Poslankyňa v rakúskom parlamente to vykričala na plné ústa: Nesiahajte na deti! Sú príliš vzácne na to, aby ste z nich robili pokusné králiky a ničili ich očkovaním, ktorého účinnosť nepoznáme

Poslankyňa v rakúskom parlamente to vykričala na plné ústa: Nesiahajte na deti! Sú príliš vzácne na to, aby ste z nich robili pokusné králiky a ničili ich očkovaním, ktorého účinnosť nepoznáme

Bratislava/Viedeň 18. mája 2021 (HSP/Foto:Screenshot video)

 

Je už naozaj ťažké popierať niektoré skutočnosti, ktoré povážlivo spochybňujú nezaujatosť vlád a očkovacích loby, pokiaľ ide o očkovanie proti ochoreniu Covid-19. Nedávno to v rakúskom parlamente svojim kolegom od srdca a z plného hrdla vykričala ich kolegyňa zo strany slobodných

Dagmar Belakowitschová
Na snímke Dagmar Belakowitschová

V súvislosti s očkovaním proti ochoreniu Covid-19 sa množia rôzne informácie, a to aj z prameňov, ktoré sotva môže niekto nazvať nedôveryhodnými, o tom, že toto očkovanie môže byť problematické a dokonca nebezpečné.

Reklama

Tak napríklad z rôznych strán dostávame správy, že očkovanie má u príliš veľkého počtu ľudí zdravotné následky, že mnohí sa nakazili napriek očkovaniu, že zaočkovaní nákazu ďalej prenášajú a je odôvodnená obava, že z nich môžu byť akési chodiace farmy na mutácie vírusu odolné voči vakcínam, že sa zbytočne očkujú vekové skupiny, u ktorých koronavírusové ochorenie takmer naisto bude mať ľahký priebeh a očkovanie môže pre nich znamenať väčšie riziko než samotná choroba, že nikto dnes nevie, aké budú dlhodobé dôsledky očkovania týmito narýchlo vyvinutými vakcínami…

A nevšímame si to len my na Slovensku, ale aj ľudia v ďalších krajinách. Napríklad v susednom Rakúsku pred niekoľkými dňami vystúpila so svojím prejavom v pléne parlamentu poslankyňa Dagmar Belakowitschová z Rakúskej strany slobodných (FPÖ). Jej vystúpenie prinášame v plnom znení, pretože naozaj stojí za to. (Videoáznam tohto vystúpenia nájdete TU)

Reklama

 

Vystúpenie poslankyne Dagmar Belakowitschovej (FPÖ) v rakúskom parlamente

„Opojenie rakúskej vlády mocou nepozná hraníc. Pokračuje to. Rečníčka predo mnou spomínala slobodu. Dámy a páni, sloboda je od nás neoddeliteľná. Sloboda, základné práva, právo byť slobodný, to má mať každý človek bez toho, aby sa musel nechať niečím pichať, aby získal slobodu. Tá mu náleží aj bez toho, inak to nie je žiadna sloboda.

To, čo sa tu teraz deje, delenie občanov na tých poslušných, na tých dobrých, na tých, ktorí sa spoločensky prispôsobia – to sú tí, ktorí sa nechajú zaočkovať – a na tých zlých, ktorí to nechcú urobiť, pretože kladú kritické otázky, či má očkovanie vôbec zmysel, a či náklady vynaložené na očkovanie vôbec stoja za to. To sú tí zlí, a tí budú zbavení slobody a vylúčení zo spoločenského života.

To, čo tu dnes robíte s tým ,zeleným pasom‘, že rozdeľujete občanov na dobrých a zlých, trvá už 15 mesiacov. Už 15 mesiacov rozdeľujete spoločnosť a stále v tom pokračujete bez ohľadu na to, čo to stojí, a či je to na úkor zdravia.

Oddnes sa budú vo Viedni očkovať tehotné ženy bez toho, aby sa vedelo, aké dlhodobé škody to môže napáchať. A vy to všetko akceptujete. Vám je zdravie ľudí úplne ukradnuté – ide vám len o to, aby ste presadili váš program.

Reklama

To je vidno aj na tom, že už po prvej dávke očkovaný dostane zelený pas. Už po prvej časti očkovania dostanete za 23 dní zelený pas, to nemáte ešte vôbec žiadnu ochranu, to ešte nemôžete tvrdiť, že ste chránení. To neviete ani po obidvoch dávkach očkovania, veď dodnes ani neviete, či ste skutočne infekčný. Ani len toto nevieme.

Zato sa objavuje čím ďalej, tým viac prípadov ochorenia zaočkovaných. A vážnych ochorení, na ktoré tí ľudia zomreli! Médiá sú plné týchto prípadov, ale vám to nevadí, pričom na druhej strane, napríklad v prípade vyliečených, vás nezaujíma, ako dlho sú skutočne imúnni. A sú štúdie, napríklad z Innsbrucku, že majú protilátky najmenej na rok. A ešte je tu imunita prostredníctvom T-buniek, ale toto všetko vás vôbec nezaujíma – nejde vám o starostlivosť o to, či sú ľudia v bezpečí, ide vám len o presadenie očkovania.

To je váš najvyšší cieľ, to je vaša téma. A s vaším nátlakom idete dokonca tak ďaleko, že sa nedržíte bokom dokonca ani od detí. Kancelár vyhlásil, že na jeseň môžeme začať očkovať aj deti, ktoré majú menej než dvanásť rokov. V akom svete to žijeme? Je predsa obrovskou chybou použiť naše deti ako pokusných králikov. To nepripadá vôbec do úvahy!

A čo ak sa rodičia budú očkovaniu brániť? Nebudú sa potom deti smieť zúčastniť lyžiarskeho výcviku? Alebo nebudú môcť vôbec chodiť do školy? Alebo sa budú musieť každý deň nechávať testovať? Budú v triedach stigmatizovaní, pretože nebudú očkovaní?

Všetky tieto veci riskujete, nech to stojí, čo to stojí. Ale k tomu vám poviem jedno: tu ešte pocítite náš odpor. A to veľmi masívne, pretože naše deti sú príliš vzácne na to, aby sa stali predmetom vašich experimentov.

Reklama

Môžete sa nad tým rozčuľovať, môžete to skúsiť urobiť, ale buďte si istí, že väčšina Rakúšanov a Rakúšaniek toto očkovanie nechce. Denne sa nám množstvo ľudí sťažuje, že sú zamestnávateľmi a kolegami nútení k tomu, že sa musia nechať zaočkovať. Nerobia to dobrovoľne, to sú fakty! Tvrdíte, že Rakúšania na všetkom radi spolupracujú – ale to nie je pravda. Toto by ste si tiež mali všimnúť.

A hovorím vám: nesiahajte na naše deti. Tu budete cítiť odpor, buďte si istí. Zdravie ľudí v našej krajine je nedotknuteľné, to vy ničiť nebudete očkovaním, ktorého účinnosť nepoznáme, ktorého dlhodobé následky sú neznáme, ktoré nás nechráni pred infekciou, a najmä, ktoré nechráni ani ostatných, ktoré neprinesie kolektívnu imunitu. Prestaňte vodiť ľudí za nos!“

Toľko rakúska poslankyňa Dagmar Belakowitschová. U nás na Slovensku žiadna poslankyňa v parlamente podobné veci nevykrikuje. Možno preto, že naša vláda nás do problematického očkovania nenúti, lebo nie je, na rozdiel od tej rakúskej pod vplyvom očkovacej loby. Alebo je to azda inak?

Ivan Lehotský

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:22

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonoval s predsedom Snemovne reprezentantov USA Mikeom Johnsonom a lídrom demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuckom Schumerom. Poďakoval im za schválenie dôležitej pomoci pre Kyjev v hodnote takmer 61 miliárd dolárov.

07:16

Spojené štáty sa v piatok chystajú oznámiť dlhodobú vojenskú pomoc pre Ukrajinu v hodnote šesť miliárd dolárov, ktorá má zahŕňať muníciu pre systémy protivzdušnej obrany. Informovala o tom agentúra AP.

07:06

Grécko nemôže poslať Ukrajine systémy protivzdušnej obrany Patriot alebo S-300. Uviedol to vo štvrtok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis v rozhovore pre televíziu Skai povedal, že Atény už poskytli Kyjevu rôzne zbrane, no nemôžu mu dodať systémy, ktoré majú zásadný význam pre obranu krajiny.

06:55

Balíky kokaínu objavili vo štvrtok v prepravkách s banánmi v siedmich supermarketoch v Berlíne a v štyroch obchodoch v spolkovej krajine Brandenbursko.

06:44

Izrael údajne zvažuje dohodu s palestínskym hnutím Hamas, na základe ktorej by bolo prepustených najmenej 20 rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy.

Navrhovaná dohoda zahŕňa prepustenie žien, starších a vážne chorých rukojemníkov výmenou za to, že Izrael povolí vysídleným osobám v Pásme Gazy vrátiť sa na sever palestínskej enklávy.

06:35

Havária v atómovej elektrárni v Černobyle patrí medzi najväčšie tragédie v oblasti jadrovej energetiky. V piatok 26. apríla uplynie od výbuchu v Černobyľskej atómovej elektrárni 38 rokov.

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali