Uruguaj zvíťazil nad Ekvádorom 4:0, Paraguaj remizoval s Katarom 2:2

Uruguaj zvíťazil nad Ekvádorom 4:0, Paraguaj remizoval s Katarom 2:2

Sao Paulo 17. júna 2019 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Silvia Izquierdo)

 

Futbalisti Uruguaja úspešne vstúpili do 46. ročníka Copa America, V úvodnom zápase v C-skupine zdolali Ekvádor presvedčivo 4:0

Miguel Almiron (vpravo) z Paraguaja a Abdulaziz Hatem z Kataru v zápase B-skupiny na 46. ročníku juhoamerického šampionátu Copa America Paraguaj – Katar 16. júna 2019 v Riu de Janeiro

O osude stretnutia na štadióne v Brasilii rozhodli už v prvom polčase, keď si vypracovali trojgólový náskok.  Ekvádorčania dohrávali od 24. minúty bez vylúčeného Joseho Quinterosa, ktorý najskôr dostal za úder lakťom do tváre Nicolasa Lodeira žltú kartu, no po rozhodnutí VAR musel ísť predčasne do kabín.

Reklama

“Víťazstvom sme urobili prvý dôležitý krok. V ďalšom priebehu turnaja sa budeme snažiť nadviazať na tento výkon,” povedal strelec druhého uruguajského gólu Edinson Cavani.

“Po vylúčení Quinterosa sme mali na ihrisku viac priestoru a dominovali sme. Musíme ísť krok za krokom, ešte stále je čo zlepšovať,” uviedol Lodeiro, ktorý v 6. minúte otvoril skóre. V závere prvého polčasu sa presadil Luis Suarez, konečne skóre stanovil vlastným gólom Arturo Mina.

Reklama

V stretnutí B-skupiny na Maracane remizoval Paraguaj s Katarom 2:2. Zverenci trénera Eduarda Berizza viedli po presných zásahoch Oscara Cardoza a Derlisa Gonzaleza 2:0, no úradujúcim ázijským šampiónom sa v premiérovom vystúpení na Cope podarilo vyrovnať.

“Úvodný gól Kataru nám zobral vietor z plachiet. Stratili sme kontrolu nad stredom poľa a súper to využil. Remízu považujem za zaslúženú, v prvom polčase si Katar vypracoval viac šancí a mal loptu častejšie na kopačkách,” priznal Berizzo.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:18

Poľsko a Litva sú pripravené pomôcť ukrajinským úradom vrátiť do vlasti mužov podliehajúcich brannej povinnosti. Uviedli to predstavitelia oboch krajín vo štvrtok po tom, ako Kyjev oznámil pozastavenie konzulárnych služieb pre týchto Ukrajincov v zahraničí.

08:03

Turecký súd vo štvrtok odsúdil deväť zamestnancov štátnych železníc na osem až 17 a pol roka väzenia za “spôsobenie smrti a zranenia z nedbanlivosti” v súvislosti s tragickou nehodou z roku 2018.

Najvyšší trest dostal vtedajší regionálny riaditeľ tureckých štátnych železníc – 17 a pol roka za mrežami.

07:55

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I v piatok počas schôdzky v Pekingu vyzval svojho amerického kolegu Antonyho Blinkena na riešenie rastúcich nezhôd medzi Pekingom a Washingtonom.

Blinken vyjadril na začiatku stretnutia nádej na pokrok v otázkach, na ktorých sa dohodli americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching. Šéf americkej diplomacie však povedal, že bude veľmi priamo hovoriť o sporných záležitostiach, medzi ktoré zrejme patria Rusko, Taiwan a obchodná výmena.

Antony Blinken
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken (vľavo) a čínsky šéf diplomacie Wang I pózujú počas stretnutia v Pekingu
07:45

Dánska vláda vo štvrtok oznámila, že vyčlenila 4,4 miliardy dánskych korún (zhruba 590 miliónov eur) na ďalšiu vojenskú podporu pre Ukrajinu. Informovala agentúra AFP.

07:29

Armáda USA začala v Pásme Gazy s výstavbou móla s cieľom navýšiť dodávky potrebnej humanitárnej pomoci do tejto palestínskej enklávy. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo obrany.

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali