Radujeme sa, že nám znížili poplatky, ktoré v minulosti boli nízke, ale budú vyššie

❚❚

Bratislava 16. marca 2023 (HSP/Foto: Pixabay)

 

Pred necelým týždňom sme priniesli článok o tom, že registračné poplatky automobilov nebudú v takej, často nezmyselnej, výške, ako boli pôvodne navrhnuté. Oproti návrhu SaS budú poplatky znížené o 70 % a minimálny poplatok sa fixuje na 33 €. “Som úprimne rád, že tento nevkusný exces bol napravený a môžete sa na mňa spoľahnúť, že som pripravený zakročiť proti všetkým takýmto hlúpostiam,” povedal Gyimesi

Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok.

Včera na sociálnej sieti oznámil Michal Šípoš (OĽANO): “Motoristi a majitelia motorových vozidiel, pozor‼️Práve sme v NR SR schválili výrazný pokles poplatkov pri registrácii áut. Maximálny registračný poplatok na nové autá už nebude predstavovať 3900 €, ako to zaviedla strana “odborníkov” SaS.  Maximálna suma za registráciu nového auta bude po novom 400 €. Minimálny poplatok zostáva nezmenený v sume 33 €. Žiaľ, zníženie registračných poplatkov na staré autá, ktoré sme navrhovali, nám SaS nepodporila. Preto tento poplatok zostal vo výške až do 1000 €. Priatelia, ak budete po najbližšom lete predávať alebo kupovať staršie motorové vozidlo a čudovať sa vysokému registračnému poplatku, poďakujte strane SaS.”

.

Jozef Tomaník, okresný predseda hnutia REPUBLIKA v Banskej Bystrici sa však nad tým zamyslel: “Dnes som si uvedomil, že Slovensko má veľký problém. Po prečítaní si komentárov pod statusom Matovičovho skalného spolustraníka Šípoša, som si uvedomil zásadnú vec. Slovenskí politici majú silný talent na to, aby dokázali znepríjemniť životy občanom a dokázali to zabaliť do takého pozlátka, že občania im pri tom ešte aj tlieskajú, aj napriek zvyšujúcim sa daniam a poplatkom. Tak ako v jeho statuse o tom, ako zachránili ľudí práve od vysokých poplatkov, ktoré zaviedol odborník zo SAS-ky Viskupič. Tentokrát sa jedná samozrejme znovu o zvyšujúce sa dane a poplatky. Konkrétne sa jedná o registračné poplatky za automobily. Môj osobný názor je taký, že registračné poplatky na automobily treba buď úplne zrušiť alebo zaviesť do zákona, že sa budú platiť iba raz, a to pri prvej registrácii! A za tým si stojím.”

Tomaník nevidí dôvod, prečo by sme mali platiť štátu navyše za to, že prepisujete akékoľvek vozidlo na seba, pretože tak či tak, platíte poplatky pri prepise a je viac než isté, že zaplatením poplatku určite neušetríte životné prostredie, ale akurát tak miniete nemalé prostriedky na to, aby ste dotovali štátnu kasu. Registráciou v minulosti už registrovaného vozidla žiadna hodnota nevzniká! Naozaj ide len o skrytú formu ďalšej dane.

.

Toto sa Tomaníkovi nevidí: “Skutočne máme nadobudnúť pocit, že občania sú len verní služobníci štátu a kasička na peniaze? Sťažuje to prístup k vozidlám, práve pre skupiny ľudí s nízkym príjmom, čo je len ďalší klinec do pomyslenej rakvy. Poplatky boli neúmerné, a tak teraz zapracovali na tom, aby ich znížili. No faktom zostáva to, že budú oproti pôvodným enormne vysoké, a tak nadobúdam pocit, že potrebujú občanov aj v takto ťažkých časoch zase len ošklbať. Jednoducho priestor v médiách pre túto tému je malý a málokto si uvedomuje, čo vďaka greendealu na nás chystajú. A tak je najvyšší čas sa týmto témam venovať a poukázať na to, čo všetko sú schopní, kvôli zelenej politike na vlastných občanov hodiť. Teraz sa tvária, že poplatky pre nás v poslednej chvíli znížili, ale pravda je taká, že vám poplatky (oproti minulosti – pozn. redakcie) zvýšili a nadšení sledovatelia Šípoša pri tom ešte tlieskajú. Jednoducho použili starý trik, pri ktorom poplatky medializovali do brutálnych rozmerov a teraz to zahrali na to, že to bude o niečo menej. Teraz je doba, kedy by mal štát prichádzať s riešeniami, ako obyvateľov od poplatkov oslobodiť a nie im navyšovať dane a poplatky. Toto nie je politika pre občanov, toto je len zdieranie obyvateľov v už aj tak ťažkých časoch…”

Registračné poplatky sťažia nadobudnutie auta najmä tým, ktorí aj teraz majú problém naškriabať nejaké peniaze, aby mali vlastné “približovadlo”. Nemalou časťou týchto ľudí sú dôchodcovia, starobní ale najmä invalidní, ktorí by sa bez auta stali domácimi väzňami. Devädesiat percent z nich je pod hranicou chudoby.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:35

Ďalší prieskum: 49 % pre Trumpa a 47 % pre Harrisovú, uvádza The Wall Street Journal. Harrisová má lepšie čísla ako Biden, ktorý za Trumpom zaostával o 6%. Ako sme však už písali, v rámci amerického volebného systému sú národné ratingy druhoradé. Hlavné je, ako hlasujú jednotlivé štáty. Predovšetkým – takzvané „swingové“ štáty.

10:28

Riziko chudoby je na Slovensku najvýraznejšie pri nízkopríjmových domácnostiach a rodinách s dvoma dospelými a dvoma závislými deťmi. Na túto úroveň sa dostali aj seniori nad 65 rokov, z ktorých čelilo riziku chudoby až o 6,8 percentuálneho bodu viac ako v roku 2022. Vyplýva to zo správy o štrukturálnych výzvach aktuálneho roka Národnej banky Slovenska (NBS).

10:28

Časť z 1,4 milióna litrov ropy z potopeného filipínskeho tankera pomaly uniká do Manilskej zátoky. Uviedla to v sobotu filipínska pobrežná stráž, ktorá vyzvala na pozastavenie rybolovu v postihnutej oblasti.

tanker Terra Nova
Na snímke prevrátený filipínsky motorový tanker Terra Nova v Manilskom zátoka na Filipínach vo štvrtok 25. júla 2024
09:53

Pomer hotovosti a bankových vkladov na celkovom finančnom majetku slovenských domácností sa v minulom roku dostal pod hranicu 50 %. Aj napriek zníženiu však ostáva Slovensko jednou z najkonzervatívnejších krajín v oblasti zhodnocovania úspor v rámci Európskej únie (EÚ). Na základe údajov Eurostatu na to upozornil makroekonomický analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

09:20

Veľký lesný požiar sa rýchlo šíri na severe amerického štátu Kalifornia, evakuovaných muselo byť viac ako 4000 ľudí, uviedli v piatok miestne úrady. Požiare sužujú aj americké štáty Idaho a Oregon, kde pri hasení plameňov zahynul pilot hasičského lietadla.

08:31

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v piatok prijal v Paríži svojho argentínskeho kolegu Javiera Mileiho. Stretnutie sa uskutočnilo aj napriek nedávnemu napätiu vo vzťahoch medzi oboma krajinami.

08:04

Tretia svetová vojna sa môže začať v prípade víťazstva Kamaly Harrisovej vo voľbách. Prezidentský kandidát Trump to povedal na stretnutí s izraelským premiérom Netanjahuom, informovala televízia Fox News.

„Ak nevyhráme (voľby), skončíte s ďalšími vojnami na Blízkom východe. A možno aj tretiu svetovú vojnu. Teraz sme bližšie k tretej svetovej vojne ako kedykoľvek od druhej svetovej vojny. Nikdy sme k nej neboli bližšie, pretože krajinu riadia nekompetentní ľudia,“ povedal Trump.

07:55

Nemeckí prokurátori v piatok obžalovali skupinu mladíkov z vraždy dvoch Ukrajincov, informovala agentúra DPA. Dvojnásobná vražda sa stala vo februári v meste Oberhausen na západe krajiny. Podľa obžaloby 14- a 15-roční mladíci dobodali obete na smrť.

07:54

Izraelský súd predĺžil o ďalších 45 dní zákaz vysielania panarabskej spravodajskej televízie al-Džazíra v Izraeli. Podľa súdu sa totiž preukázalo, že televízia naďalej predstavuje hrozbu pre bezpečnosť krajiny, pričom v minulosti vyzývala aj na teroristické útoky, uvádza agentúra DPA.

07:54

Organizácia OSN pre vzdelávanie, vedu a kultúru (UNESCO) v piatok oznámila, že Markézske ostrovy vo Francúzskej Polynézii boli zaradené do zoznamu svetového dedičstva.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turista na mobile pri Vodopádoch Studeného potoka vo Vysokých Tatrách

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali