Staromestské kultúrne leto 2020: Každú sobotu koncert na Dominikánskom námestí

Staromestské kultúrne leto 2020: Každú sobotu koncert na Dominikánskom námestí

Košice 10. júla 2020 (HSP/Foto:MČ Košice-Staré Mesto)

 

Živými koncertami na trhu na Dominikánskom námestí v priestore pri vchode do najstaršieho kostola a DKC Veritas odštartovali tohtoročné Staromestské kultúrne leto 2020

Plagát

Zámerom je podporiť takto lokálnych umelcov, dať šancu aj mladým talentom z umeleckých škôl, priniesť kultúru na netradičné miesto „starého pľacu” a originálne spríjemniť obľúbené sobotné prechádzky a nákupy čerstvej zeleniny a ovocia, či stretnutia pri káve s priateľmi.

Reklama

Po vydarenom koncerte harfistky Zsofie Szabó z Konzervatória na Timonovej ulici v Košiciach, sa na vás v sobotu 11. júla o 10. hodine tešia členovia multižánrovej cimbalovej kapely SILBAND. Temperamentní muzikanti odpália v netradičnom prevedení hity svetových hviezd (Michael Jackson) a kultových kapiel (Led Zeppelin, ACDC, Beatles).

V sobotu 18. júla o 10. hodine sa predstaví košická amatérska formácia FUNNY BAND vlastnými cover verziami slovenských, českých, ale aj zahraničných skladieb.

Reklama

V sobotu 25. júla uvidíme Timolatino – muzikantské duo otca a dcéry Petra a Martiny Timkovcov, ktorí zahrajú a zaspievajú známe svetové skladby.

Retro Dixieland, tradičný jazz poteší v sobotu 1. augusta, o týždeň neskôr 8. augusta sa predstaví skupina dobovej hudby PATRIA, ktorá má vo svojom repertoári skladby zo stredovekých a renesančných zborníkov. Výnimočnosť skupiny spočíva v unikátnych dobových nástrojoch, na ktorých hrajú (ninera, kobza, gajdy, tárogáto, darbuka).

Ženská spevácka skupina FORTUNA POPROČ rozihrá žilky 15. augusta o 10. hodine

Prekvapenie pre deťúrence čaká 22. augusta, keď sa predstaví Bábkové divadlo Košice s hrou Guľko Bombuľko.

Staromestské kultúrne leto 2020 uzavrú 29. augusta  Lilly & Moni – dve mladé, talentované dievčatá, ktoré vo vlastných aranžmánoch interpretujú prevažne popové skladby s prvkami jazzu, soulu či funku. Každé ich vystúpenie je jedinečné a stále prekvapujú novými coververziami, ktoré v ich podaní ešte nikde neodzneli.

Reklama

Redakciu informovala Ivana Jarošiková, referent kultúry a DC,  MČ Košice-Staré Mesto

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval v piatok na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

10:24

Najmenej dve letecké spoločnosti v piatok narýchlo zmenili trasy svojich lietadiel po uzavretí iránskeho vzdušného priestoru. Irán uzavrel časť svojho vzdušného priestoru a niektoré letiská v reakcii na nočný útok, za ktorým podľa amerických médií stojí Izrael. Lietadlá boli presmerované na iné letiská alebo sa vrátili na miesto odletu.

10:11

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že zničila ruský strategický bombardér po útoku ruských rakiet a dronov na ukrajinské mestá.

10:02

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v piatok uviedla, že pri výbuchoch hlásených z iránskej provincie Isfahán neboli poškodené jadrové zariadenia.

09:50

Koncom apríla sa začne likvidácia jednej z turistických atrakcií na Havajských ostrovoch. Schody Haiku (prezývané aj Schody do neba) na ostrove Oahu doplatili na nedisciplinovanosť návštevníkov. Mestská rada Honolulu preto rozhodla o ich demontáži.

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

Americká veľvyslankyňa navštívila vo väzbe novinára Gershkovicha
Na snímke bilbord s podobizňou väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali