Rusi a normálni Američania (ľudia na Západe) majú rovnakého nepriateľa

Rusi a normálni Američania (ľudia na Západe) majú rovnakého nepriateľa

Bratislava 26. decembra 2023 (HSP/Vz/Foto:Twitter)

 

V USA už dlhšie kolujú fámy, že Tucker Carlson, najpopulárnejší americký konzervatívny televízny moderátor – ktorý sa stal ešte populárnejším po odchode z Fox News a prechode na platformu X Elona Muska (v Rusku zakázanú) – vstúpi do politiky. Veď kto iný má zmeniť svet a nabúrať diplomatický štát, ak nie on? Muž, ktorý sa otvorene postavil proti globalizmu, sa stal po Trumpovi najpopulárnejšou konzervatívnou tvárou Ameriky píše Vladimir Možegov pre noviny Vzgljad

Tucker Carlson Trump
Na snímke Tucker Carlson a Donald Trump

Konzervatívna Amerika doslova vybuchla, keď sa Trump a Carlson (a rapper Kid Rock Robert James Ritchey) pred mesiacom objavili na zápase zmiešaných bojových umení UFC v Madison Square Garden. Bolo to ako pevný tím vstupujúci do ringu, pripravený vtrhnúť doň a zvíťaziť (zrejme to bol plán). Dvadsaťtisícový dav na štadióne reval a skandoval “USA! USA!”. A samozrejme, všetci okamžite začali nahlas hovoriť o tom, že Carlson sa stane Trumpovým viceprezidentom. Najmä preto, že Trump už skutočne aktívne formuje budúci tím. A americké publikácie sa navzájom dohadujú o zložení možného budúceho Trumpovho kabinetu.

Reklama

Na tomto zozname je Stephen Miller, zarytý odporca migrácie, ktorý je za vojnu s mexickými drogovými kartelmi. Hovorí sa, že by sa mohol stať generálnym prokurátorom alebo mať na starosti migračnú politiku na úrovni kabinetu (v súčasnosti stojí na čele neziskovej organizácie, ktorá vyšetruje trestnú činnosť Bidena a jeho administratívy).

Menujú aj senátora J. D. Vancea z Ohia, poradcu pre národnú bezpečnosť Kasha Patela a senátora Toma Cottona, o ktorom sa hovorí ako o budúcom šéfovi Pentagónu pod Trumpom (počas nepokojov BLM v roku 2020 obhajoval použitie armády na porazenie hnutia). Na post ministra zahraničných vecí sa skloňuje Richard Grenell, známy svojou podporou európskej pravice. Samozrejme, hovorí sa aj o návrate Steva Bannona, zarytého antiglobalistu, muža superobľúbeného u amerických konšpiračných teoretikov, ktorý bol istý čas šéfom štábu Donalda Trumpa v Bielom dome.

Reklama

Najviac sa však hovorí o Tuckerovi Carlsonovi. Ten má hlasnú podporu Melanie Trumpovej. Šepká sa aj o tom, že Melania považuje Carlsona za “dokonalého pokračovateľa svojho manžela na scéne” a že na rozdiel od poslednej kampane, na ktorej sa takmer nezúčastnila, je tentoraz pripravená absolvovať súboj – za predpokladu, že vedľa Trumpa bude Tucker.

Samotný Trump zatiaľ na priame otázky o Carlsonovi ako budúcom viceprezidentovi odpovedal vyhýbavo: “Tucker sa mi naozaj páči… Má veľa zdravého rozumu.”

Pochopiteľne, po všetkých tých fámach, klebetách a vyhláseniach sa verejné vystúpenie Carlsona a Trumpa ako “víťazného tímu” v ringu za revu rozvášneného davu nedalo vnímať inak ako takmer priamy súhlas Trumpa so všetkými týmito fámami. Ako dobrý herec sa však Trump neustále robí pauzy a sleduje napätie publika.

A tak minulý týždeň Carlson opäť rozohrial publikum programom so Stevom Bannonom na svojom kanáli, venovanom, samozrejme, nekontrolovanej migrácii. V súvislosti práve s touto migráciou a katastrofálnym rastom domáceho dlhu sa Amerika čoskoro “ocitne v ohnivej búrke” – takéto šokujúce, senzačné vyjadrenia zazneli v programe. Ann Coulterová (americká konzervatívna publicistka a verejná činiteľka) sa domnieva, že v USA je už 40 – 50 miliónov nelegálnych prisťahovalcov. Za Bidena sa ich tam dostalo deväť miliónov a ďalších šesť miliónov sa očakáva do konca jeho funkčného obdobia.

“Títo ľudia musia ísť domov, musia opustiť našu krajinu, inak už nebudeme mať krajinu… Chicago je už neobývateľné, centrum New Yorku je už neobývateľné… Náš domáci dlh dosiahol v novembri 33 biliónov a veľmi skoro to bude 34 biliónov. Našu krajinu čaká ohnivá búrka!” – takto sa vyjadril Steve Bannon.

Reklama

“Pozrite sa, čo sa deje: hovoria nám – robte si potraty, ukončite svoj život eutanáziou, postarajte sa o to, aby vaše deti boli transrodové, teda robia všetko pre to, aby odvrátili ľudí od dlhého života a od toho, aby mali viac detí: tu máte fetanyl, tu máte antidepresíva… A potom hovoria celému tretiemu svetu – hej, presťahujte sa sem…. Čo to všetko znamená?” – Carlson mu dal za pravdu.

Pozrite sa, táto pravda stavia mozgy na miesto.

Musíte poznať americkú politickú kultúru (ktorá je predovšetkým predstavením, šou), aby ste si uvedomili, že áno, toto bolo naozaj ono – predstavenie súdržného tímu, ktorý pozná problém, vie, odkiaľ pochádza, a čo je najdôležitejšie, vie, ako ho bude riešiť. Bolo to predstavenie ľudí, ktorí s istotou vedia, že k Amerike sa blíži “ohnivá búrka”, a vedia, že sú jediní, ktorí môžu Ameriku pred ňou ochrániť.

Niekedy sa škodoradostne tešíme z toho, že na Západe triumfuje globalizmus. A skutočnosť, že “ohnivá búrka” by mohla zničiť Ameriku, sa prijíma skôr pozitívne: Horí, horí, Amerika! Nie je však veľmi jasné, prečo by sme mali mať radosť z toho, že v Amerike alebo v Európe zahynú milióny kresťanov.

Nepriateľ Rusov, normálnych Európanov a normálnych Američanov je rovnaký. Jeho meno je globalizmus. Alebo možno ešte presnejšie povedané – satanizmus. A ak niekde satanizmus zvíťazí, zvíťazí na celom svete, a podľa toho sa posilňuje aj u nás.

Reklama

Víťazstvo ľudí ako Tucker Carson a Steve Bannon sa stáva víťazstvom zdravého ľudstva nad smrtiacim globalizmom na celom svete. Následne sa posilnia aj naše zdravé tradičné sily. Čo si myslíte o tomto vzorci? Nezdá sa mi príliš zložitý.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 19:32

Štátny rozpočet dosiahol ku koncu apríla tohto roka schodok na úrovni 3,2 miliardy eur. Medziročne sa tak zvýšil o 1,005 miliardy eur alebo 45,8 %. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

Včera 19:22

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR má od začiatku mája nového riaditeľa. Odchádzajúceho Jozefa Bíreša nahradil Martin Chudý, ktorý organizáciu riadil už počas úradníckej vlády. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Včera 19:18

Parížska univerzita Sciences Po odmietla požiadavky protestujúcich študentov, aby prehodnotila svoje vzťahy s partnerskými izraelskými inštitúciami. Uviedol to vo štvrtok jej dočasný riaditeľ Jean Basseres. Niektorí študenti v reakcii na to avizovali, že na budúci týždeň začnú hladovku.

Včera 19:17

Poľská tenistka Iga Swiateková sa stala prvou finalistkou dvojhry na turnaji WTA v Madride. V semifinále v pozícii nasadenej jednotky zdolala osemnástku “pavúka” Američanku Madison Keysovú hladko 6:1, 6:3.

Včera 19:05

Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v závere 10. rokovacieho dňa 12. schôdze venovali novele zákona o rodnom čísle. Rokovanie má pokračovať opäť v piatok (3. 5.). Na programe majú poslanci napríklad novelu zákona o sociálnom poistení z dielne poslankýň za PS. Počas dňa by poslanci nemali hlasovať, rokovať by mali do 15.00 h.

Včera 19:01

Spojené štáty vo štvrtok vyjadrili znepokojenie z návrhu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, o ktorom rokuje parlament v Gruzínsku. Kritici tvrdia, že pripomína ruskú legislatívu, ktorá sa využíva na potlačenie disentu.

Včera 18:51

Osem detí utrpelo vo štvrtok zranenia v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, keď ruské navádzané bomby zasiahli prevádzku istej firmy nachádzajúcu sa pri športovom komplexe, v ktorom deti vtedy trénovali. Oznámili to miestni predstavitelia.

Včera 18:25

Brusel je hrozbou pre demokraciu v Európe, vyhlásil bývalý poľský premiér Mateusz Morawiecki v rozhovore pre maďarský týždenník Mandiner. Podľa neho EÚ zadržaním fondov ovplyvnila výsledok parlamentných volieb v Poľsku. Za tieto vyjadrenia ho následne kritizovali predstavitelia poľskej vládnej koalície.

Včera 18:20

Vyšetrovacia komisia dolnej komory belgického parlamentu, ktorá bola poverená vyšetrovaním prípadov sexuálneho zneužívania v rámci katolíckej cirkvi i mimo nej, vo štvrtok jednomyseľne schválila 137 odporúčaní. Patrí medzi ne vytvorenie odborného strediska pre objasňovanie a riešenie takýchto prípadov, funkčnejší systém odškodňovania a ustanovenie pamätného dňa obetí sexuálneho zneužívania.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali