V Trnave vyčíňa podpaľač kontajnerov, polícia žiada o pomoc

V Trnave vyčíňa podpaľač kontajnerov, polícia žiada o pomoc

Trnava 19. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Policajné správy

Polícia zaznamenala v poslednom období v rôznych častiach Trnavy niekoľko desiatok podpálených smetných nádob, preto sa obracia v tejto súvislosti na občanov so žiadosťou o pomoc. K podpaľovaniu smetných nádob dochádza v nočných hodinách.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Naposledy sa tak stalo v noci zo štvrtka na piatok 16. decembra. Neznámy páchateľ založil na Saleziánskej ulici krátko pred polnocou požiar v plastovej zbernej nádobe, od ktorej sa následne poškodila aj nádoba stojaca vedľa. O niekoľko minút zhoreli smetné nádoby aj na vyhradených stojiskách priľahlých ulíc, Spojnej a Poštovej. Neskôr v ten deň zapálil neznámy páchateľ odpadovú nádobu aj na Špačinskej ulici.

“Od horiacej smetnej nádoby sa môže chytiť napríklad blízko stojace auto. Často požiar založený v jednej nádobe poškodí aj tie vedľa stojace, čím sa zvyšuje škoda na majetku,” uviedla dnes trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Podľa konateľa spoločnosti na likvidáciu odpadov FCC Trnava Bystríka Stanka len v novembri zaznamenali až 12 takýchto incidentov. “Celková škoda za celý rok sa vyšplhala na najmenej 15.000 eur,” konštatoval Stanko pre TASR.

Reklama

Polícia žiada občanov, ktorí si všimli pohyb podozrivých či cudzích osôb v blízkosti smetných nádob alebo manipuláciu s otvoreným ohňom, aby to oznámili na políciu prostredníctvom linky 158. “Polícia na miesto vyšle hliadku, ktorá môže osoby skontrolovať, respektíve zabrániť prípadnému ďalšiemu protiprávnemu konaniu. Občianska všímavosť môže v tomto prípade zohrať zásadnú úlohu, preto vyzývame občanov, aby neváhali kontaktovať políciu a pomohli tak pri vypátraní páchateľa,” dodala Kredatusová.

 

Polícia vyšetruje požiar troch vozidiel v bratislavskej Karlovej Vsi

Polícia vyšetruje príčinu a okolnosti požiaru troch osobných vozidiel v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves, ku ktorému došlo v nedeľu (18.12.) v skorých ranných hodinách. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

Podľa doterajších informácií došlo k požiaru osobného auta značky Volkswagen Polo, ktoré bolo zaparkované pred jedným z obytných domov na ulici Ľ. Fullu. “Požiar sa následne rozšíril na vedľa stojace motorové vozidlo značky Range Rover. Obe motorové vozidlá boli požiarom úplne poškodené,” priblížila Mihalíková. Plamene poškodili aj prednú časť karosérie oproti stojaceho motorového vozidla značky Škoda Fabia. Celková škoda na požiarom zasiahnutých autách bola predbežne vyčíslená na 78.660 eur.

Reklama

Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

 

V Bratislave ukradli 21 ihličnatých stromčekov

Polícia pátra po dosiaľ neznámom páchateľovi, ktorý počas uplynulého víkendu ukradol v bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica 21 ihličnatých stromčekov rôznej výšky. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

Na ulici Pri Vápenickom potoku páchateľ podľa polície doposiaľ neznámym spôsobom vnikol do oploteného a riadne uzamknutého predajného priestoru, z ktorého ukradol stromčeky. Dotknutej spoločnosti tým spôsobil škodu 839 eur.

Reklama

Polícia už začala v tejto veci trestné stíhanie pre zločin krádeže. “Za takéto protiprávne konanie hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov,” uviedol Szeiff.

 

Polícia odhalila minulý týždeň v Žilinskom kraji 21 vodičov pod vplyvom alkoholu 

Žilina 19. decembra (TASR) – Policajti odhalili minulý týždeň v Žilinskom kraji 21 vodičov pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Dychovou skúškou namerali deviatim vodičom motorových vozidiel nad jedno promile, dvom pod jedno promile alkoholu a dvaja vodiči podgurážení alkoholom spôsobili dopravné nehody. “Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, pričom pod vplyvom alkoholu bolo osem z nich,” uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Doplnila, že v sobotu (17.12.) v skorých ranných hodinách spôsobil na Ulici mládeže v Martine dopravnú nehodu 24-ročný vodič Škody Octavia. “Pri odbočovaní sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, následkom čoho vyšiel na ostrovček a narazil do stĺpa verejného osvetlenia. Pri dychovej skúške mu policajti namerali 0,90 mg/l (1,88 promile),” dodala Balogová.

V nedeľu (18.12.) predpoludním zastavila policajná hliadka na diaľnici D1 v smere na Liptovský Mikuláš 47-ročného vodiča Peugeotu Boxer s maďarským evidenčným číslom. “Pri dychovej skúške mu namerali 0,89 mg/l alkoholu v dychu (1,77 promile),” uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

 

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali