V OĽaNO naznačujú veľkú mobilizáciu v prospech Korčoka. Má prísť po Veľkej noci. Prebudí sa z letargie súčasná koalícia?

V OĽaNO naznačujú veľkú mobilizáciu v prospech Korčoka. Má prísť po Veľkej noci. Prebudí sa z letargie súčasná koalícia?

Bratislava 25. marca 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Výraznými otáznikmi po prvom kole prezidentských volieb sú kandidáti, ktorí nepostúpili. Zatiaľ nie je zrejmé, či Harabin, Forró, Kubiš alebo Matovič otvorene podporia Korčoka či Pellegriniho

Na snímke Ľubomír Galko

Už počas volebnej noci sme sa dozvedeli, že Štefan Harabin i Ján Kubiš odkázali, že všetko nechajú na vlastné zváženie svojich voličov a zatiaľ sa otvorene nepriklonili ani na jednu stranu.

Reklama

Predovšetkým elektorát Harabina je rozsiahly (viac ako 260-tisíc hlasov) a podľa komentátorov v druhom kole rozhodne práve to, koľkí z voličov Harabina sa premôžu a napriek značným animozitám vhodia do urny hlas v prospech Petra Pellegriniho.

Maďarský kandidát Krisztián Forró bol počas sobotnej noci o trochu jasnejší a hovoril o tom, že si nevie predstaviť, že by sa pridal na stranu Ivana Korčoka. Maďarská menšina je tak druhou studnicou, do ktorej by mal pred druhým kolom načrieť súčasný predseda Národnej rady Pellegrini.

Reklama

Prvého kola volieb sa zúčastnil i bývalý premiér a dnes opozičný poslanec Igor Matovič, ktorý v médiách nešetrí kritikou ani na stranu Pellegriniho ani na stranu Korčoka. Hoci Matovič už stratil svoj mediálny lesk a obrovskú popularitu, stále má určitú skupinu voličov, ktorá sa pravdepodobne prikloní na stranu Korčoka – bývalého ministra v Matovičovej vláde.

Dnes to na sociálnej sieti otvorene potvrdil Matovičov spolupracovník, poslanec NR SR Ľubomír Galko. Naznačil, že po sviatkoch Veľkej noci príde ku veľkej mobilizácii v prospech liberálneho kandidáta Ivana Korčoka.

“Teraz si oddýchnime, cez sviatky užime rodinu, blízkych… A potom sa zmobilizujme a ukážme tomuto gaunerovi, kde je jeho miesto. Doteraz mu to ukazovali celý život tí, ktorým slúžil a robil pre nich špinavú robotu. Tak mu to teraz ukážme my!“ Vyjadril sa útočne na margo kandidáta Petra Pellegriniho poslanec opozície a exminister obrany Galko.

Otázne je, v akej forme príde mobilizácia v prospech Korčoka. Politici z OĽaNO na čele s Matovičom už skôr hovorili o možných pikantných správach a videách, ktoré by mohli uzrieť svetlo sveta pred druhým kolom.

Dni po Veľkej noci a pred druhým kolom volieb budú takmer s určitosťou poznamenané aj masovými zhromaždeniami Korčoka, Progresívneho Slovenska, SaS či KDH. V burcovaní ľudí na námestiach sa súčasná opozícia stala veľmi zručnou. Podľa bývalého prezidenta Ivana Gašparoviča, ktorý v nedeľu vystúpil v televízii TA3, by sa v tomto smere mala konečne prebrať z letargie aj súčasná vláda na čele so Smerom-SSD. Gašparovič okrem toho podotkol, že podľa neho by sa mal pred voľbami mediálne a verejne viac angažovať i samotný predseda vlády a šéf Smeru Robert Fico, pokiaľ nechce, aby kritizovanú Čaputovú vystriedal Korčok s totožnou politikou.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:19

Ukrajinská pohraničná služba vylovila z rieky Tisa, ktorá tvorí časť hranice Ukrajiny s Rumunskom, telá dvoch mužov. Ich totožnosť sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

19:18

Tornáda, ktoré sa v sobotu prehnali americkým štátom Oklahoma, si vyžiadali najmenej dve obete na životoch. V nedeľu o tom informovali tamojšie úrady, ktoré dodali, že jednou z obetí je dieťa.

19:16

Hlavný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Olexandr Syrskyj v nedeľu priznal, že situácia ukrajinskej armády na frontovej línii sa zhoršila, a potvrdil, že Rusko v poslednom čase dosiahlo na bojisku viacero úspechov.

19:13

Rakúski colníci objavili 700.000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu. V nedeľu o tom informovalo rakúske ministerstvo financií.

18:06

Ruská priemyselná výroba a investície stagnujú, vývoz tovaru sa naďalej zhoršuje a ziskovosť vo väčšine odvetví klesá. Uviedol to ruský think tank blízky vláde.

17:38

Holandský tenista Tallon Griekspoor sa prebojoval do osemfinále dvojhry na turnaji ATP v Madride. V 3. kole v pozícii nasadenej dvadsaťštvorky zdolal turnajovú jedenástku Holgera Runeho z Dánska v troch setoch 6:4, 4:6 a 6:3. Ďalej ide aj siedmy nasadený Rus Andrej Rubľov po triumfe 7:6 (10), 6:4 nad Španielom Alejandrom Davidovichom Fokinom.

17:33

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do osemfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride. Nasadená štvorka si v 3. kole poradila s Mayar Sherifovou z Egypta 6:1, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude Češka Sára Bejleková, ktorá vyradila Ashlyn Kruegerovú z USA takisto v dvoch setoch 6:3, 6:1. O prekvapenie sa postarala mladá Ruska Mirra Andrejevová, ktorá vyradila siedmu nasadenú Češku Markétu Vondroušovú 7:5, 6:1.

17:18

Izrael súhlasil, že si pred spustením útoku na mesto Rafah v Pásme Gazy vypočuje obavy a názory Spojených štátov. V nedeľu to povedal hovorca Rady Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. “Ubezpečili nás, že nepôjdu do Rafahu, kým nebudeme mať možnosť naozaj sa s nimi podeliť o naše názory a obavy,” povedal Kirby pre televíziu ABC.

17:11

Rozvoj americkej spoločnosti Tesla v Číne možno nazvať “úspešným príkladom čínsko-americkej hospodárskej a obchodnej spolupráce”. Vyhlásil to v nedeľu čínsky premiér Li Čchiang po stretnutí s generálnym riaditeľom Tesly Elonom Muskom, ktorý pricestoval na návštevu Pekingu.

17:10

Desiatky obdivovateľov Benita Mussoliniho sa v nedeľu zišli v rodisku tohto talianskeho fašistického diktátora, aby sa zúčastnili na zhromaždení pri príležitosti 79. výročia jeho popravy. Podobné akcie sprevádzané skandovaním hesiel a “hajlovaním” sa konali aj v niekoľkých ďalších mestách na severe Talianska.

17:09

Talianska premiérka Giorgia Meloniová bude kandidovať v júnových voľbách do Európskeho parlamentu. Rozhodnutie oznámila na nedeľňajšom straníckom podujatí v meste Pescara.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali