Šefčovič: Nestačím sa čudovať, k čomu sa znižujú niektorí novinári a redakcie. Zastrašujú slušných a poctivých ľudí

Šefčovič: Nestačím sa čudovať, k čomu sa znižujú niektorí novinári a redakcie. Zastrašujú slušných a poctivých ľudí

Bratislava 27. marca 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Hoci v predvolebnej kampani počúvame z úst progresívnej kandidátky Zuzany Čaputovej o antikampani a útokoch, v posledných dňoch pred moratóriom sa najväčším útokom musí brániť Maroš Šefčovič, ktorý v stredajšej diskusii na TV Markíza uviedol, že novinári a aktivisti kontaktujú jeho blízkych a priateľov, ktorí mu prispeli na kampaň s cieľom vytvoriť senzáciu či škandál. Šefčovič dokonca otvorene hovorí o zastrašovaní

Na snímke podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič

Mainstreamové médiá priniesli správu o tom, že Šefčovičov šofér prispel podpredsedovi Európskej komisie 20-tisíc eur na jeho predvolebnú kampaň. Túto sumu riadne poukázal na transparentný účet Šefčoviča.

Reklama

Šefčovič sa k tvrdeniam maistreamových medií vyjadril v televízii Markíza. Vysvetlil, že darca je dnes už jeho bývalý šofér, ktorý je zároveň manželom jeho dlhoročnej osobnej asistentky. “Myslím si, že toto nemá obdoby v žiadnej európskej demokracii, aby každý jeden človek, ktorý mi akýmkoľvek spôsobom vyjadril podporu sa stal obeťou mediálneho pohonu.”

Upozornil tiež, že Denník N, Sme a portál Aktuality nepreverujú takto dôsledne darcov Čaputovej.

Reklama

Šefčovič v tejto súvislosti dnes zároveň ukázal komunikáciu redaktora Denníka N s rodinou spomínaného darcu, ktorá Miroslavovi Kernovi celú situáciu vysvetlila.

“Toto správanie sa nie je možné označiť inak ako zastrašovanie slušných a poctivých ľudí. Presvedčte sa sami,” napísal na sociálnej sieti ku praktikám Denníka N Šefčovič.

 

Dobrý deň,

všimli sme si, že Váš manžel daroval 20-tisíc eur na kampaň pána Šefčoviča. Pán podpredseda EK mi včera povedal, že to vníma ako spoločný dar Vás a Vášho manžela. Rád by som sa spýtal, prečo ste sa mu rozhodli prispieť na kampaň touto nemalou čiastkou? Rozhodli ste sa tak Vy, alebo o to pán Šefčovič požiadal? Považujete za vhodné, že ste takto podporili svojho nadriadeného?

Reklama

Ďakujem za odpovede

S pozdravom

Miro Kern

reportér Denníka N

 

Reklama

 

Odpoveď manželky “šoféra”:

Milý pán Kern,

Úprimne ma prekvapilo, keď som si našla Váš mail s otázkami včera dopoludnia v mojom mail boxe.

Najprv som rozmýšľala, či Vám vôbec odpoviem, lebo je to naozaj len moja záležitosť a aktivita (samozrejme spolu s mojim manželom).

S pánom Šefčovičom a jeho celou rodinou sa poznáme už od roku 1997, a môžem Vám povedať a potvrdiť, že sme veľmi radi, že sa nám takýmto spôsobom spojili naše pracovné dráhy.

Pri rozhodovaní, či by som podporila môjho dlhoročného šéfa na pozíciu prezidenta SR, som neváhala ani na sekundu spolu s mojim manželom, a mrzí ma, že keby som mohla prispieť väčšou sumou, ako som si mohla dovoliť, tak by som tak urobila.

Pán Šefčovič, ako človek, ale ako aj dlhoročný diplomat a môj nadriadený, je jeden skvelý človek, ktorý si svoju kariéru vybudoval absolútne sám, a kde z časti som mohla byť súčasťou aj ja s mojim manželom, na čo sme patrične hrdí. (MZV SR + SZ pri EÚ + EK)

Asi neviete, alebo možno aj áno, ale s pánom Šefčovičom robím už 15 rokov a nevedela by som sa zaručiť za človeka nemalou finančnou sumou, keby som nevedela o jeho morálnych hodnotách a o tom, že je to človek, ktorý nevyrába stres, ktorý je bez jedinej kauzy, ktorý si vie vážiť nielen mňa, ale všetkých kolegov, ktorí s ním spolupracujú. Je naozaj človek s ľudskou tvárou, nielen že sa tým prezentuje, ale tak aj to v skutočnosti je!

Pán Kern,

Reklama

s mojim manželom sme len obyčajní ľudia, ktorí si vedia vážiť ľudí a prácu nielen doma, ale aj v zahraničí a môžem Vás uistiť, že naše rozhodnutie s manželom nebudeme nikdy ľutovať, aj keby pán Šefčovič neuspel vo voľbách na prezidenta SR.

Dúfam, že som uspokojila Vášho novinárskeho ducha a že si nájdete v tomto mojom skromnom texte odpovede na Vaše otázky.

S úctou,

Beata Podhorná

 

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali