Premiér: Mám svoj štýl práce a vlastnú predstavu o vládnutí

Premiér: Mám svoj štýl práce a vlastnú predstavu o vládnutí

Bratislava 15. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto: TASR- Pavel Neubauer)

 

Predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) má svoj štýl práce a vlastnú predstavu o vládnutí. Keďže je aj podpredsedom strany, stranícke rozhodnutia sa dejú za jeho účasti a spolurozhoduje o tom, aký bude mať strana postoj a názory. Preto sa v žiadnom prípade necíti byť bábkou či predĺženou rukou Roberta Fica. Jeho skúsenosti a rady ako trojnásobného premiéra by boli cenné pre akéhokoľvek nového premiéra. Pellegrini to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike

Na snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD)

“Tam, kde ja mám záujem a kde cítim potrebu sa poradiť, alebo požiadať ho o názor, určite to urobím hocikedy a opýtam sa to hociktorého skúseného a dobrého politika. Na druhej strane, na mnoho vecí mám svoj vlastný názor a mienim si ho aj razantne, kde to budem cítiť, presadzovať,” vyhlásil premiér. Na margo procesu kreovania novej vlády poznamenal, že Slovensko môže byť hrdé, že situáciu pri kreovaní novej vlády zvládlo v rámci svojich ústavných zvyklostí a tak, ako sa to robiť má. Podľa Pellegriniho sa potvrdilo, že SR je “štandardným demokratickým štátom”.

Reklama

Vo vzťahu k médiám premiér neplánuje meniť svoju rétoriku, pričom povedal, že prácu novinára si váži. Tak ako sa od jeho práce očakáva maximálna profesionalita a odbornosť, očakáva aj Pellegrini od každého novinára, aby jeho práca bola postavená na profesionalite, argumentoch, a nie na emóciách a vlastnom presvedčení. “Chcem mať veľmi dobré a korektné vzťahy s novinármi, zdôraznil premiér s tým, že bude upozorňovať, ak nebudú novinári vykonávať svoju prácu odborne a s tendenčnými náznakmi. “Z 99 percent sa chcem sústrediť na výkon svojej práce a nevenovať sa fiktívnym súbojom s novinármi,” dodal.

Pellegrini sa vyjadril aj ku kúpe bytu v Bratislave, pričom zdôraznil, že ho kupoval “transparentne na meno”, nie na firmu, aby sa ušetrila DPH. Novinárovi, ktorý sa o kúpu bytu zaujímal, predložil viaceré dokumenty, ako Zmluvu o budúcej zmluve, kúpnu zmluvu, hypotekárnu zmluvu z banky, potvrdenie o úhrade z jeho vlastného účtu, výšku mesačnej splátky hypo úveru. K nezrovnalosti medzi príjmami a cenou bytu vo výške približne 100.000 eur, premiér uviedol, že sa nenarodil v roku 2005, odkedy daný novinár počítal jeho príjmy.

Reklama

“Začal som intenzívne pracovať už počas štúdia na vysokej škole, od prvého zamestnania som mal nadštandardný príjem,” podotkol premiér s tým, že pracoval ako asistent poslanca NR SR a mal popri ňom zamestnanie a nevstupoval do verejnej funkcie ako niekto, kto nemá nič. Mal aj ďalšie príjmy, ktoré nie sú vo verejnom majetkovom priznaní, pričom uviedol napríklad výnos z predaja prvého bytu, garáže, výnosy z podielových listov a kurzových obchodov, pričom podľa neho išlo o niekoľko desiatok tisíc eur, ktoré nie sú uvedené v majetkovom priznaní NR SR, ale v daňových príjmoch sú.

Svoje majetkové pomery je pripravený preukázať aj na rokovaní príslušného výboru NR SR. Pellegrini si myslí, že by sa raz a navždy mala vyriešiť otázka bývania pre troch najvyšších ústavných činiteľov. Po roku 2020 by podľa neho SR mala disponovať primeraným bývaním nielen pre prezidenta, ale aj ďalších dvoch najvyšších ústavných činiteľov, v ktorom bude zabezpečená ich ochrana.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali