Priama Demokracia: Ruský opravár vojenskej techniky je problém, ale ozbrojený vojak z USA a muničný sklad USA na našom území už problém pre našich liberálov nepredstavuje…

Priama Demokracia: Ruský opravár vojenskej techniky je problém, ale ozbrojený vojak z USA a muničný sklad USA na našom území už problém pre našich liberálov nepredstavuje…

Bratislava 28. marca 2019 (HSP/Foto:PD)

 

K téme pripravovanej a utajovanej zmluvy medzi USA a Slovenskom ohľadne “vojenskej spolupráce” sa vyjadril predseda strany Priama Demokracia JUDr. Marek Géci. Podľa jeho slov strana  Priama Demokracia dlhodobo zastáva postoj, že Slovensko má ísť cestou vojenskej neutrality podľa vzoru Rakúska a odmieta akúkoľvek vojenskú prítomnosť cudzích vojsk, prípadne základní, muničných skladov na území Slovenska

Na snímke vpravo predseda strany Priama Demokracia Marek Géci a Ibrahim Maiga

To čo sa momentálne deje na Slovensku, nemá obdobu. Vyzerá to tak, že zákulisí niektorí slovenskí politici podobne ako kedysi v minulosti Biľak koncipujú pozývací list, tentoraz pre americkú armádu, ktorá sa začne rozťahovať na našom území. Títo politici sa nepoučili z roku 1968 a teraz sú pripravený za judášsky groš znova zapredať Slovensko. Hovorí sa, že Na rozdiel od Varšavskej zmluvy a RVHP, ktoré obsahovali aj klauzulu dobrovoľného vystúpenia z tejto organizácie, pre NATO a USA takáto klauzula nie je  žiadúca. Oni totiž nechcú rokovať, oni  chcú len rozkazovať.

Reklama

Neustále konflikty v Sýrii, Líbyi, Afganistane, Iraku, Ukrajine, atď. Čo ešte je treba pokaziť a zničiť, aby sme si my Európania uvedomili, že USA a NATO nás ťahajú do medzinárodného konfliktu na všetkých častiach planéty?  Naši spojenci v NATO ako USA, Francúzsko, Veľká Británia, Nemecko nerešpektujú OSN, dohody v NATO a sami sa rozhodli bombardovať Sýriu. Nepýtali sa takých krajín ako Slovensko, Česko. Došli sme už do fázy, že nám to neprekáža, alebo už ani nemôže prekážať?

Teraz nám USA ponúka 105 miliónov dolárov na obnovu našich vojenských letísk a zároveň nám tu potichu chcú na minimálne desať rokov pobehovať ich vojaci po našom území a zároveň tu budovať muničný sklad. Toto je odpoveď pre tých, ktorí si naivne mysleli, že tých 105 miliónov dolárov nám USA dajú iba tak, že to je nejaký darček pre Slovákov…

Reklama

Tieto peniaze, ak sa pozrieme aké konflikty USA rozpútalo v iných krajinách, sú v prvom rade krvavé peniaze a či niekto pozerá na takéto finančné výpomoci ako nejaké gesto spolupatričnosti, alebo jednoducho zakúpenie si časti nášho územia na určitý čas, čo je už konkrétnejšie pomenovanie…, vždy pôjde o zištné a falošné kroky…  Pre tých, čo by tomu nechceli pochopiť je to niečo také, akoby Vášmu dieťaťu dal Váš sused cukrík v peknom obale, lebo Vás k niečomu bude v budúcnosti potrebovať, milo sa usmieva a neskôr, ak si ho bude chcieť zjesť Vaše dieťa, zistí, že v peknom obale je zabalený kamienok …  V prvom kroku sa tu prezentoval nezištný zámer pomôcť našim vojenským letiskám a dnes je na stole zmluva o umiestnení vojakov USA na našom území, snaha zjavne vybudovať muničný sklad.

Rozmeňme si to teda na drobné: Ruskí mechanici, ktorí tu opravujú ruskú vojenskú techniku, ktorú naša armáda využíva sú hrozba pre liberálov ako napr. Klus, Galko, doslovne sa zadúšajú v pojmoch o hrozbe od Ruska, ale už prípadná prítomnosť vojakov USA pripravených kedykoľvek vojensky zasiahnuť, vybudovať tu muničný sklad pri obývaných územiach, kde žijú naši občania a budovanie základne na našom území už  pre tých istých liberálov hrozba nie je!!! Poviete si, že to je cynické a zvrátené? Áno, je!

Sme suverénna krajina a nikdy sa nebudeme podieľať na podobnom ohrozovaní našej krajiny  a pozývať sem cudzie vojská, ktoré sa budú riadiť právom svojej krajiny a nie našim právom!!! Zarážajúce je iba to, že takáto prítomnosť vojakov USA, prípadne vybudovanie určitej formy vojenskej základne na našom území nevadí našim vrcholových politikom,  keďže ide o  bezpečnostné riziko pre našu krajinu v prípade konfliktov medzi Ruskom a USA! Naša krajina by mala ísť na vzor Rakúska, teda vzorom vojenskej neutrality, nie vzorom ešte väčšieho vtiahnutia sa do konfliktov medzi Ruskom a USA.

Odmietame vojenské konflikty, odmietame zaťahovať  Slovensko do akýchkoľvek záujmov kohokoľvek a chceme mať korektné vzťahy s každým, kto o korektné vzťahy bude stáť, teda rovnako chceme mať dobré vzťahy aj s Ruskom. Práve aj na takýchto základných témach sa polarizuje naša spoločnosť a aj z takýchto dôvodov chceme nechať ľudí o podobných otázkach rozhodovať vo funkčnom referende, kde vždy rozhodne väčšina!!!. Toto je forma skutočnej demokracie v priamom prenose. Ak by sme mali skutočných politikov s čistými úmyslami, ktorí by rozhodovali zodpovedne a tvorili zákony zákony pre ľudí, už aj počas týchto prezidentských voľbách občania mohli  tak isto vo funkčnom referende popri konaní prezidentských volieb rozhodnúť väčšinou hlasov, napríklad aj o tom, či chceme zotrvať v NATO, či chceme obrnené transportéry, stíhačky F16, atď. !!!

Problémom je však to, že naši politici podobnú kompetenciu do rúk ľudí nechcú odovzdať s argumentom, že ľudia sa nevedia rozhodovať!! Tí istí ľudia čo sa musia vedieť rozhodovať koho si zvolia za prezidenta, koho si zvolia za županov, koho si zvolia za poslancov NRSR by podľa nich v priamom referende rozhodovali nesprávne! Áno tí istí ľudia, ktorých opíjajú roky rokúce sľubmi, sú dobrí politikom iba pri voľbách, ale vo funkčnom referende, kde vždy rozhodne väčšina zúčastnených voličov ako navrhujeme my v Priamej Demokracii, už dobrí nie sú, pretože podľa nich sa nevieme ako občania správne rozhodnúť… A možno by sme ohrozili aj ich možnosti zapredávať túto krajinu za judášsky groš.

Reklama

My v PD si myslíme, že väčšina dnešných slovenských  politikov sa priameho referenda obáva, pretože by ich mohli voliči takmer okamžite po nesplnení sľubov odvolať. Ak sa nezavedie priame referendum, základný politický nástroj presadzovaný Priamou Demokraciou do politického systému na Slovensku, politici sa nikdy nezmenia. A bude pokračovať systém, ktorý dokonale poznáme: “Každé štyri roky sa sľuby sľubujú a blázni sa radujú”.

Marek Géci

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali