Vitajte v Kanade: globalistický marazmus, špirálovité ilúzie, zmätok a nespokojnosť

Vitajte v Kanade: globalistický marazmus, špirálovité ilúzie, zmätok a nespokojnosť

Ottawa 20. decembra 2022 (HSP/moderndiplomacy/Foto:TASR/AP-Sean Kilpatrick /The Canadian Press)

 

Všetci dúfame, že Covidove opatrenia zostanú na stránkach histórie. Žiadne obmedzenia, žiadne masky, žiadne očkovanie a žiadne povinnosti, si želá Rich Berdan pre Modern Diplomacy. Život by sa mal vrátiť do normálnych koľají, až na tiesnivé hospodárstvo, kolabujúci systém zdravotníctva, večne zaostávajúce školopovinné deti a neznáme dlhodobé komplikácie spojené s nekonečným vpravovaním posilňovacích látok do ľudských tiel

Justin Trudeau
Na snímke kanadský premiér Justin Trudeau

Môžeme si priznať mrazivý fakt, že mandát na očkovanie a vyhlásený zákon kanadského premiéra Justina Trudeaua o mimoriadnych udalostiach s cieľom odstrániť demokratické slobody a zabaviť osobné bankové účty má pretrvávajúce dôsledky a očierňujúce trendy, ktoré teraz národ uvrhli do zosilnenej spoločensko-politickej priepasti. Kanada už nie je tým útočiskom, o ktorom sa kedysi tvrdilo, že je to pravý sever, silný a slobodný.

Reklama

Trudeau, ktorý nikdy nenechal krízu zaháľať, nastolil v Kanade smerovanie, keď v roku 2020 vystúpil na konferencii OSN. “Táto pandémia poskytla príležitosť na reset. Je to naša šanca urýchliť naše úsilie pred pandémiou, nanovo si predstaviť hospodárske systémy, ktoré skutočne riešia globálne výzvy, ako je extrémna chudoba, nerovnosť a zmena klímy.” 

Všetko to znelo obdivuhodne; Trudeauova dokonalá búrka však teraz drví Kanaďanov; napriek tomu sa takmer vôbec neberie na vedomie, že opatrenia COVID prijaté jeho vládou spôsobili krach národa. S podporou spravodajských médií, väčšiny lekárskych profesií, ktoré sú v jednom šíku, a opozičnej Konzervatívnej strany, ktorá nie je schopná presadiť sa mimo základne svojich priaznivcov, sa Trudeau vyhýba kritike tým, že sa obracia k Bidenovej príručke, aby zahmlil hospodárske ťažkosti, ktorým Kanaďania čelia v súvislosti s Putinovou ruskou inváziou na Ukrajinu.

Reklama

Podobne ako mnohé iné krajiny, aj Kanada reagovala na pandémiu fiškálnou a monetárnou reakciou, ktorá spôsobila nadmernú nerovnováhu v hospodárstve, keďže na trh boli vypustené neobmedzené množstvo vytlačených peňazí s nedostatočným dohľadom. Oživenie dopytu po tovaroch a službách v spojení s obmedzenými dodávateľskými reťazcami spôsobilo prudký nárast inflácie na niekoľko desaťročí vysoké hodnoty. To viedlo Bank of Canada k tomu, aby sa v boji proti inflácii pustila do rýchleho zvyšovania úrokových sadzieb. Pandemická politika spôsobí, že nadmerné sprísňovanie povedie k recesii, strate pracovných miest, exekúciám domov a bankrotom podnikov.

Mnohí Kanaďania sa rozhodli, že vládne almužny sú výhodnejšie ako práca. Kanadský generálny audítor uviedol, že je potrebné vyšetriť podozrivé platby dávok COVID-19 vo výške 27,4 miliardy dolárov, pretože vláda neriadila programy pomoci efektívne a pravdepodobne sa jej nepodarí získať späť značné sumy preplatkov. To je okrem 4,6 miliardy dolárov v potvrdených vládnych preplatkoch výlučne v žiadostiach o dvojnásobnú pomoc v rámci rôznych programov pomoci COVID-19. Pre daňových poplatníkov je bolestivé, že vláda nemá dostatočnú schopnosť identifikovať a vymáhať preplatky.

Odhliadnuc od rastúcich nákladov na život, keď sa Kanaďania rozhodujú medzi riadnym stravovaním a bojom o vykurovanie svojich domovov, porovnajme, ako sa Kanada vyrovná s výdavkami v rokoch 2019 až 2021. Podľa Fraserovho inštitútu zaznamenala Kanada druhý najvyšší nárast pomeru hrubého dlhu k HDP spomedzi 33 krajín, ktoré pokrýva MMF – z 87,2 % (2019) na 112,1 % (2021), čo predstavuje nárast o 24,9 %.

Vzhľadom na akumuláciu dlhu by sa dalo očakávať, že kanadskej ekonomike sa počas pandémie darilo lepšie ako iným rovesníkom. Kanada mala v roku 2020 11. najnižší rast reálneho HDP (5,2 %) a v roku 2021 12. najnižší rast reálneho HDP (4,6 %). Kanada tiež nedosiahla lepšie výsledky ako jej porovnateľná skupina tým, že dosiahla nižšiu nezamestnanosť. V roku 2020 mala Kanada tretiu najvyššiu mieru nezamestnanosti (9,58 %) spomedzi 33 priemyselných krajín a v roku 2021 ôsmu najvyššiu mieru nezamestnanosti (7,43 %).

Hoci celý dlh nesúvisí výlučne s COVID, mal kombinovaný vplyv počas pandémie, keď sa prognózy hrubého federálneho dlhu (celkových záväzkov) zvýšili z 54 % (ako podiel na ekonomike) v roku 2019 na 72 % v roku 2021. Počas vrcholu pandémie v roku 2020 dosiahol federálny dlh na osobu rekordnú výšku 48 764 USD (po zohľadnení inflácie) – to je viac ako úroveň dlhu na osobu na vrchole druhej svetovej vojny.

Reklama

V súčasnosti v roku 2022 je úroveň dlhu federálnej vlády na osobu vo výške 47 070 USD o viac ako 25 % vyššia ako v roku 2019, teda v poslednom roku pred pandémiou. Okrem toho a ešte znepokojujúcejšia bola štúdia Fraserovho inštitútu, ktorá merala nárast daní z príjmu fyzických osôb, ktoré budú musieť Kanaďania platiť, aby udržali krok s úrokovými nákladmi na federálny dlh počas svojho života. V štúdii sa uvádza, že 16-roční jednotlivci budú musieť počas svojho života zaplatiť dodatočnú daň z príjmu fyzických osôb vo výške 29 663 USD v dôsledku obsluhy federálneho dlhu a zaplatiť ďalších 10 498 USD na dodatočných daniach v dôsledku nákladov na federálne úroky. Ide o zdrvujúcu ranu, ktorú Trudeauova vláda nechá splácať mladším generáciám.

Bez riadnych klinických štúdií nám bolo povedané, aby sme užívali núdzovo schválenú vakcínu, ktorá zabraňuje tomu, aby človek dostal COVID-19. Vyvinutý nátlak bol obrovský, pričom spoločnosť bola v strehu, že pandémia je pandémiou neočkovaných. Kanaďania boli neľudsky nútení a donucovaní, aby si proti svojej vôli pichli liek, alebo im bolo znemožnené cestovať za blízkymi a stratiť prácu. Kanada mala novú triedu podľudí.

Teraz je zrejmé, že očkovanie nikdy nezabránilo nákaze, pričom v súčasnosti je nakazených viac ľudí, ktorí sa dali zaočkovať; a napriek tomu sa posilňovače stále predávajú do nekonečna. Ľudia sa konečne spamätávajú a odmietajú ďalšie očkovania. Mnohí tvrdia, že mali menšie vedľajšie účinky a niektorí zažili veľké komplikácie. Mnohé európske krajiny pozastavili používanie vakcín u mladých ľudí.

Floridský guvernér Ron DeSantis podal žiadosť na celoštátnu veľkú porotu, aby vyšetrila pochybenia spojené s očkovaním proti COVID-19 a vyvodila zodpovednosť voči tým, ktorí sa podieľali na pochybeniach pri vývoji, propagácii a distribúcii vakcín, ktoré mali zabrániť infekcii, príznakom a prenosu COVID-19.  Spoločnosti Pfizer a Moderna by sa mali pripraviť na doručenie predvolania.

V Ontáriu, najľudnatejšej kanadskej provincii, zaznamenalo verejné zdravotníctvo 22 195 nežiaducich udalostí po očkovaní, kde 1 214 (5,5 %) bolo považovaných za závažné, pri ktorých je potrebná hospitalizácia, a hlásených úmrtí. Nezabúdajte, že počet hlásení bol len 60,7 na 100 000 podaných dávok (0,06 % všetkých podaných dávok) a ide len o jednu provinciu z desiatich v krajine.

Reklama

Nežiaduce účinky na takejto úrovni by pri predchádzajúcich vakcínach viedli k okamžitému opatreniu na zastavenie používania lieku. Bez riadnych klinických štúdií okrem myší možno len dúfať, že dlhodobé účinky na oslabenú imunitu, krvácanie a svalové a neurologické problémy sú nulové alebo prinajlepšom minimálne. Naopak, keď USA v roku 1976 zaočkovali 45 miliónov ľudí proti prasacej chrípke, po očkovaní údajne zomrelo 53 ľudí. Vláda USA očkovanie okamžite zastavila. V Kanade sa nakoniec uskutoční nezávislé vyšetrovanie vakcíny a úlohy vlády.

Ďalší prepad má teraz za následok, že vládou riadené nemocnice v Kanade sú na pokraji úplného kolapsu, keďže najvyšší počet hospitalizácií detí za posledné desaťročie zahltil pohotovostné oddelenia. Nikdy sme neboli svedkami toho, že by deti v takejto miere umierali v celej Kanade na chrípku a respiračné ochorenia.

Kanadské ministerstvo zdravotníctva nedávno poskytlo provinciám ďalšie 2 miliardy dolárov, keďže rastú výzvy, aby vláda urobila viac na pomoc nemocniciam, ktoré čelia bezprecedentným personálnym problémom. Mrazivou obžalobou je, že Červený kríž, ktorý sa zvyčajne volá do krajín tretieho sveta, bol vyzvaný, aby pomohol s nedostatkom zdravotných sestier.

Táto kríza je sčasti vyvrcholením ukončenia pracovného pomeru zdravotníckych pracovníkov, ktorí neboli ochotní nechať si pichnúť injekciu, a dlhodobo zlého riadenia socialistického systému zdravotníctva, ktorému chýba vôľa a zodpovednosť na všetkých úrovniach štátnej správy a odborov zmeniť spôsob práce. V dôsledku nekompetentnosti a následkov politiky COVID sa zatvárajú oddelenia pohotovosti a budeme svedkami toho, ako Kanaďania zahynú na zrušené operácie a zákroky.

Ďalším faktorom, ktorý si vyžaduje vyšetrenie nárastu počtu hospitalizovaných detí, bolo nehumánne maskovanie detí a zatváranie v školách počas pandémie, kde deti neumierali. Následne tieto opatrenia mohli potlačiť ich imunitný systém.

Výrazný je aj pokles duševného zdravia.  Mohol by prevládajúci nárast samovražedných myšlienok súvisieť s opatreniami vlády a učiteľských odborov, ktoré dusia študentov za maskou s minimálnou sociálnou interakciou. Podľa zistení, ktoré zverejnil kanadský štatistický úrad, vyostrenie výluk výrazne prispelo k výskytu samovražedných myšlienok na 4,2 % v roku 2021, čo bolo výrazne viac ako 2,7 % v roku 2019 pred pandémiou. To, čo vidíme, predstavuje vládou spôsobenú chronicitu úzkosti, depresie a osamelosti spojenú s dlhotrvajúcim charakterom pandémie.

Nezlepšuje sa to. V prieskume agentúry Ipso z novembra 2022 sa 71 % opýtaných Kanaďanov obáva, že sa nebudú môcť prispôsobiť rastúcim úrokovým sadzbám, zatiaľ čo 86 % sa obáva recesie. V tom istom prieskume sa 61 % respondentov obáva, či si budú môcť dovoliť zaplatiť benzín, a 53 % sa teraz obáva, či uživia svoju rodinu. Napriek tomu Trudeau vo svojom elitnom globálnom postoji naďalej vynakladá stovky miliárd dolárov na klimatické programy OSN a na nekonečnú vojnu, v ktorej na Ukrajine umierajú tisíce civilistov – to všetko na pleciach bojujúcich Kanaďanov, ktorí sa prepadajú do tretieho sveta a hľadia na prázdne regály pre detské lieky.

Trudeauova schopnosť vytvárať ilúziu konsenzu medzi Kanaďanmi je v skutočnosti umením taktiky odvádzania pozornosti, aby na politickej scéne vyvolal rozpory medzi krajnou pravicou a ľavicou a potom vyzdvihol svoj postoj, ktorý nikdy neuspokojí extrémistov, ale Kanaďania ho budú akceptovať s minimálnou zodpovednosťou. Trudeau potom robí hlboké rezy, aby ohol opozičné boky, a to takými spôsobmi, ako je označovanie popieračov klimatických zmien, označovanie sociálno-konzervatívnych postojov za extrémistické, kastovanie ropného priemyslu, prenasledovanie strelných zbraní a naznačovanie, že pandémia je pandémiou neočkovaných – to všetko a ešte k tomu tvrdí, že sa hlási k demokracii a slobode.

Dlhoročné dedičstvo, hodnoty a kultúrna identita Kanady, ktoré kedysi zjednocovali vyzdobený národ prvého sveta stability, sú teraz včlenené do globalistického marazmu špirálovitých ilúzií, zmätku a nespokojnosti.

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:53

Pri izraelskom vzdušnom útoku na obytný dom a tábor pre utečencov v centre Pásma Gazy zahynulo najmenej 20 ľudí, uviedla v nedeľu vo vyhlásení nemocnica al-Aksá. Informovala agentúra AFP.

10:40

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa v marci 2024 medzimesačne znížila o 2,9 % na úroveň 42,82 eura/100 kilogramov (kg). V medziročnom porovnaní bola priemerná nákupná cena mlieka nižšia o 11,7 %. Vyplýva to z aktuálnej správy Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

09:37

Saudskoarabský kráľ Salmán bin Abd al-Azíz sa v nedeľu podrobí lekárskym testom v dôsledku “vysokej horúčky a pridruženej bolesti”, uviedla tamojšia tlačová agentúra SPA.

09:20

Ukrajinským ozbrojeným silám sa podarilo zostreliť všetkých 37 dronov, ktorými Rusko v noci na nedeľu útočilo na územie Ukrajiny, uviedlo tamojšie letectvo.

08:52

Saudskoarabský korunný princ Muhammad bin Salmán a poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan diskutovali o bilaterálnej dohode a vojne medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy, uviedli v nedeľu saudskoarabské médiá.

Na stretnutí v saudskoarabskom meste Dahrán hovorili o takmer finálnej verzii návrhu strategických dohôd medzi oboma krajinami.

08:39

Aljašskí štátni policajti v sobotu informovali, že z lietadla, ktoré sa našlo na dne jazera, boli vytiahnuté telá dvoch mužov.

Polícia v piatok neskoro večer dostala informáciu o prevrátenom lietadle v jazere Six Mile Lake.

Telo 58-ročného Davea Hedgersa a 45-ročného Aarona Fryera našiel potápačský tím vnútri lietadla, uviedli policajti vo vyhlásení.

08:23

Najmenej 68 ľudí zahynulo v dôsledku prudkého dažďa a následných záplav v provincii Ghór v strednej časti Afganistanu, uviedli tamojší predstavitelia.

Prudké dažde zasiahli provinciu ešte v piatok a voda zaplavila množstvo významných prístupových ciest do oblasti.

08:16

Ukrajina tvrdí, že Rusko v sobotu zámerne cielilo na civilistov pri ostreľovaní dvoch miest v Charkovskej oblasti na severovýchode krajiny.

Ukrajinská prokuratúra uviedla, že ruský nálet na obytnú časť v oblastnej metropole Charkov vyšetruje ako vojnový zločin.

07:55

Prudké boje v palestínskom meste Rafah na juhu Pásma Gazy z domovov vyhnali už 800.000 ľudí, informoval v sobotu Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) počas pokračujúcej ofenzívy izraelskej armády (IDF). Informovala  agentúra AFP.

07:45

Izraelský minister a člen vojnového kabinetu Benny Gantz v sobotu pohrozil demisiou v prípade, že do 8. júna nebude prijatý nový plán vojny v Pásme Gazy.

Gantz vypracoval šesťbodový plán, ktorého súčasťou je návrat rukojemníkov, ukončenie vlády Hamasu, demilitarizácia Pásma Gazy a vytvorenie medzinárodného úradu na správu civilných záležitostí. Plán počíta aj s krokmi na normalizáciu vzťahov so Saudskou Arábiou.

07:35

Tunisko v sobotu našlo pri svojom pobreží telá štyroch migrantov, informovala Tuniská národná garda v súvislosti s nárastom počtu lodí s migrantmi, ktoré v posledných týždňoch smerujú z Tuniska do Talianska.

Pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 52 migrantov, národná garda zatkla deväť pašerákov a zhabala lode.

07:15

Rusko v noci na nedeľu opäť vystavilo Ukrajinu masívnym dronovým útokom.

Podľa ukrajinského letectva útoky zasiahli Kyjev, Vinnyckú oblasť juhozápadne od hlavného mesta, pohraničnú Sumskú oblasť na severovýchode krajiny, centrálnu Čerkaskú oblasť, a mestá na juhu Mykolajiv a Odesu.

Včera 17:06

Arbitrážny súd v Petrohrade zmrazil ruské aktíva niekoľkých európskych bánk vrátane Deutsche Bank. Informovala agentúra DPA.

Súd prijal opatrenie na žiadosť RusChimAllianz, čo je dcérska spoločnosť Gazpromu, ktorá prevádzkuje terminál na skvapalnený zemný plyn (LNG) v Baltskom mori, uviedla v sobotu ruská štátna tlačová agentúra Tass.

Súd zablokoval aktíva vo forme cenných papierov patriacich Deutsche Bank a ďalším spoločnostiam, v ktorých má podiel, ako aj vo forme nehnuteľností a peňazí na bankových účtoch.

Včera 17:05

Gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová v sobotu vetovala zákon o zahraničnom vplyve, informovali agentúry AFP a Reuters.

Prezidentka Zurabišviliová v minulosti viackrát avizovala, že zákon bude v prípade schválenia vetovať. Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dostatok hlasov na prelomenie jej veta.

Včera 17:02

Pápež František vstal v sobotu počas ceremónie v starovekej aréne vo Verone, aby objal dvoch mužov, ktorých príbuzných zabili Hamas a izraelské sily. Informovala agentúra Reuters.

Pápežova návšteva Verony po troch týždňov od návštevy Benátok minulý mesiac je testom jeho výdrže po sérii ochorení v poslednom roku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali