Vitajte v tretej svetovej vojne

Vitajte v tretej svetovej vojne

Washington 6. októbra 2022 (HSP/ronpaulinstitute/Foto:Twitter)

 

Bidenova administratíva a jej štátni kontrolóri národnej bezpečnosti sú odhodlaní eskalovať konflikt na Ukrajine. Okrem toho, že posielajú zbrane a muníciu v hodnote miliárd dolárov režimu štátneho prevratu, ktorý je závislý od brutality neonacistických práporov, v pondelok oznámili, že Ukrajina umožní Pentagónu označovať ciele, píše vo svojom poslednom článku Kurt Nimmo pre Ron Paul Institute

Joe Biden
Na snímke americký prezident Joe Biden

Pri čítaní správy CNN o tomto najnovšom vývoji máme dojem, že páni vojny vo Washingtone budú mať “právo veta nad ukrajinským určovaním cieľov”.

Reklama

Pentagón chce mať pod kontrolou “armádne taktické raketové systémy alebo ATACMS, rakety zem-zem, ktoré môžu preletieť približne 300 km, čo je približne štvornásobok vzdialenosti rakiet používaných mobilnými systémami HIMARS, ktoré USA začali posielať na Ukrajinu pred štyrmi mesiacmi,” uvádza jeden z hlavných orgánov vojnovej propagandy štátu.

Rusko nepochybne pozorne sleduje tento nový vývoj, ktorý môže, ale nemusí pokračovať, a bude ho považovať za potenciálne prekročenie ďalšej červenej čiary, najmä v oblastiach, ktoré sa prostredníctvom referend rozhodli vystúpiť z Ukrajiny a vstúpiť do Ruskej federácie.

Reklama

Pokiaľ ide o Bidena, je len zázrak, že si ráno dokáže zaviazať topánky, nieto ešte triediť zložité informácie o zbraňových systémoch a politických dôsledkoch spojených s umiestnením vyspelých smrtiacich technológií na Ukrajine. Systém ATACMS, ktorý vyrába spoločnosť Lockheed Martin, nesie 500-kilogramovú trieštiacu hlavicu a má maximálny dosah 300 kilometrov.

Použitie týchto rakiet nepochybne zničí nemocnice, školy, občianske centrá, trhy atď., rovnako ako to predtým dokázala technológia smrti v Iraku.

Podľa webovej stránky spoločnosti Lockheed Martin je ATACMS “konvenčný delostrelecký systém zem-zem, ktorý je schopný zasiahnuť ciele ďaleko za hranicou dosahu existujúcich armádnych kanónov, rakiet a iných striel”.

Stručne povedané, ak bude zbraňový systém správne umiestnený, bude schopný spôsobiť Donecku a Luhansku ťažké škody na diaľku.

Koncom februára ministerstvo zahraničných vecí USA pod vedením Tonyho Blinkena uviedlo webovú stránku s názvom “Krym je Ukrajina“. Pozoruhodné a nepochybne predvídateľné je, že Blinken a jeho demo-konzervatívny tím píšu, že ruská operácia, ktorej cieľom je zbaviť sa rasistických a genocídnych neonacistov odhodlaných zabíjať etnických Rusov, je “drzou urážkou moderného medzinárodného poriadku”. Blinken, samozrejme, narážal na neoliberálny poriadok, ktorému dominuje vláda USA a jej skorodovaný a znehodnotený dolár. Z “poriadku”, ktorý spomínal, profituje veľmi malý počet miliardárov, medzinárodných bánk a veľkých monopolných korporácií.

Reklama

“Kyjev, Washington a Moskva majú v súčasnosti rozdielne názory na to, čo je ruské a čo ukrajinské územie. Po štátnom prevrate na Ukrajine v roku 2014, pri ktorom živly podporované USA zvrhli demokraticky zvolenú vládu, Rusko anektovalo polostrov Krym. Minulý týždeň Moskva vyhlásila za svoje ďalšie štyri regióny Ukrajiny,” píšu Kyle Anzalone a Connor Freeman.

Očakávajte, že zoznam cieľov, ktorý Zelenskyj údajne predloží, bude zahŕňať mestá, mestečká a dediny vo vnútri “anektovaných” oblastí, teraz už vlastného Ruska. “Biely dom dal jasne najavo, že nové ruské územia neuzná, a NATO vyhlásilo, že vystupňuje svoju podporu zástupnej vojne.”

Blinken pred časom vyhlásil, že nebude účastníkom rokovaní o ukončení vojny. Plánom USA je výrazne vystupňovať vojnu za hlúpeho predpokladu, že Ukrajina môže skutočne vyhrať. Doteraz USA uvoľnila množstvo prostriedkov:

Okrem CIA sú na Ukrajine prítomné aj jednotky NATO z Litvy, Kanady, Veľkej Británie a Francúzska. Je pozoruhodné, že v zákonodarnom zbore je niekoľko republikánov, ktorí sa hlásia k Donaldovi Trumpovi, vrátane republikána Mikea Waltza (R-FL), ktorý túži “[ísť] na doraz” a otvorene vyslať na Ukrajinu amerických vojenských poradcov. Bývalí americkí špeciálni operátori sú už na mieste neďaleko kontaktnej línie, cvičia kyjevské sily a vypracúvajú bojové plány.

Ako sa to dá interpretovať inak ako plnohodnotná vojna bez “topánok” USA a NATO na zemi? Zatiaľ sú to poradcovia na zemi. História (neskreslená a pravdivá) ukazuje, ako to viedlo k rýchlej eskalácii vo Vietname.

Reklama

Je pravdou, že priemerný Američan má veľmi krátku dobu pozornosti, vo všeobecnosti sa nezaujíma o geopolitiku a najmä vďaka “verejnému” vzdelávaniu má veľmi slabé, ak vôbec nejaké, pochopenie svetových udalostí okrem toho, čím ho kŕmia korporátne médiá. Keď vybuchnú bomby a nastane nukleárna zima, bude na vzdelávanie neskoro.

Domnievam sa, že je vopred jasné, že Rusko bude reagovať, keď delostrelectvo a rakety NATO a USA dopadnú na Krym alebo novovzniknuté republiky. Bude to útok na vlastné Rusko.

Podľa Harryho Kazianisa, ktorý píše pre Responsible Statecraft, sa viaceré simulácie vojnových hier opakovane končia jadrovou konfrontáciou.

V rámci vojnových hier som vo vlastnej réžii odohral viac ako tridsať simulácií bojov pre súkromnú obrannú zákazku… V každom scenári, ktorý som testoval:  Bidenova administratíva pomaly poskytuje Ukrajine čoraz modernejšie zbrane, ako sú ATACMS, F-16 a ďalšie platformy, ktoré Rusko neustále varovali, že predstavujú priamu vojenskú hrozbu… V skutočnosti v 28 z tridsiatich scenárov, ktoré som od začiatku vojny spustil, dochádza k nejakej jadrovej výmene.

Uvádza sa, že UAF dobyli späť Charkov a Cherson v severnej a juhovýchodnej časti krajiny. Tieto “víťazstvá” budú ešte viac motivovať už aj tak zdecimovanú UAF, aby pokračovala v “oslobodzovaní” oblastí, ktoré hlasovali za pripojenie k Ruskej federácii.

Rusko bude reagovať primerane, ako keby bomby a rakety padali priamo na brány Moskvy. Mierové riešenie tejto vojny, ktorá sa začala po tom, ako farebná revolúcia na Majdane zorganizovaná USA násilne zvrhla demokraticky zvolenú vládu, nebude. Žiadna zo strán nemá záujem o riešenie prostredníctvom rokovaní. Takéto situácie nikdy nedopadnú dobre a často vedú k rozšíreniu nákazy vojny do okolitých štátov.

V polovici 20. storočia to bol skutočne veľký problém. Truman ho vyriešil atómovou bombou na niekoľko stoviek tisíc nevinných mužov, žien a detí. Po tom, čo Rusko a Čína vyvinuli vlastné jadrové zbrane ako odstrašujúci prostriedok proti jadrovým zbraniam USA, sa začal používať koncept MAD (Mutually Assured Destruction – vzájomne zaručené zničenie).

Práve teraz sa pohybujeme nad priepasťou MAD.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:36

Opakované vyjadrenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) o možnom využití úspor z druhého dôchodkového piliera na investície do infraštruktúry na Slovensku sú prípravou na ich znárodnenie. Sú o tom presvedčené viaceré opozičné strany, ktoré aj v piatok pokračovali v kritike tohto nápadu.

15:32

Viacero lekárov z Ľvovskej oblasti na západe Ukrajiny vyšetrujú pre podozrenie z prijímania úplatkov. Mužom, ktorí sa chceli vyhnúť vojenskej službe, za peniaze vydávali falošné lekárske potvrdenia. Oznámil to v piatok ukrajinský Štátny úradu pre vyšetrovanie (SBI).

15:26

Španielska polícia zaistila 25 ton hašišu v hodnote 50 miliónov eur v prístave Algeciras na juhu krajiny. Drogy boli ukryté v drevených debnách v nákladnom aute z Maroka, ktoré smerovalo do juhofrancúzskeho mesta Perpignan, informovali v piatok španielske úrady.

15:21

Poľnohospodári sú v posledných rokoch svedkami úbytku poľnohospodárskej pôdy, predovšetkým trvalých trávnych porastov. Poľnohospodári sú teda za zachovanie aspoň súčasnej výmery poľnohospodárskej pôdy. Jednoduchšie odstraňovanie nežiaducej vegetácie, ktoré navrhuje novela zákona o ochrane prírody a krajiny, im v tom môže pomôcť. Uviedla to Jana Holéciová,

15:12

Štáty Vyšehradskej štvorky (V4) sa v Európskej únii v minulosti správali nedospelo, zmeny v pripravovaných zákonoch si niekedy chceli “vytrucovať”. Česko sa v tom zmenilo, stáva sa sebavedomým členom EÚ. Spravodajkyni TASR to povedal predseda českého Senátu Miloš Vystrčil, podľa ktorého je pre ČR prínos zo vstupu do Únie nepomerne väčší ako to, čo sa Čechom možno nepáči.

15:11

Ruské sily zasiahli pri štvrtkovom útoku západné zbrane a vojenské vybavenie prepravované po železnici v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v piatok ruské ministerstvo obrany s tým, že jeho sily sa zamerali aj na železničné objekty v Charkovskej oblasti.

14:57

Predseda vietnamského parlamentu Vuong Dinh Hue odstúpil z funkcie.

14:56

Opoziční poslanci Veronika Remišová a Michal Šipoš vyzývajú prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby nepodpísala tento týždeň v parlamente schválený zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a obrátila sa na Ústavný súd SR. Zákon podľa nich hrubým spôsobom porušuje práva občanov.

14:56

Ukrajinského ministra poľnohospodárstva Mykolu Soľského prepustili v piatok na kauciu z väzby, v ktorej sa ocitol pre podozrenia z účasti v korupčnom škandále. Oznámil to jeho rezort.

14:55

Nemecká centrálna banka (Bundesbank) by mala viac zdôrazňovať výhody digitálneho eura pre spotrebiteľov. Vyhlásil to v piatok spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier. Do popredia by sa mala dostať “pridaná hodnota súkromia” v porovnaní s inými digitálnymi platobnými systémami, povedal v rámci návštevy Bundesbanky.

14:54

Ruská centrálna banka ponechala v piatok kľúčovú úrokovú sadzbu na nezmenenej úrovni, už tretíkrát v rade, zhoršila však inflačné vyhliadky na tento rok. Nové údaje tak vzďaľujú infláciu v Rusku od inflačného cieľa centrálnej banky. Na druhej strane, výrazne zlepšila odhad vývoja ekonomiky, ktorá by tento rok mohla vzrásť až o 3,5 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali