SR – Lotyšsko 1:2 po predĺžení, Ramsay: “Musíme sa poučiť z chýb”

SR – Lotyšsko 1:2 po predĺžení, Ramsay: “Musíme sa poučiť z chýb”

Piešťany 21. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR/SZĽH-Andrej Galica)

 

Slovenská hokejová reprezentácia prehrala v úvodnom zápase v príprave na tohtoročné majstrovstvá sveta s Lotyšskom tesne 1:2 po predĺžení. Rozhodujúci gól na štadióne v Piešťanoch strelil v 64. minúte Renars Krastenbergs

Slovensko - Lotyšsko
Na snímke zľava Patrik Lamper (SR) a Janis Kalninš (Lotyšsko) v prvom zápase na Kaufland Challenge 2021 v rámci prípravy na hokejové MS v Rige Slovensko – Lotyšsko

Odveta v rámci podujatia Kaufland Challenge 2021 je na programe v stredu od 16.00 h. O pár dní neskôr preveria zverencov trénera Craiga Ramsayho v prípravnom dvojzápase aj Nemci (24. a 25. apríla).

Reklama

Premiéru v najcennejšom drese si v utorok odkrútili obrancovia Martin Bučko, Daniel Gachulinec, Martin Vitaloš a Samuel Kňažko a útočníci Martin Faško-Rudáš, Daniil Fominych, Marek Tvrdoň, Adrián Holešinský, Oliver Okuliar a Miroslav Mucha. Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili oboch brankárov – domáceho Denisa Godlu a lotyšského Janisa Kalninša.

Slovensko - Lotyšsko
Na snímke zľava Krišjanis Redlihs (Lotyšsko) a Oliver Okuliar (SR) v prvom zápase na Kaufland Challenge 2021 v rámci prípravy na hokejové MS v Rige Slovensko – Lotyšsko

Slovensko – Lotyšsko 1:2 pp (1:0, 0:1, 0:0 – 0:1)

Reklama

Góly: 3. Liška (Lamper, Jánošík) – 31. Karsums (Ro. Bukarts), 64. Krastenbergs (M. Redlihs). Rozhodovali: Stano, D. Konc st. – Synek, Durmis, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, doplnkové samostatné nájazdy: 2:3, bez divákov.

SR: Godla – Vitaloš, Jánošík, Gachulinec, Ďaloga, Kňažko, Mar. Chovan, Bučko, Koch – Lamper, Buc, Liška – Mucha, Mich. Chovan, Okuliar – Faško-Rudáš, Bubela, Fominych – Tvrdoň, Kollár, Holešinský

Lotyšsko: Kalninš – Balinskis, Sotnieks, Galvinš, K. Redlihs, Cibulskis, Zile, Mamčics – Daugavinš, Indrašis, Darzinš – Karsums, Džerinš, Ro. Bukarts – Dzierkals, Svanenbergs, Ri. Bukarts – M. Redlihs, Berzinš, Marenis – Krastenbergs

Slovensko - Lotyšsko
Na snímke gólová radosť hráčov Slovenska v prvom zápase na Kaufland Challenge 2021 v rámci prípravy na hokejové MS v Rige Slovensko – Lotyšsko

Slovenskí reprezentanti nastúpili na zápas po vyše ročnej pauze, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu, a vstup doňho sa im vydaril. Po niekoľkých náznakoch šancí sa v 3. minúte dostali k dorážkam traja hráči a Liška prepasíroval puk za chrbát Kalninša. Slováci mali v úvode viac z hry a ešte párkrát pohrozili pred brankárom hostí. Tí sa dostali v 7. minúte do tlaku a prácu mal aj Godla. V 9. minúte tesne minul lotyšskú bránku puk po tečovanej strele Kocha. Slováci si od 11. minúty zahrali prvú presilovku, s viacerými strelami, no bez gólovej šance. V 15. minúte preverili Kalninša tvrdými strelami Bubela a Tvrdoň. V závere si hostia vypracovali tlak a Ro. Bukarts a Džerinš zahrozili pred Godlom.

Druhú časť odštartovali Ramsayho zverenci v oslabení, keď išiel na trestnú Mich. Chovan. Síce sa ubránili, no tlak Lotyšov pokračoval ďalej a v 26. minúte ho premenili na vyrovnávajúci gól. Dobrým napádaním nedovolili Slovákom dlho vystriedať a následne peknou kombinačnou akciou využili ich únavu. Do odkrytej bránky poslal puk Karsums – 1:1. Slováci ihneď odpovedali, no gól Mich. Chovana neplatil pre postavenie Lampera v bránkovisku. V 30. minúte nevyužil prečíslenie Bučko, keď trafil len betóny brankára. Následne prišla druhá presilovka Slovenska, ale veľa vody v nej nenamútili. Na druhej strane musel Godla zasahovať pri strelách Daugavinša, Indrašisa a Ro. Bukartsa.

Reklama

Lotyši mohli ísť do vedenia v 41. minúte po samostatnom úniku, no vyznamenal sa slovenský brankár. Hostia si následne zahrali presilovku a veľkú šancu mal Karsums. V 46. minúte išiel na trestnú lavicu Koch a Ramsayho zverenci sa opäť museli brániť presile. Godla však niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov a pomohla mu aj žŕdka. V záverečnej desaťminútovke sa hra prelievala zo strany na stranu a oba tímy si vypracovali ešte niekoľko príležitostí. V 54. minúte našiel Okuliar prihrávkou spoza bránky Mich. Chovana, ale ten bol tiesnený a s jeho zakončením si poradil Kalninš. Góly už do konca riadneho hracieho času nepadli a tak duel pokračoval predĺžením.

Už po minúte mali obrovskú šancu rozhodnúť duel debutanti v národnom drese Kňažko a Mucha, ale prvý menovaný nepretlačil puk pri bližšej žŕdke a druhému vzápätí nevyšiel bekhendový blafák. Nakoniec sa z víťazstva tešili hráči hostí, keď im v 64. minúte vyšlo prečíslenie a rozhodol Krastenbergs.

Slovensko - Lotyšsko
Na snímke vľavo gólová radosť hráčov Lotyšska v prvom zápase na Kaufland Challenge 2021 v rámci prípravy na hokejové MS v Rige Slovensko – Lotyšsko
Reakcie po zápase:

Craig Ramsay, tréner SR: “Nemôžeme byť spokojní, keď prehráme zápas. Bolo tam zopár vecí, ktoré sme spravili veľmi dobre, no neboli sme dosť silní na puku, v strednom pásme sme príliš často strácali puk, z čoho pramenili problémy v obrane a musíme dávať viac gólov. Musíme sa poučiť z našich chýb a hrať lepšie. Myslím si, že náš mladý obranca Kňažko hral veľmi dobre.”

Denis Godla, brankár a najlepší hráč SR: “Lotyši nemali veľa striel. Od druhej tretiny sa dostávali do prečíslení a tak nám dali aj oba góly. Čakali na naše chyby a dokázali ich využiť. Musíme sa viac tlačiť do bránky. Ale mali sme tam nejaké šance a niekoľkokrát ich podržal brankár.”

Adam Liška, strelec jediného gólu SR: “Nedá sa uprieť snaha, ale bolo tam dosť nepresností a za ten čas, čo sme tu, sme ešte nestihli všetko prebrať. Osobne si myslím, že pri streľbe od modrej čiary by sme mohli zlepšiť prácu v predbránkovom priestore a potom nám to tam popadá. Máme tu veľa chalanov, ktorí odohrali prvý zápas a veľa chalanov vrátane mňa je mladších. Snažili sme sa urobiť maximum, ale boli tam chyby.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:46

Miera nezamestnanosti vo Švédsku dosiahla v marci najvyššiu úroveň za posledných deväť mesiacov.

Sezónne neupravená miera nezamestnanosti sa minulý mesiac vyšplhala na 9,2 % z februárovej úrovne 8,5 %. Zvýšila sa aj v medziročnom porovnaní, keďže v marci 2023 predstavovala 7,7 %.

12:35

Slovenský hrubý domáci produkt (HDP) na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %. Na údaj z modelu Erste Group Research odkazuje v analýze k 20. výročiu vstupu Slovenska do EÚ analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák. Od vstupu do EÚ nominálne mzdy na Slovensku vzrástli 2,7-násobne, zatiaľ čo ceny sú vyššie približne o 80 %.

12:22

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v utorok v Argentíne ľudí proti úsporným opatreniam vlády pravicovo-populistického prezidenta Javiera Mileiho a za “obranu bezplatných verejných univerzít”. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

protest, Argentína
Študenti protestujú proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho a požadujú tiež viac financií pre verejné univerzity v Buenos Aires
11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali