Separ a Saimonsa v rozchodovej skladbe uviedli debutové EP novej členky ZRAZOO RECORDS!

Separ a Saimonsa v rozchodovej skladbe uviedli debutové EP novej členky ZRAZOO RECORDS!

Bratislava 16. augusta 2021 (HSP/Foto:RUKA HORE, ZRAZOO RECORDS, Miňo Debnár, Kristína Holecová)

 

Saimonsa je novým členom labelu ZRAZOO RECORDS! V štýlovom klipe “Démon” so Separom sa vracia na scénu a vydáva svoje debutové EP

Saimonsa
Na snímke nový člen Labelu ZRAZOO RECORDS Saimonsa

Saimonsa naposledy o sebe dala vedieť v čisto ženskom klipe s Dominikou Mirgovou s názvom „Samozrejmosť“, odvtedy sme od nej
nedostali nič hudobné. A oplatilo sa počkať! Saimonsa sa vracia s poriadnou dávkou svojej tvorby a to hneď klipom s aktuálnym interpretom roka 2020, podľa hudobnej ankety Ruka Hore Awards – Separom. Okrem prepracovaného klipu od jedného z najuznávanejších umeleckých režisérov, Michala Nemtudu si raperka pripravila pre svojich fanúšikov prekvapenie v podobe jej prvého,
debutového EP, ktoré nesie rovnomenný názov ako jej klip „DÉMON“.

Reklama

„Nerastieme, keď to máme jednoduché, ale vtedy, keď čelíme prekážkam, aj práve tak vzniklo moje debutové EP Démon“, vystihuje svoju aktuálnu tvorbu Saimonsa.

Saimonsa
Na snímke vizuál klipu Démon

Raperku a speváčku Saimonsu môžeme v prostredí slovenskej muziky vnímať už niekoľko rokov. Zachytili sme ju na vlastných skladbách, ale aj spoluprácach, kedy sa jej meno objavilo v spojení s Dominikou Mirgovou, Hoodinim, Danom Kapitánom alebo aj s Ronie, no „zrazoo“ po nej ostalo ticho. Projekt vznikal konkrétne počas doby dvoch mesiacov, kedy si raperka a speváčka spravila
doma svoje vlastné provizórne štúdio, ktoré sa stalo jej úkrytom v nedávnom živote samotárky.

Reklama

Okrem tvorby sa Saimonsa vracia na scénu aj ako jediná, ženská členka Zrazoo Records, kde sa tak pridala ku mužským  reprezentantom, Dokkeytinovi a Danovi Kapitánovi.

“Som presvedčený, že slovenská hip-hop scéna unesie oveľa viac ženských interpretiek, než tomu je doteraz. Chceme týmto krokom scénu obohatiť, a zároveň podporiť Saimonsu a jej tvorbu, ktorú považujeme za zaujímavú s veľkým potencionálom”, objasňuje výber ďalšieho člena labelu, Director ZRAZOO RECORDS, Dalibor Frankovič.

Spoločná skladba so Separom, nesie myšlienku odpútania sa a každý si tam nájde tú svoju myšlienku. Samotná raperka hlavne spomína na svoje ťažké obdobie, ktoré prekonala aj vďaka hudbe.

Separ a Saimonsa
Na snímke Separ a Saimonsa v spoločnom klipe

„Mala som veľmi intenzívne životné zmeny, po 12 rokoch som sa rozišla, potom keď už som si myslela, že sa môj život pohol správnym smerom, som sa zamotala do vzťahu-nevzťahu. Zažívala som citový kolotoč, vyhýbala som sa kamarátom, nechodila som nikam… bojovala som so svojimi démonmi, takzvanými depkami, emočnými výkyvmi. Ale zároveň mi to aj veľa dalo, keď sa teraz na to pozerám späť,“ hovorí o vzniku skladby Démon Saimonsa.

Takéto emočné výkyvy asi poznáme všetci a podľa všetkého majú aj priamy dopad na celé EP-čko, ktoré bude obsahovať 7 trackov. Saimonsa by si podľa vlastných slov len ťažko našla medzi nimi jednu najobľúbenejšiu vec, keďže všetky tracky sú jej srdcovkami a vznikli z emočne ťažkého životného obdobia. Pokiaľ by sme však mali upozorniť na jej lyricky najvydarenejšiu záležitosť, bola by to pravdepodobne skladba “PS” (“Pýtate sa”). Pri jej počutí sa každý poslucháč dostane naozaj veľmi ľahko do témy a textu, ktorý chcela Saimonsa poslať medzi svojich fanúšikov. Hudobnú produkciu, ale pilotnej skladby z debutového EP „DÉMON“ sa beatom postaral producent a spevák ADiss. K EP si interpretka pripravila aj merch, ktorý nesie vizuál jej coveru EP.

Reklama

 

Viac info:

Klip:

 

EP DÉMON

Reklama

MERCH DÉMON

 

INSTAGRAM:

Zrazoo

Saimonsa

Separ_dms

FACEBOOK:

Saimonsa

Separ.dms

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:47

Izraelské letecké útoky v piatok zasiahli oblasť na juhu Libanonu vo vzdialenosti približne 30 kilometrov od hraníc s Izraelom, uviedli libanonské štátne médiá. Informovala o tom agentúra AFP.

12:38

Cyperské školy dostali v piatok ráno e-mailom bombové vyhrážky, okamžite prijali opatrenia a evakuovali deti z tried.

Hovorca cyperskej polície informoval, že výhražnú správu dostali takmer všetky základné a stredné školy, ale aj niektoré materské školy. Polícia tieto správy kategorizovala ako hrozby s islamistickým pozadím.

12:27

Belgická Gentská univerzita (UGent) v piatok oznámila, že prerušuje vzťahy s tromi izraelskými vzdelávacími alebo výskumnými inštitúciami, ktoré podľa nej už nespĺňajú kritéria politiky UGent v oblasti ľudských práv. Informovala o tom agentúra Reuters.

12:03

Zvýšiť by sa mali všetky výšky peňažného príspevku na opatrovanie. Sadzba na jednu hodinu osobnej asistencie by sa mala zvýšiť na 5,83 eura. Vyplýva to z návrhu nariadenia vlády z dielne ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erika Tomáša (Hlas-SD), o ktorom má v pondelok rokovať Hospodárska a sociálna rada.

11:40

Medziročné tempo rastu inflácie v eurozóne zostalo v apríli 2024 nezmenené na marcovej úrovni 2,4 %. Ukázali to v piatok spresnené údaje európskeho štatistického úradu Eurostat, ktoré sa zhodujú s rýchlym odhadom.

11:20

Čínska komerčná vesmírna spoločnosť CAS Space oznámila, že jej “kozmické turistické vozidlo” uskutoční svoj prvý let v roku 2027 a na okraj vesmíru sa dostane v roku 2028. Informovali o tom tamojšie štátne médiá.

11:05

Medziročná inflácia meraná harmonizovaným indexom spotrebiteľských cien podľa európskej harmonizovanej metodiky dosiahla v apríli 2024 hodnotu 2,4 %, čo bolo o 0,3 percentuálneho bodu (p. b.) menej, ako bola jej hodnota v marci 2024. Medzimesačná harmonizovaná inflácia dosiahla hodnotu 0,4 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

10:55

Ruské sily postúpili v jednej oblasti Charkovskej oblasti o desať kilometrov, no situáciu na bojisku sa ukrajinskej armáde podarilo stabilizovať. Uviedol to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore pre ukrajinské médiá.

10:47

Maďarské protiteroristické centrum (TEK) v reakcii na otázku servera 24.hu, či pre stredajší atentát na slovenského premiéra Roberta Fica na Slovensku sprísnia ochranu predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána, uviedlo, že informácie týkajúce sa bezpečnosti premiéra nezverejňujú. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

10:35

Španielska vláda nepovolí zakotviť pri španielskych brehoch žiadnemu plavidlu, ktoré nesie zbrane pre Izrael, uviedol v piatok španielsky minister zahraničných vecí José Manuel Albares.

To posledné, čo Blízky východ potrebuje, sú podľa Albaresa ďalšie zbrane. Španielsko podľa jeho slov vyvinie všetko úsilie na dosiahnutie mieru a uzná Palestínu ako samostatný štát.

10:28

Posledný kus pôdy v súkromnom vlastníctve na nórskom strategickom súostroví Svalbard v Arktíde je na predaj. Tento majetok pravdepodobne zláka Čínu, ale Nórsko sa ho nehodlá vzdať bez boja.

10:19

Miera nezamestnanosti vo Francúzsku zostala v 1. štvrťroku 2024 stabilná a už tretí kvartál v rade sa drží na úrovni 7,5 %. Oznámil to v piatok francúzsky štatistický úrad INSEE.

10:06

Spotrebiteľské ceny benzínov v 19. týždni výrazne zlacneli a dosiahli najnižšie hodnoty za posledných osem týždňov (od polovice marca). Pokles ceny zaznamenala aj nafta, ktorú motoristi nakupovali najvýhodnejšie za posledných 16 týždňov (od polovice januára). Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:57

Bezpečnostné záruky, ktoré Rusko predložilo Západu v decembri 2021, už nie sú aktuálne, uviedol v piatok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Sergej Riabkov, námestník, Rusko, diplomacia
Na snímke Sergej Riabkov
09:44

Francúzski policajti v piatok v meste Rouen na severe krajiny zabili ozbrojeného muža, ktorý chcel podpáliť tamojšiu synagógu. Informoval minister vnútra Gérald Darmanin na sociálnej sieti X.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labuť s mláďatami pláva na rybníku v Bushy Parku v Dubline

Autor: TASR/AP-Brian Lawless

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Pavel Jacz

Gustáv Murín

Marek Brna

Andrej Sablič

Marián Tkáč

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali