Slovan zdolal v 24. kole Košice 3:0, pripísal si ôsmy triumf v sérii

Slovan zdolal v 24. kole Košice 3:0, pripísal si ôsmy triumf v sérii

Bratislava 7. decembra 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava si upevnili prvé miesto v tabuľke Tipos extraligy. V utorkovom zápase 24. kola zdolali na domácom ľade HC Košice 3:0 a triumfovali už v ôsmom zápase za sebou

HC Slovan Bratislava - HC Košice
Na snímke vľavo brankár Košíc Andrej Košarišťan a vpravo Wiliam Rapuzzi (Slovan) počas 24. kola hokejovej Tipos extraligy HC Slovan Bratislava – HC Košice

 

Reklama
24. kolo TEL:

HC Slovan Bratislava – HC Košice 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 9. Takáč (Golian, Harris), 19. Sukeľ (Fominych, Bezák), 45. Yogan (Golian, Harris). Rozhodovali: Rozhodca: Hronský, Müllner – Hercog, D. Konc ml., vylúčení: 4:8, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Reklama

Slovan: Windsor – MacKenzie, Golian, Beňo, Sersen, Valach, Maier – Haščák, Rapuzzi, Jääskeläinen – Yogan, Harris, Takáč – Gašpar, Kytnár, Matoušek – Fominych, Bezák, Sukeľ – Šotek

Košice: Košarišťan – Snuggerud, Deyl, Cibák, Tansey, Šedivý, Saucerman, Jacko – Bartánus, McPherson, Pereskokov – Parshin, Chovan, Klhůfek – Rogoň, Slovák, Mrázik – Jokeľ, Havrila, Milý

 

Slovan bol v prvej dvadsaťminútovke lepším tímom na ľade a pomer síl naznačila už prvá strela na bránku po 70 sekundách, kedy Golian trafil žŕdku. V ôsmej minúte už domáci viedli, keď Takáč trafil korčuľu Goliana, rozhodcovia si ešte overili platnosť tohto zásahu u videorozhodcu. Hostia mali paradoxne najväčšiu šancu pri oslabení, keď Sersenovi utiekol Jokeľ, ale v koncovke nemal košický hráč dostatok pokoja a priestoru a Windsor ho vychytal. Na 2:0 mohol zvýšiť Harris, ale podarilo sa to až Sukeľovi, ktorý využil presnú prihrávku Fominycha.

V druhej tretine sa scenár hry nezmenil. Slovan bol lepší, svojho súpera výrazne prestrieľal, výkon Košičanov bol jalový. Hráči Slovana súpera vysoko napádali, čo robilo Oceliarom najväčší problém. Hneď po zmene strán trafil Haščák konštrukciu bránky, hostia mali najväčšiu šancu v presilovej hre v 34. minúte. Tréner Kaskinen si pred jej začiatkom vzal oddychový čas, lebo táto situácia mohla zlomiť zápas, ale Bartánus trafil v sľubnej pozícii iba brankára. Tesne pred koncom tretiny mohol dať Slovan tretí gól, ale Yogan neuspel.

Reklama

Tretia dvadsaťminútovka sa už niesla v znamení úsilia Košičanov streliť aspoň jeden gól, ale Slovan hral naďalej veľmi kompaktne a disciplinovane. Inkasovať mohol až v 57. minúte, ale Jokeľa vychytal fantasticky Windsor. Ešte predtým sa peknou individuálnou akciou blysol Yogan, presnou strelou definitívne rozhodol o triumfe Slovana. Pre zverencov Róberta Dömeho to bol už druhý domáci triumf za sebou bez inkasovaného gólu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:34

Ceny ropy v piatok ráno pokračovali v raste vďaka signálom ďalšieho zlepšovania podmienok v čínskej ekonomike, ktorá je druhým najväčším spotrebiteľom komodity na svete. Dopyt podporil aj vývoj rokovaní o zastavení bojov medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas, ktoré zatiaľ nepriniesli konkrétne výsledky.

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy West Texas Intermediate (WTI) s dodávkou v júni sa o 7.21 h SELČ predával po 79,86 USD (74,41 eura). To bolo o 60 centov alebo 0,76 % viac ako v predchádzajúci deň na konci obchodovania.

Cena júlového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent vzrástla o 55 centov alebo 0,66 % na 84,43 USD za barel.

08:32

Prejavy agresívneho správania sa verejnosti, nielen voči strážcom prírody, ministerstvo životného prostredia (MŽP) odsudzuje. V reakcii na stredajší (8. 5.) incident v Tatranskom národnom parku (TANAP) to uviedli z odboru komunikácie MŽP. Verejnosť vyzvali, aby sa pri návštevách chránených území riadila platným návštevným poriadkom a rešpektovala pokyny.

07:42

Nemecký minister obrany Boris Pistorius vo štvrtok uviedol, že Berlín zvažuje podobné kroky ako Spojené štáty, ktoré pohrozili zastavením dodávok zbraní Izraelu, ak by izraelské jednotky začali s rozsiahlou operáciou v meste Rafah na juhu palestínskeho Pásma Gazy.

“Momentálne sa o tom diskutuje,” uviedol podľa agentúry DPA Pistorius vo štvrtok večer vo vysielaní televízie ZDF. Dodal, že zodpovednosť za toto rozhodnutie nesie úrad kancelára a ministerstvo zahraničných vecí.

07:30

Hamas v piatok skoro ráno oznámila, že jej delegácia, ktorá sa v Káhire zúčastňuje na rokovaniach o prímerí v Pásme Gaze, odcestovala z egyptskej metropoly do Kataru. Hamas dodal, že vývoj rokovaní teraz plne závisí od Izraela. Ako spresnila agentúra AFP, z vyhlásenia Hamasu vyplýva, že jeho delegácia vyjednávačov smeruje do Dauhy po tom, ako Izrael odmietol návrh predložený sprostredkovateľmi a vzniesol proti nemu námietky v niekoľkých hlavných bodoch.

Hamas vo svojom vyhlásení adresovanom iným palestínskym frakciám deklaroval, že naďalej trvá na svojom návrhu. Dodal, že “v súlade s tým je teraz lopta úplne v rukách” Izraela.

07:10

Oceňovaného iránskeho režiséra Mohammada Rasúlofa odsúdil súd v Iráne na osem rokov väzenia, zbičovanie, pokutu a konfiškáciu majetku. Rozsudok bol vynesený tesne pred režisérovou plánovanou cestou na filmový festival v Cannes.

Podľa právnika Babaka Pakniu boli zámienkou pre režisérovo stíhanie a odsúdenie jeho verejné vyhlásenia, ako aj hrané filmy a dokumenty, ktoré vytvoril a ktoré sú podľa súdu “príkladom konšpirácie s úmyslom spáchať zločin proti bezpečnosti krajiny”.

06:50

Michail Mišustin zostane predsedom ruskej vlády. Vladimir Putin predložil Mišustinovu kandidatúru na post predsedu vlády Štátnej dume.

Hlasovanie o potvrdení Mišustina vo funkcii predsedu vlády sa uskutoční dnes.

06:39

Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) vo štvrtok oznámil, že dočasne zatvoril svoju pobočku vo východnom Jeruzaleme. Došlo k tomu v dôsledku série útokov zo strany židovských osadníkov.

05:37

Spoločnosť Warner Bros. oznámila ďalší prequel k Pánovi prsteňov. Film s pracovným názvom “The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum” bude venovaný Glumovi.

Práce na scenári sa už začali. Premiéra je naplánovaná na rok 2026.

04:41

Poľský sudca Tomasz Szmydt, ktorý pred stíhaním pre špionáž utiekol do Bieloruska, bol vo štvrtok zbavený právnej imunity, čím sa otvorila cesta pre jeho potenciálne obvinenie. Bielorusko v pondelok potvrdilo, že sudca Szmydt prekročil hranice z Poľska. Szmydt, ktorý má blízko k bývalej vládnej strane Právo a spravodlivosť (PiS), označil vyšetrovanie vedené voči nemu v Poľsku za vykonštruované.

Včera 20:32

Srbská ministerka Dubravka Djedovičová Handanovičová podpísala vo štvrtok memorandum o porozumení medzi srbskou vládou a čínskou spoločnosťou Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology o projekte výstavby továrne na solárne panely v meste Paračin v centrálnej časti krajiny. Na základe memoranda sa obe strany zaviazali prehĺbiť spoluprácu v sektore obnoviteľných zdrojov energie. Informovala agentúra Tanjug.

Včera 20:26

Čínska spoločnosť BYD postaví svoju prvú európsku továreň na výrobu elektromobilov v Maďarsku. Vyhlásil to vo štvrtok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. V meste Segedín na juhu krajiny sa už realizujú stavebné práce a prvé autá opustia výrobné linky budúci rok, dodal.

Včera 20:15

Celoštátnym generálnym štrajkom protestovali vo štvrtok odborové zväzy v Argentíne proti tvrdej úspornej politike prezidenta Javiera Mileia. Štrajk zastavil v juhoamerickej krajine verejnú dopravu, obvykle rušné ulice zostali prázdne. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

Štrajk zasiahol aj banky, supermarkety, školy, univerzity, nemocnice, štátne úrady, odvoz odpadu či poštu.

Včera 20:14

Najmladší syn amerického exprezidenta Donalda Trumpa, 18-ročný Barron Trump, bude jedným z delegátov Republikánskej strany na júlovom zjazde. Pôjde o debut tohto stredoškoláka na politickej scéne, informuje agentúra AFP.

Včera 20:11

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok uviedol, že na plánovanom vojenskom cvičení, ktoré zahŕňa nácvik použitia taktických jadrových zbraní, nie je nič nezvyčajné. Informuje o tom agentúra Reuters.

Moskva oznámila plány na manévre na juhu Ruska v pondelok. Prípravy na vojenské cvičenie sa už začali a zúčastní sa na nich aj Bielorusko, povedal Putin. “Nie je to nič neobvyklé, ide o plánovanú prácu… Je to výcvik,” dodal.

Včera 20:10

Slovinská vláda vo štvrtok spustila proces na uznanie Palestíny ako samostatného štátu, uviedla pre média slovinská ministerka zahraničných vecí Tanja Fajonová. Informovala agentúra STA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ zebra dlhokrídlová (Heliconius charithonia) sa kŕmi na kvete v parku Lithia Springs Conservation v Lithii na predmestí Tampy na Floride

Autor: TASR/AP-Chris O\'Meara

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali