Šampionát sa začne až teraz, hlási po triumfe nad Švajčiarskom český útočník Michael Frolík

Šampionát sa začne až teraz, hlási po triumfe nad Švajčiarskom český útočník Michael Frolík

Bratislava 21. mája 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Hokejisti Česka uzavreli triumfom svoje účinkovanie v B-skupine majstrovstiev sveta 2019. V utorňajšom stretnutí na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu zvíťazili nad Švajčiarskom tesne 5:4. Česi vstúpili do tretej tretiny s dvojgólovým vedením, o ktoré však prišili a o troch bodoch rozhodli až zásahom beka Jana Ruttu do prázdnej bránky

Na snímke brankár Reto Berra (Švajčiarsko) a Michael Frolík (Česko) dáva gól v zápase základnej B-skupiny medzi Českom a Švajčiarskom

“Bol to taký zápas hore-dole. Švajčiari mali dobrý začiatok, dobre korčuľovali a my sme s tým mali mierne problémy. Potom v druhej polovici prvej tretiny sme sa zlepšili, vyrovnali sme, a to nás ‘nakoplo’. Druhá tretina bola dobrá, strelili sme nejaké góly, viedli sme o dva zásahy. Žiaľ, v tretej tretine sme vlastnými chybami vrátili súpera do zápasu a z toho sa musíme poučiť. Takéto veci sa nesmú diať. Napokon sme získali tri body a sme za to radi,” uviedol pre agentúru SITA český útočník Michael Frolík, ktorý skóroval a získal aj asistenciu.

Reklama

Ak chcelo Švajčiarsko pomýšľať na tretie miesto v skupine, muselo bezpodmienečne zvíťaziť v riadnom hracom čase a hoci sa im v tretej tretine podarilo vyrovnať, pri hre bez brankára už ďalší gól nepridalo. Naopak, inkasovali, a nezískali ani bod. “Švajčiari hrali na víťazstvo. Ak by nepotrebovali tri body, záver zápasu by rozhodne vyzeral inak, asi by to išlo do predĺženia. Takto skúsil súper hrať bez brankára a my sme dali gól, vďaka čomu sme získali tri body,” zhodnotil 31-ročný český krídelník, ktorý pôsobí v Calgary v zámorskej NHL.

Káder Švajčiarska krátko pred začiatkom zápasu posilnil útočník Caroliny Nino Niederreiter. Napokon aj skóroval, v 57. min vyrovnal na priebežných 4:4. “Každý hráč z NHL prinesie do každého tímu kvalitu a skúsenosti. Nina poznám celkom dobre. Viem, že je to kvalitný hokejista s dobrou strelou. Myslím si, že vo štvrťfinále im môže veľmi pomôcť. Švajčiari však majú celkovo veľmi dobrý tím a nie je jednoduché proti nim hrať. Dobre korčuľujú, napádajú, hrajú agresívne. Okrem toho sú dobre pripravení aj takticky,” myslí si Frolík.

Reklama

Česku v B-skupine patrí druhé miesto so ziskom 18 bodov. Lepšie je na tom iba Rusko, ktoré ako jediné na turnaji dosiaľ nenašlo premožiteľa. “Keby nám pred turnajom povedali, že skončíme v skupine na druhom mieste za mimoriadne silným Ruskom, boli by sme radi. Šampionát sa však naplno začne až teraz. Uvidíme, koho dostaneme vo štvrťfinále, ale pôjde o všetko. Ako som spomínal, musíme sa vyvarovať chýb, ktoré sme robili proti Švajčiarom. Musíme sa čo najlepšie pripraviť,” uviedol rodák z Kladna.

“Myslím si, že by nám vyhovovalo, keby sme dostali Nemcov. Na druhej strane, každý tím vo štvrťfinále má svoju kvalitu a nečaká nás nič jednoduché. Nemôžeme si vyberať. Ak chceme postúpiť, musíme zdolať každého,” uzavrel pre agentúru SITA Michael Frolík.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

07:01

Z masového hrobu neďaleko Násirovej nemocnice v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy exhumovali ďalších 73 tiel, čím sa ich celkový počet zvýšil na 283, informoval Hamasom kontrolovaný úrad civilnej ochrany v Pásme Gazy.

07:00

Americké jednotky v Iraku a Sýrii boli za menej ako 24 hodín vystavené dvom samostatným útokom, uviedli iracké bezpečnostné zdroje a predstavitelia USA. Išlo o prvé takéto incidenty po takmer troch mesiacoch.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali