Takže už máme tretiu identitu človeka, ktorý Matoviča telefonicky inšpiroval k nepodaniu demisie. Je to však dôležité?

Takže už máme tretiu identitu človeka, ktorý Matoviča telefonicky inšpiroval k nepodaniu demisie. Je to však dôležité?

Bratislava 20. decembra 2022 (HSP/Foto: Screenshot)

 

Keď Igor Matovič šiel s demisiou do podateľne prezidentskej kancelárie, údajne mal neustále v ruke telefón a s niekým hovoril. Demisiu však okamžite vzal späť (aby sme sa vyhli ním nenávidenému výrazu “vytrhol” ju úradníkovi z rúk). Údajne popudom k tomu boli slová, ktoré zazneli z telefónu: “Bojovníci sa pred mafiou neskláňajú!” Identitu človeka s ktorým hovoril, Matovič odmietol zverejniť

Igor Matovič
Igor Matovič na povestnej tlačovke nielen názorne ukazoval, kto povalil vládu ale istý čas venoval aj úpornej obrane pred výrazom “vytrhol”.

Portál Plus jeden deň už v sobotu tvrdil, že podľa jeho informácií ide o kňaza, s ktorým majú Matovičovci blízky vzťah. Nový čas však dnes napísal, že pozná nielen identitu človeka, ktorý Matoviča odhovoril od demisie, ale že dnes zverejní aj obsah ich rozhovoru. Podľa Nového času to bol Jozef Pročko.

Reklama

Kabaretná scéna politiky sa deň za dňom predlžuje, ale národ sa smiechom či bulvárnymi pikoškami nezasýti. Je v celku úplne jedno, s kým minister financií vtedy hovoril. Nie je nijakým nešťastím nevedieť to. Nešťastím pre krajinu je to, že má za ministra financií človeka, ktorý si ani tak vážny krok, akým demisia je, nedokáže premyslieť a na zvrátenie jeho rozhodnutia stačí jeden telefonát. Politici, ktorí svoju dospelosť preukazujú nielen občianskym preukazom, to vidia rovnako.

Jedným z nich je aj Ľubomír Galko, kedysi minister obrany vo vláde Radičovej (Mimochodom, prináša vlastne už tretiu možnú identitu volajúceho.) ktorý na sociálnej sieti napísal: “Fascinuje ma tento súboj o interpretáciu. Vytrhol? Nevytrhol? Vzal si? Povedal, že si to rozmyslel predtým? Alebo až potom to povedal? Či počas toho. A keby si nerozmyslel, možno by keby bolo keby. A podobne. … som však priateľom faktov a tie hovoria jednoznačne. Tesne pred hlasovaním Igor Matovič šiel dať demisiu s apelom, aby SaS návrh na vyslovenie nedôvery stiahla. Keď bol v paláci, dostal telefonát od Eduarda Hegera, že táto garancia im nebola daná. Demisiu teda právoplatne nepodal. Následne zločinecké organizácie Smer 1 a Smer 2, extrémisti, kúpení poslanci, jeden poslanec PS a strana SaS vo vzájomnej zhode povalili vládu. Zatlieskali si a tým to skončilo. Bodka.” Galko tvrdí, že mu ide o fakty, takže by mal pokračovať zverejnením nejakých dôkazov na výrazy “zločinecká organizácia, extrémisti a podobne. Proste, musel si kopnúť, samopalník.

Reklama

Našťastie sa Galko vzápätí opäť vracia k faktom: “Všetko ostatné, či niekto čosi vytrhol alebo nevytrhol, či pri tom s niekým telefonoval a radil sa s ním, a s kým a prečo, či by možno bolo nejaké hlasovanie o dve hodiny odsunuté za účelom vznesenia nejakých ďalších požiadaviek a podobne sú len nepodstatné kecy.

Pre Matoviča to však zjavne žiadne kecy nie sú. Téme identity neznámeho venoval obšírny status: “Médiá neustále riešia “záhadu”, kto mi v čase podania demisie povedal vetu z úvodu. Jedni tvrdia, že to bol záhadný kňaz, dnes iní, že Jožo Pročko, zajtra budú ďalšie fabulácie. Je to zbytočné. Nebol to nikto z politiky, nikto z cirkvi, ale niekto, koho určite nevystavím verejnému lynču.” A, ako inak, bez kritiky SaS sa žiaden jeho status už tradične neobíde, človeka by len zaujímalo, či sa naozaj chcel dohodnúť s partnerom, na ktorom necháva už mesiace nitku suchú: “Tri roky “kolegovia” z SaS za potlesku mafie z opozície a zaujatých médií len vytrvalo odzadu podrážali kolená … a keď sa im nepodarilo vládu rozbiť zvnútra, spriahli sa s mafiou, fašistami, PS pani prezidentky a kúpenými hlasmi … a za potlesku médií položili tretiu demokratickú vládu. Na ceste k tomu bolo moje zaváhanie, či vydieračom nepodhodiť seba, aby uspokojili svoje krvavé sny … a som rád, že som v hodine dvanástej dostal budíček, ktorý mi umožnil zachovať si dušu bojovníka, ktorý sa absolútnemu zlu postavil zoči-voči dávno predtým, ako až smrť Jána a Martiny vytiahla z kaviarní tých ekobioraw “bojovníkov”. Radšej (politicky) zomriem v boji, ako by som sa mal skloniť pred mafiou a ich užitočnými idiotmi.”

Marvel bude musieť rozšíriť svoju galériu superhrdinov o Matelka. Komu budú patriť autorské práva? Aj keď na chleba nebude, srandy si s týmto človekom užijeme ešte vyše hlavy. Len škoda, že to bola motivácia pre mnohých jeho voličov: “Hodil som to Matovičovi. Aspoň bude sranda!”

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:42

Nemecko zažíva nebezpečnú eskaláciu politickej agresie, čo sa prejavuje prudkým nárastom útokov proti politicky aktívnym ľuďom. Spolková ministerka vnútra Nancy Faeserová (SPD) to napísala v článku pre nemecký denník Welt. Informovala agentúra DPA.

“Musíme jednoznačne ukázať, že právny štát nebude tolerovať toto násilie – ani voči zeleným, ani voči politikom AfD, ani voči predstaviteľom inej strany,” uviedla.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová
Na snímke nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová
13:17

Prudké dažde viedli v noci na sobotu k povodniam v častiach Nemecka, Belgicka i Holandska. Voda zaplavila ulice aj budovy, v niektorých oblastiach museli evakuovať aj obyvateľov, informuje TASR podľa agentúry AFP.

V juhozápadnej nemeckej spolkovej krajine Sársko stála na uliciach voda a na snímkach zdieľaných na sociálnych sieťach bolo vidieť záchranné zložky, ako evakuujú ľudí do bezpečia.

12:59

Gruzínsky premiér Irakli Kobachidze sa v piatok pridal k desaťtisícom ľudí, ktorí pochodovali hlavným mestom Tbilisi pri príležitosti tzv. dňa čistoty rodiny. Obdobné pochody sa konali aj v približne 20 ďalších gruzínskych mestách, informuje TASR podľa agentúry AP.

Na piatkovom pochode v Tbilisi sa zúčastnil premiér Kobachidze aj predseda parlamentu Šalva Papuašvili.

V Tbilisi sa konal pochod za tradičné rodiny
Na snímke ľudia s gruzínskymi vlajkami počas pochodu za tradičné rodiny pri príležitosti tzv. dňa čistoty rodiny v Tbilisi
12:43

Posádka ropného tankera, ktorý v sobotu pri pobreží Jemenu zasiahla raketa, je v poriadku a plavidlo pokračuje v ceste do svojho ďalšieho prístavu, uviedla Britská organizácia pre námorný obchod (UKMTO). Informovala o tom agentúra AFP.

12:42

Najmenej 50 ľudí zahynulo v dôsledku prudkého dažďa a následných záplav v provincii Ghór v strednej časti Afganistanu, uviedli v sobotu tamojší predstavitelia. Informovala agentúra AFP.

11:17

Investície vložené do výstavby plánovaného nového jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach sa počas jeho životnosti nemusia vrátiť, pokiaľ štát nebude garantovať výkupnú cenu elektriny. Cena zariadenia s výkonom do 1200 megawatt (MW) by sa mohla pohybovať okolo desiatich miliárd eur, očakávajú odborníci. O príprave výstavby nového jadrového bloku rozhodla v stredu (15. 5.) vláda.

10:14

V júni jednorazovo vyplatia zvýšený rodičovský dôchodok 908 043 seniorom. Priemerný rodičovský dôchodok na jedného rodiča bude mesačne 28,20 eura, teda súhrne za rok 338,40 eura.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR uviedlo, že celková suma, ktorú vyplatí Sociálna poisťovňa (SP) na rodičovské dôchodky, bude vyše 307 miliónov eur.

09:30

Ropný tanker plaviaci sa pod vlajkou Panamy sa stal terčom útoku pri pobreží Jemenu, uviedla britská bezpečnostná firma Ambrey. Informovali agentúry Reuters a AFP.

K útoku došlo približne desať námorných míľ smerom na juhozápad od jemenského prístavného mesta Mokka.

Prístav Mokka ovládajú jemenskí povstalci, pripomína AFP. Po útoku vypukol na plavidle požiar, dodala spoločnosť.

08:26

Ničivé búrky, ktoré v uplynulých dňoch zasiahli metropolitnú oblasť mesta Houston v americkom štáte Texas, si dosiaľ vyžiadali sedem obetí na životoch. V piatok o tom informovali miestne úrady, píše agentúra AFP.

Včera 20:21

Hrubý domáci produkt (HDP) Ruska sa v prvom štvrťroku 2024 medziročne zvýšil o 5,4 % po náraste o 4,9 % v predchádzajúcom kvartáli. TASR o tom informuje na základe správy portálu tradingeconomics, ktorý sa odvolal na v piatok zverejnené predbežné údaje štatistického úradu Ruskej federácie.

Včera 20:14

Paul McCartney sa stal prvým hudobníkom-miliardárom v Spojenom kráľovstve. Vyplýva to z najnovšieho zoznamu najbohatších ľudí alebo rodín žijúcich v krajine zostavenom nedeľníkom The Sunday Times.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Mravec sa živí kvetom púpavy počas slnečného dňa v mestskom parku v estónskom Talinne

Autor: AP/Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Pavel Jacz

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali