Spor policajtov a člena ĽSNS: Kotlebov kandidát upozornil policajta, aby netelefonoval počas jazdy. “Vulgárne nám vynadal”, tvrdia policajti

Spor policajtov a člena ĽSNS: Kotlebov kandidát upozornil policajta, aby netelefonoval počas jazdy. “Vulgárne nám vynadal”, tvrdia policajti

Bratislava 10. januára 2020 (HSP/Foto:Facebook)

 

Dve rôzne verzie  jedného incidentu. Kým Kotlebov kandidát do parlamentu, Marek Darmo tvrdí, že šoférujúceho policajta  len upozornil, na to, že by nemal telefonovať počas jazdy, za čo ho následne zastavila rovnaká policajná hliadka, polícia SR na Facebooku upriamila pozornosť na údajné vulgárne správanie sa Kotlebovho kandidáta voči policajtom

Na snímke Marek Darmo

Marek Darmo, ktorý kandiduje za Koltebovu ľudovú stranu naše Slovensko z predposledného 149. miesta zverejnil na sociálnej sieti šokujúci incident s policajtami:

Reklama

“Dnešný príbeh s políciou SR.

Idem si dobrý kilometer za policajnou hliadkou a vodič v nej, teda službu konajúci policajt si telefonuje. Zastavíme na semaforoch vedľa seba otvorím okno a informujem ich, či je to normálne, že on si telefonuje a mňa budú za to pokutovať. No predstavte si, že to skončilo tak, že išli hneď za mnou a o 200 metrov ma zastavili, že dopravná kontrola. Je toto normálne, takáto úbohá reakcia?

Reklama

Pravdaže som fúkal, všetky doklady a ešte si overovali, či nie som v pátraní. Nemohol som sa ovládnuť a musel som im povedať že sú obyčajní sráči. Prečo neriešia, čo majú? Prečo sa nás snažia buzerovat? Veď my sa predsa nedáme, načo to skúšajú?” pýta sa Darmo.

 

Polícia má však inú verziu tohto incidentu. Aj keď priznáva, že spomínaný Kotlebov kandidát upozornil policajta, aby nevolal počas jazdy, tvrdí, že konanie policajta bolo v poriadku, pretože  dostával cez mobil inštrukcie od nadriadeného:

“Nepríjemný zážitok majú za sebou policajti Obvodného oddelenia PZ vo Zvolene. Policajti zastavili vodiča, ktorý mal krátko pred tým na jednej z križovatiek vo Zvolene cez otvorené okno svojho vozidla vykrikovať na hliadku, v ktorej jeden z policajtov prostredníctvom telefónu dostával pokyny k ďalšiemu plneniu jeho služobných úloh,” píše polícia na sociálnej sieti.

Reklama

Následne polícia priznáva, že ho hliadka skutočne zastavila. Tam sa však verzie rozchádzajú. Kým kotlebovec tvrdí, že len im povedal, že sú ‘obyčajní sráči’, polícia tvrdí, že im v jednom kuse vulgárne nadával:

“Vodič po zastavení vystúpil z vozidla a povýšeneckým správaním pristúpil k policajtom a začal im hrubo a vulgárne nadávať. Vodič predložil hliadke doklady a vo vulgarizmoch pokračoval ďalej. Následne si vyhotovil aj ‘selfie’ fotografiu, s ktorou sa neskôr ‘pochválil’ aj na svojej stránke na sociálnej sieti, z ktorej vyplýva, že je jedným z kandidátov na poslanca NR SR v blížiacich sa voľbách.”

Na prvý pohľad nie príliš závažný incident, no keďže sa jedná o kandidáta ĽSNS, chytili sa toho niektoré liberálne mainstreamové médiá, ktoré z toho robia veľkú kauzu a informujú o nej jednostranne.

Zdá sa ale, že chyba nastala na obidvoch stranách. Policajt má zrejme právo používať služobný mobil aj počas jazdy (nevieme či bol služobný, alebo súkromný), no upozornenie od občana, aj keď zrejme mylné, by nemalo vyústiť do následného zastavenia vozidla.

Vodič bol samozrejme nahnevaný, že bol zastavený, zrejme len preto, že upozornil policajta, aby počas jazdy nepoužíval mobilný telefón, no napriek tomu sa mal zdržať a nemal používať nadávky voči policajtom.

Reklama

Za svojho kandidáta sa ospravedlnila aj samotná Kotlebova strana a od jeho správania sa dištancuje: „Vážime si prácu všetkých slušných policajtov, preto sa im touto cestou úprimne ospravedlňujeme,“ povedal pre portál tvnoviny.sk hovorca strany ĽSNS Ondrej Ďurica. Dodal, že prípadom sa strana zaoberá.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali