Top 10 moderných áut, ktoré nikto nekupoval – medzi nimi aj VW a Hyundai

Top 10 moderných áut, ktoré nikto nekupoval – medzi nimi aj VW a Hyundai

Európa 28. júla 2015 (HSP/

Roky predaja: od 2011
Cena: od 14.500 €

Hoci sa Jetta u našich západných susedov predávala len 2 roky, u nás ju nájdete v ponuke stále, no s jej budúcnosťou v celej Európe to nevyzerá ružovo. Je však záhadné, prečo. V podstate ide o obľúbený model Golf s „kufrom“, pričom sa kladie dôraz na komfort posádky namiesto praktickosti. Možno práve to je dôvod neobľúbenosti, no po technickej stránke ide o viac ako dobré auto. Rovnako konzervatívny dizajn Volkswagenu neurazí. Je však isté, že rok 2015 bude jej posledným rokom minimálne v Európe.

 

Reklama

 

Honda Accord

Reklama

 

Roky predaja: 2008 – 2015
Cena: cca od 23.000 €

Aj toto vozidlo je veľkým prekvapením. Japonské automobily sú známe svojou spoľahlivosťou a Accord s motorom 2,4 i-VTEC s výkonom 200 koní a dobrými jazdnými vlastnosťami dokázal uspokojiť aj mierne športovo ladených vodičov. Smutnou správou je, že Accord v Európe končí a nechystajú sa žiadne ďalšie generácie. Stále ho však nájdete v ponuke USA v rôznych eko-variantách (hybrid, plug-in hybrid) – ten však má s európskou verziou spoločné len meno.

 

 

Reklama

Hyundai Veloster

 

Roky predaja: 2009 – 2013
Cena: od 19.000 €

Veloster nie je žiadnym prekvapením v tomto rebríčku. Pozná ho málo ľudí a ešte menej si ho kúpilo. Hoci model Veloster pôsobí ako športovo ladené kupé, nie je ani športové ani kupé. Je to v podstate zvláštny experiment automobilky – na ľavej strane sú len jedny dvere, na pravej sa nachádza dvojica dverí. Automobilka tak chcela zabrániť prípadom, kedy pasažieri na zadných sedadlách otvárali dvere do cesty bez toho, aby sa presvedčili, či nejde auto. Hoci jazdné vlastnosti neboli najhoršie, Veloster neponúkal ani 200 koní a mal len predný náhon, teda o športovosti môže byť reč len ťažko.

 

Reklama

 

Renault Latitude

 

Roky predaja: 2010 – 2013
Cena: od 19.900 €

Napriek tomu, že Renault v minulosti vedel vyrábať slušné autá (napríklad model Safrane vo verzii Biturbo je dnes vyhľadávanou a veľmi cennou raritou), v poslednom čase sa mu v oblastí veľkých sedanov príliš nedarí. Dôkazom toho bol model Vel Satis a jeho nástupca Latitude. Latitude chcel byť prémiový a pohodlný, no prémiový nebol (išlo o preznačkovaný kórejský model Samsung SM5) a ani dostatočne pohodlný – čiže sa nepredával.

 

 

Lancia Thema

 

Roky predaja: 2011 – 2013
Cena: cca od 36.000 €

Reklama

Po fúzii talianskeho Fiatu a amerického Chrysleru vzniklo niekoľko spoločných modelov. Vlastne neboli spoločné, išlo len o predaj modelov Chrysleru v Európe pod značkou Lancia – napríklad v USA úspešné MPV Voyager, či sedan 300C, ktorý dostal ikonické meno “Thema”. Práve Thema bola krok vedľa – fanúšikovia amerických áut si nekúpia americky vyzerajúce auto s malým motorom a fanúšikovia Lancie si zase nekúpia americky vyzerajúce auto…

 

 

Peugeot 207+

 

Reklama

Roky predaja: 2012 – 2014
Cena: od 8.990 €

Napriek tomu, že si Peugeot pripravil nástupcu dvestosedmičky – model 208, nechcel sa modelu 207 vzdať. Tak vznikol 207 s prídavkom +. To však bol nezmyselný krok, keďže už samotná 207 nebola príliš obľúbená – ľuďom sa nepáčila a bola zastaralá. V predaji sa tak udržala len 2 roky.

 

Mazda 5

 

Reklama

Roky predaja: 2010 – 2015
Cena: od 19.590 €

Pri vyslovení mena tejto japonskej automobilky sa športovým fanúšikom vybaví vysokootáčkový Wankelov motor, či kultový roadster MX-5, no rozhodne nie MPV. Napriek tomu, že nešlo o úplne zlé auto, Mazda 5 sa nestretla s obľubou u zákazníkov. Mazda preto ani nevyvíja nový model.

 

 

Mini Roadster/Coupe

 

Roky predaja: 2011 – 2015
Cena: od 20.500 €

Reklama

Mini bolo vždy spájané s vynikajúcimi jazdnými vlastnosťami aj napriek pohonu predných kolies – má širokú karosériu a malé rozmery, čo zaručuje dobrú ovládateľnosť. Britská automobilka chrlí jeden model za druhým a v ponuke sa nachádzajú modely, o ktorých by ste pred desiatimi rokmi ani nesnívali. Za neúspechom Roadsteru a Coupe bola pravdepodobne veľká nepraktickosť a podivný tvar strechy.

 

 

Nissan Cube

 

Roky predaja: 2009 – 2011
Cena: od 18.000 €

Japonsko je známe podivným „krabicoidným“ tvarom modelov určených na domáci trh. Cube bol experiment automobilky Nissan o zavedenie podobného trendu aj v Európe a Amerike. Ako už tušíte, Nissan tvrdo narazil. Dizajn automobilu je zvláštny a vraví sa, že z každej strany vyzerá inak. Ponúkal sa len s jedným motorom a v plnej výbave za cenu 18.000 €.

Reklama

 

 

Seat Exeo

 

Roky predaja: 2009 – 2013
Cena: od 23.220 €

Ak vám model Exeo pripomínal nejaké auto z nedávnej minulosti, nemýlili ste sa. Ide v podstate o Audi A4 generácie B7 oblečené do kabátu Seatu – okrem loga a volantu bolo zmenených aj niekoľko detailov, ako napríklad svetlá. Exeo bolo uvedené na trh v roku 2009, pričom už vtedy bolo zastaralé. To by možno nebol problém, ak by bola nastavená adekvátna cena. Lenže tá nebola.

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali