Vedenie SKGA chce medzi deťmi aj naďalej propagovať tento šport, chce si z nich vychovať novú generáciu

Vedenie SKGA chce medzi deťmi aj naďalej propagovať tento šport, chce si z nich vychovať novú generáciu

Bratislava 21. mája 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Počas poslednej májovej soboty budú na celom Slovensku golfové ihriská otvorené pre všetkých malých i veľkých záujemcov o tento šport. Budú na nich prebiehať propagačné akcie v rámci Slovenského dňa golfu, ktorý Slovenská golfová asociácia (SKGA) organizuje pred začiatkom hlavnej sezóny už niekoľko rokov

Na snímke prezident Slovenskej golfovej asociácie Tomáš Stoklasa

“Zatiaľ sa do Slovenského dňa golfu prihlásilo sedemnásť klubov, no veríme, že záujemcov o golf veľmi radi privítajú aj na iných ihriskách, ktoré ešte nestihli deklarovať svoj záujem pridať sa k tejto tradičnej celoštátnej kampani. Sme presvedčení, že všade sa nájde niekto, kto v sobotu počas celého dňa zasvätí do tejto hry nových potenciálnych hráčov, kto im pomôže zorientovať sa v našom športe,“ povedal na stretnutí s novinármi prezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Tomáš Stoklasa.

Reklama

Podľa neho aj v roku 2019 patrí medzi hlavné ciele SKGA rozvoj golfu v domácich podmienkach. Návštevníci golfových ihrísk počas Slovenského dňa golfu budú mať možnosť bezplatne sa zoznámiť s golfom a vyskúšať si ho na vlastnej koži. Zoznam ihrísk, kde to môžu zažiť v sobotu 25. mája, je dostupný na webovej adrese SKGA. “Na Slovensku momentálne máme v prevádzke takmer tridsať ihrísk,” zdôraznil Stoklasa.

“Veríme, že vďaka tejto už tradičnej aktivite SKGA objavia čaro golfu opäť noví záujemcovia o tento šport, ktorí rozšíria naše rady na Slovensku,“ pokračoval šéf SKGA Tomáš Stoklasa, ktorý je na čele SKGA druhý rok. Stoklasa a spol. sa tiež bude snažiť o propagáciu golfu medzi negolfovou verejnosťou aj ďalšími aktivitami. Napríklad, v spolupráci so Slovenským olympijským a športovým výborom (SOŠV), rozšíri potrebné informácie o golfe do slovenských miest aj v rámci chystaného podujatia pod názvom “Športuj Slovensko,” ktoré bude v nedeľu 26. mája v Prešove, v sobotu 1. júna na Štrbskom Plese, 23. júna v Banskej Bystrici a 21.septembra v Bratislave.

Reklama

“Pridáme sa k tejto kampani, pretože náš šport tiež patrí medzi olympijské. Aj my máme šancu mať na olympiáde v Tokiu 2020 vlastného zástupcu,“ pokračoval Stoklasa. Šéfa golfu na Slovensku tiež teší fakt, že členská základňa SKGA utešene rastie. “Veľa našich aktivít už dlhšie obdobie orientujeme na deti, pretože jedným z ukazovateľov, ktorý nám môže pomôcť k štátnej dotácii, je mládežnícka základňa. My sa v tomto smere môžeme pochváliť faktom, že naša popularita medzi detskou populáciou z roka na rok rastie. Deti majú o golf záujem. Hoci dotácia zo štátnych zdrojov je účelovo viazaná, my nemáme obavy, že by sme peniaze od štátu nedokázali využiť na správnu vec. Súčasný štátny príspevok na našu činnosť predstavuje 250 000 eur, no podľa ukazovateľov vzorca, ktorý vypracovali tvorcovia dotačnej politiky na rezortnom ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu, nám patrí ešte vyššia čiastka,“ zdôraznil prvý muž slovenského golfu Tomáš Stoklasa a doplnil: “Podľa počtu mladých členov do 23 rokov a podľa zapojenia detí do našich športových aktivít by to tak malo byť. Tak nám to vychádza.”

Podľa neho cieľom SKGA v roku 2019 je prekonať hranicu 8000 registrovaných golfistov. K 31. decembru 2018 ich bolo 7780. Pôsobili v 34 kluboch a hrali golf na 26 ihriskách prakticky po celom Slovensku.

“Naša členská základňa sa pohybuje na hranici 7600 – 7800 registrovaných členov. Sme veľmi radi, že aj na Slovensku sa postupne mení pohľad na náš šport, ľudia ho viac vnímajú cez mládež, než cez rôzne mediálne známe tváre. Preto aj pri tvorbe televíznych spotov sa orientujeme na obyčajných ľudí, na partie kamarátov, študentov – a najmä na ľudí, ktorí nie sú často v mediálnom priestore. Aby sa divák aj pred televízorom mohol presvedčiť, že golf je šport pre všetkých, nie iba pre rôzne celebrity, hercov, športovcov a podnikateľov. My teraz chceme osloviť najmä mládež a deti. Chceme si z nich vychovať novú generáciu golfistov, ktorá nás v budúcnosti môže reprezentovať na veľkých medzinárodných turnajoch, svetových a európskych šampionátoch a na olympijských hrách,“ zdôraznil prezident SKGA Tomáš Stoklasa.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali