ziskom prvého setu, ktorý napokon vyhrali hladko 25:17.

V štvrtom sete viedli Slováci po Chrtianskeho útoku 6:4. Domáci volejbalisti sa konečne dostali do varu, zlepšili obranu na sieti a po bloku Michaloviča bolo 8:6. Obraz zápasu sa nemenil, slovenskí volejbalisti naďalej v tomto sete dominovali a vypracovali si už náskok štyroch bodov 16:12. Slováci vyhrali štvrtý set 25:20 a vyrovnali na 2:2.

Reklama

Tajbrejk začali Slováci blokom Patáka, následne dal Siltala aut a bolo 2:0. Fíni vyrovnali na 3:3, ale Slováci získal opäť brejk, keď Michalovič uhral ťažkú loptu proti trojbloku – 6:4. Pri zmene strán bolo už 8:4, ale hostia znížili na 8:6. Time Slovensko. Potom sa krásnym blokom prezentoval Paták a bolo 10:7. Fíni však znížili na 10:9 a mohli aj vyrovnať, ale proti bol na bloku skvelý Kmeť – 11:9. Fíni vyrovnali z 12:10 na 12:12 a všetko bolo otvorené. Koncovku zvládli lepšie hostia a vyhrali tajbrejk 15:13.

Štefan Chrtiansky, tréner SR (zdroj: svf.sk): "Dali sme dnes šancu aj ďalším hráčom, pretože sme stále v príprave a hľadáme optimálne zloženie tímu. V každom prípade sme však dnes chceli vyhrať. Zo začiatku sme mali problémy, nepodávali sme dobre, súper hrali veľmi rýchlo a prejavila sa typická fínska hra. Po príchode Masného, ktorú hru spresnil a zrýchlil, sa to zlepšilo a mohli sme vyhrať. Mrzí ma, že sme v zápasoch dvomi nešťastnými chybami v závere prehrali, ale na druhej strane ma teší, že sme ukázali charakter a nevzdali sme sa ani za stavu 0:2. Zápasy s Fínskom nám dali poznatky ohľadne konečnej nominácie na majstrovstvá Európy a beriem to ako kvalitnú prípravu."

Ďalší program prípravných zápasov Slovákov pred ME 2013:

Reklama

7. septembra: Taliansko – Slovensko (Cavalese)

8. septembra: Taliansko – Slovensko (Schio)

16. septembra: Slovensko – Rusko (18:00, Bratislava, HANT Aréna, neoficiálny zápas)

17. septembra: Slovensko – Rusko (18:00, Bratislava, AEGON Aréna NTC, oficiálny zápas)

18.9. – odchod na ME do Poľska

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali