Rafaj: “Sulík skĺzol na rovnaký suterén ako Matovič, ktorého prepašoval pred 10 rokmi do parlamentu a odvtedy sa začal úpadok mozgov”

Rafaj: “Sulík skĺzol na rovnaký suterén ako Matovič, ktorého prepašoval pred 10 rokmi do parlamentu a odvtedy sa začal úpadok mozgov”

Bratislava 28. októbra 2019 (HSP/Foto:Screenshot RTVS)

 

Expolitik a niekdajší predseda poslaneckého klubu SNS Rafael Rafaj pravidelne sleduje a komentuje politické diskusné relácie v médiách. Po tomto víkende však Rafaj skonštatoval, že po vecnej stránke niet čo analyzovať.

Na snímke Richard Sulík a Andrej Danko

Rafaj uvádza, že sa snaží počúvať opozičných politikov s čím prichádzajú pred voľbami. “Zatiaľ nič nové pod slnkom.” Ich neustále opakovanú frázu “mafiánsky štát” Rafael Rafaj označil ako “dýku do chrbta štátnosti”.

Reklama

Rovnako vníma aj hlášku “štát totálne zlyhal“. “Napríklad v oblasti nezávislého súdnictva! Chápete? Nezávislého a v situácii, keď tu máme istý štát na Balkáne… Povie snáď niekto Talianom niečo podobné?! Veď by ho ukameňovali a pritom (vieme svoje). Lenže Taliani cibria svoju kultúru od čias Rímskej ríše… V tejto súvislosti si oživme novší impeachment Európskej komisie voči Poľsku, ktoré chcelo riešiť problém s komunistickými pohrobkami v súdnictve. Takže toto je daň za “nežnosť“ a komplot medzi havloidnými disidentmi a eštebákmi v revolúcii, splatná po 30 rokoch… Čierny Peter má ostať v rukách niekoho iného.”

Rafaj týchto opozičných politikov charakterizoval ako ideologické a ekonomické skupiny, ktoré samostatný štát – Slovenskú republiku ani nechceli, dokonca boli proti, ktoré vyznávajú dogmu, že štát je zlý vlastník či ktoré vnímajú slovenskú štátnosť ako niečo zlé, nacionalistické, toxické, proti “pokroku“. “Sú to tí, pre ktorých je zvrchované suverénne samostatné Slovensko len akási “krajina“, gubernia, protektorát, félvidék…”

Reklama

“Politika je špinavá vec, ale to čo sa deje, ba skôr komentuje a interpretuje je už písanie hororov. Najmä opozičné politické skupiny živia zákerný naratív, cez ktorý dúfajú, že sa konečne „chopia moci“, že Slovensko je akýsi „mafiánsky štát“. S touto predpojatou škodoradostnou tendenčnosťou normálni ľudia a vlastenci, ktorí aj objektívne vidia, že nie všetko a všetci fungujú tak ako by mali, nemôžu a priori súhlasiť, ani prijať takúto mediálnu propagandistickú sugesciu politických macôch.”

Bývalý poslanec opäť pripomenul niekoľkotisícovú armádu lobistov, ktorí oficiálne pôsobia v Európskom parlamente a dokonca v tomto režime prijímajú “aj finančného špekulanta Sorosa”…

“Riešme však seba a svoje, lebo ja Slovensko za svoje považujem. So špinavou vodou z vaničky by sme si nemali dať progresívne, liberálne a nenávistne vyliať aj dieťa slovenskej štátnosti. Zvláštne, že dnes a v takejto vybičovanej atmosfére vylievajú špinu na Slovensko bývalí blízki kamoši mafiánov, podvodníci, feťáci, klamári, psychopati, sociopati, bezcharakterní karieristi, nomeklatúrne stranícke prostitútky, klientelisti a morálne pochybné individuality, ktoré tiež prišli do styku s „toxickými“ kreatúrami, vrátane istého Mariána Kočnera.”

Televízne diskusie nielen uplynulý týždeň, ale až do volieb a pravdepodobne aj ďalej budú podľa Rafaja v rovnakom negativistickom štýle, “len o rámcoch akože „slušnosti“, akože o „charaktere“, akože o „štýle“ (blá blá blá)” o rôznych „hodnotových“ vatách, subjektívnych pocitoch a bičovaných emóciách – nie o podstatných a systémových veciach či reformách, spravodlivosti, poriadku, pomoci, či ochrane normálnych štandardov tých, čo sú tu doma.”

“Hranice pravdy títo mocou nadržaní ľudkovia vytláčajú do subjektívnej a emocionálnej roviny s negatívnym a nedôverčivým a už aj krvavým okom, čakajúc rovnakú odozvu aspoň u 3-4 miliónov Slovákov. Politici, čo sú už 10 rokov v politike sa nevedia zjavne inak dostať k moci ako vylievaním špiny.”

Reklama

Uvádza, že najmä od Richarad Sulíka v relácii RTVS čakal viac. Sulík podľa neho skĺzol na rovnaký suterén ako Matovič, ktorého prepašoval pred 10 rokmi do parlamentu a odvtedy sa začal úpadok mozgov…”

“Sulík tak urobil presne to isté, čo ostatní, ktorí z nejakého dôvodu prišli do styku toxickým Kočnerom. Určite je ich viac, vrátane Matoviča. Božie mlyny melú pomaly, ale raz oddelia všetko zrno od pliev. Zatiaľ tí, čo sú na koni situácie presne v duchu neomarxistických školiteľov bez mihnutia okom obrátia páchateľa na obeť a súčasne obrátia pozornosť na iných. Lebo v ich pohľade môže byť zlo len mimo nich.”

Rafael Rafaj dodal, že s úžasom sledujem, že tu máme množstvo kandidátov na svätorečenie, svätých za dedinou, posledných desať čestných, čo môžu do kohokoľvek na Slovensku hodiť kameň… “Ak rozmýšľate prečo, zastavím vás. Je to niečo ako koan v Zene – logické riešenie neexistuje. Pre liberála totiž Boh neexistuje, preto je mu všetko dovolené…. Aj bohorovne klamať, špiniť, nenávidieť a zákerne sa usilovať uchopiť moc… aj hodiť tým kameňom, hoci by mal normálne sklopiť zrak .”

“Takéto psychopatické vnímanie, ktoré väčšinu odborných, profesijných stavov, ale aj spoločnosti traumatizuje a paušálne kriminalizuje hádzaním do jedného vreca je rovnakým morálnym suterénom politického karierizmu ako tá druhá „zlá“ strana.”

“Takže okrem starej dobrej pravdy „pani, komu padni“, som sa dnes v televízii od Matoviča, ani od Sulíka a Kollára nič nové, prevratné, koncepčné, systémové, reformné, múdre, zásadové, výhľadové, ale ani nádejné, pozitívne, motivačné, príkladné, povzbudivé… nedozvedel. Stratený čas aspoň počasím krásnej nedele. Marketingoví poradcovia zabúdajú na jednu vec. Ako povedal Seneca „vlasť nemilujeme preto, že je veľká, ale preto, že je naša“.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:47

Ruské ministerstvo hospodárstva zlepšilo odhad tohtoročného vývoja ekonomiky, pričom predpokladá rast o takmer 3 %. Na druhej strane počíta s oslabením rubľa a postupným poklesom prebytku účtu platobnej bilancie.

16:44

Blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina varuje Európu pred odvetou Moskvy, ak Západ zabaví zmrazené ruské aktíva v hodnote takmer 300 miliárd USD (282,17 miliardy eur) a použije ich na pomoc Ukrajine.

16:43

Fínsku metropolu Helsinki v utorok prekvapili neobvyklé snehové prehánky, ktoré skomplikovali pozemnú aj leteckú dopravu.

16:43

Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR) vyzval v utorok na medzinárodné vyšetrenie správ o masových hroboch v nemocniciach v Pásme Gazy, ktoré boli zničené pri obliehaní izraelskej armády. Podľa OHCHR mohlo totiž prísť k páchaniu vojnových zločinov.

16:42

Neformálne zasadnutie Severoatlantickej rady (NAC) na úrovni ministrov zahraničných vecí sa uskutoční 30. – 31. mája v Prahe.

16:38

Ruská armáda zintenzívni útoky na ukrajinské sklady so západnými zbraňami. Uviedol to v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu.

16:05

Grécko uskutočňuje na turistickom ostrove Kréta trojdňové cvičenie zamerané na riešenie katastrof. Návštevníci a cestovné kancelárie zdôrazňujú, že sa treba pripraviť na núdzové stavy spôsobené napríklad zemetrasením a požiarmi.

15:56

Spoločnosť Slovnaft začne v polovici budúceho týždňa jarnú časť generálnych revízií. Odstavených bude postupne 25 výrobných jednotiek, z toho 22 v jarnej fáze. Ich opätovný nábeh na plnú produkciu sa plánuje na druhú polovicu júna. Druhá časť generálnych opráv sa bude realizovať v septembri a októbri. Celkové investície Slovnaftu v rámci generálnych revízií presiahnu 130 miliónov eur. Informoval o tom hovorca spoločnosti Anton Molnár.

15:48

Rómske obete nacistického režimu česká verejnosť dlho prehliadala. Vznikom Pamätníka holokaustu Rómov a Sintov pri juhočeskej obci Lety spláca Česko desaťročia trvajúci dlh voči obetiam aj preživším. Na otvorení pamätníka to v utorok povedal český prezident Petr Pavel.

15:45

Západné tajné služby zabránili vlani najmenej desiatim džihádistickým útokom po celej Európe a súčasná vojna medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas zvýšila hrozbu ďalších útokov. Oznámila to v utorok holandská Všeobecná spravodajská a bezpečnostná služba (AIVD).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali