Rezort obrany upozorňuje na presuny vojenskej techniky cez územie SR

Rezort obrany upozorňuje na presuny vojenskej techniky cez územie SR

Bratislava 11. februára 2022 (TASR/HSP/Foto:TASR-MO SR)

 

Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na 46 plánovaných cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl v období od 14. do 20. februára. TASR o tom informuje hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková

presun vojenská technika
Ilustračné foto

Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity bol riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.

Reklama

Uskutočnia sa aj cestné presuny techniky Ozbrojených síl (OS) SR v rámci Slovenska, a to na trasách Hlohovec – Sereď, Prešov – Trebišov a späť, Kolíňanský Vrch – Nitra, Nitra – Levice a späť, Sereď – Lešť a späť, Lešť – Hlohovec a späť, Trebišov – Moldava nad Bodvou, Moldava nad Bodvou – Prešov. Taktiež na trasách Nemšová – Trebišov a späť, Zvolen – Sliač a späť, Poprad – Záhorie, Zvolen – Poprad a späť, Poprad – Prešov, Sliač – Nitra, Prešov – Michalovce, Veľká Ida – Zvolen, Záhorie – Nemšová, Michalovce – Trebišov, Michalovce – Nemšová a späť.

S vojenskou technikou sa môže verejnosť stretnúť aj na trasách Poprad – Veľká Ida, Nemšová – Poprad a späť, Trebišov – Poprad, Martin – Voderady a späť, Zvolen – Nemšová a späť, Močiar – Nemšová a späť, Mierovo – Nemšová, Nemšová – Žilina, Martin – Zemianske Kostoľany a späť, Žilina – Martin, Sliač – Nemšová, Martin – Ružomberok, Ružomberok – Liptovský Mikuláš, Liptovský Mikuláš – Nemšová, Nitra – Zvolen.

Reklama

Rovnako aj v lokalitách Zvolen – Mierovo, Zvolen – Zemianske Kostoľany a späť, Michalovce – Trenčín a späť, Zemianske Kostoľany – Rožňava a späť, Sliač – Trenčín a späť, Zemianske Kostoľany – Topoľčany a späť, Trenčín – Záhorie, Zemianske Kostoľany – Trebišov, Záhorie – Ruskov a tiež v rámci Michaloviec a Martina.

Plánované sú aj železničné presuny techniky OS SR počas budúceho týždňa. Budú sa konať na trasách Prešov – Zemianske Kostoľany, Michalovce – Sása-Pliešovce a Trebišov – Sása-Pliešovce.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:48

Jemenskí húsíjski povstalci tvrdia, že nad provinciou Bajdá na juhu Jemenu zostrelili americké viacúčelové bezpilotné lietadlo MQ-9 Reaper. Oznámil to v utorok hovorca húsíov Jahjá Sarí.

12:41

Súd v USA nariadil vziať do väzby 23-ročného muža z Taiwanu, podozrivého z prevádzkovania nelegálneho trhoviska s drogami na dark webe. Takto údajne predal drogy za viac ako 100 miliónov dolárov.

12:26

Asme Asadovej, manželke sýrskeho prezidenta Bašára Asada, diagnostikovali leukémiu, uviedol v utorok tamojší prezidentský úrad. Informovali o tom agentúry Reuters a AFP.

Asma Asadová
Na archívnej snímke Asma Asadová
12:20

Európska únia chce otvoriť formálne prístupové rokovania s Ukrajinou a Moldavskom 25. júna – v deň, keď sa šéfovia vlád a štátov stretnú na summite EÚ v Bruseli. Podľa týždenníka Politico informuje spravodajca TASR v Bruseli.

12:15

Najmenej sedem ľudí zahynulo pri operácii izraelskej armády v palestínskom meste Džanín ležiacom na severe  Západného brehu Jordánu. Zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí, stav dvoch z nich je kritický.

12:04

Neďaleko juhotalianskeho mesta Neapol zaznamenali v noci na utorok niekoľko zemetrasení. Išlo o najsilnejšiu seizmickú aktivitu v tejto oblasti za niekoľko rokov. Zemetrasenia podľa miestnych úradov znepokojili obyvateľov, no nespôsobili nijaké veľké škody.

11:50

Úrady v indickom hlavnom meste Naí Dillí nariadili predčasné zatvorenie škôl na letné prázdniny po tom, čo teploty dosiahli 47,4 stupňa Celzia a oblasť zachvátila vlna horúčav.

Rovnaké rozhodnutie oznámili aj úrady v iných indických štátoch, ako je napríklad Harijána, Madhjapradéš, Pandžáb a Rádžastán.

11:42

Cez dočasné mólo bolo doteraz do Pásma Gazy dodaných viac než 569 ton humanitárnej pomoci pre palestínskych civilistov. Na sociálnej sieti X to v utorok oznámilo ústredné velenie americkej armády.

11:26

Muž obvinený z atentátu na predsedu vlády Roberta Fica mohol o svojom pláne informovať už pred útokom. Vyplýva to z vyjadrenia ministra obrany Roberta Kaliňáka v relácii Analýzy 24 televízie Joj 24.

Podpredseda vlády zopakoval informáciu, podľa ktorej vyšetrovanie ukazuje, že nešlo o osamoteného vlka. „Ten človek komunikoval v komunite. Komunikoval v komunite svoj ani neviem, či plán, ale oznámenie toho, čo vlastne asi plánuje nejakým spôsobom urobiť, a zároveň došlo k určitej likvidácii stôp po tom, čo bol zadržaný,“ povedal Kaliňák.

11:20

V nepokojmi zasiahnutej Novej Kaledónii pristálo v utorok vojenské dopravné lietadlo, aby z tohto francúzskeho tichomorského územia evakuovalo turistov, ktorí tam uviazli pre pouličné nepokoje sprevádzané streľbou, rabovaním a podpaľačskými útokmi. Informovala agentúra AFP.

10:59

Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu na odrazenie pretrvávajúcich nemilosrdných ruských útokov, uviedla v utorok v Kyjeve nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková. Informovala o tom agentúra  AFP.

10:47

Fínsky premiér Petteri Orpo žiada Európsku úniu, aby našla spoločné opatrenia, ktoré by zabránili tzv. inštrumentalizovanej migrácii – vlnám migrantov prichádzajúcich z Ruska bez platných cestovných dokladov. Informovala o tom agentúra Reuters.

10:38

Ukrajinské ministerstvo vnútra v utorok informovalo o piatich osobách zranených v dôsledku nočného ostreľovania mesta Charkov na východe Ukrajiny. Ruská armáda na mesto opäť zaútočila dronmi.

10:23

Sudca Juan Merchan v procese s americkým exprezidentom Donaldom Trumpom svedkovi obhajoby Robertovi Costellovi pohrozil, že ho vykáže zo súdnej siene z dôvodu jeho správania na lavici svedkov.

Merchan počas výmeny názorov s Costellom zo súdnej siene dočasne vykázal novinárov a ďalšie osoby. Costellovi povedal, že jeho správanie počas výpovede bolo pohŕdavé.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali