POLÍCIA: Kovová tyč zranila vodiča autobusu

POLÍCIA: Kovová tyč zranila vodiča autobusu

Slovensko 28. decembra (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michal Svítok)

 

Polícia vykoná dnes v okrese Michalovce kontrolu objektívnej zodpovednosti účastníkov cestnej premávky v obmedzenej miere. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová

Ilustračné foto
Ilustračné foto

“Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale príde im zásielka domov,” dodala.

Reklama

V okrese Veľký Krtíš policajti nadnes naplánovali osobitnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. TASR o kontrolnej akcii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

„Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti,“ uviedla hovorkyňa s tým, že v rámci objektívnej zodpovednosti nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

Reklama

 

V okolí Vysokých Tatier komplikujú dopravu snehové jazyky i husté sneženie

Motoristi smerujúci do Vysokých Tatier a okolia veľhôr musia byť obozretní, na cestách sa môžu tvoriť snehové jazyky, na iných miestach zasa znižuje viditeľnosť husté sneženie. Informuje o tom portál Slovenskej správy ciest (SSC) www.zjazdnost.sk.

Cestári spresňujú, že snehové jazyky sa lokálne tvoria na cestách v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča. “Viditeľnosť do 100 m je z dôvodu hustého sneženia v lokalitách Iliašovce, Pastierske, Batizovce, Štrba, Švábovská stráň, Važec, Poprad – Letisko,” uvádza SSC na webe.

Upozornenie sa týka aj možnej tvorby poľadovice pri nízkych teplotách vzhľadom na vlhký až mokrý povrch vozoviek na celom území SR.

Reklama

Nielen cestárov dnes potrápi aj silný vietor. Do poludnia platí pre celé územie Slovenska s výnimkou juhozápadu výstraha Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) pred nárazovým vetrom, ktorý v horských polohách môže dosiahnuť rýchlosť 90 až 115 km/h, v oblasti Tatier dokonca 115 až 140 km/h. Na východe SR očakávajú meteorológovia ojedinelý výskyt nárazového vetra s rýchlosťou 60 až 80 km/h.

V severných okresoch SR je s nárazovým vetrom i tvorbou snehových jazykov a závejov potrebné rátať až do štvrtkového (29.12.) poludnia.

 

Kovová tyč zranila vodiča autobusu

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Dunajskej Stredy a Veľkého Medera zasahovali v utorok (27.12.) večer pri nehode autobusu, ktorá sa stala medzi obcami Okoč a Topoľníky v Dunajskostredskom okrese. TASR informovala trnavská krajská hovorkyňa HaZZ Júlia Kedrová.

Reklama

“Počas jazdy sa z oprotiidúceho nákladného vozidla uvoľnila kovová tyč, ktorá prerazila čelné sklo autobusu a zapichla sa vodičovi do vrchnej polovice tela. V autobuse sa nachádzali štyria cestujúci, ktorí neutrpeli zranenia,” priblížila Kedrová. Hasiči zraneného vodiča vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia a odovzdali ho do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby.

Hovorkyňa dodala, že hasiči vykonali na vozidle protipožiarne opatrenia.

 

Závory na priecestí v Bystričanoch nefungujú, znížili tam rýchlosť

Na železničnom priecestí v Bystričanoch v okrese Prievidza, ktoré je na hlavnom ťahu medzi Prievidzou a Bratislavou, nefungujú už viac ako hodinu závory. Jedna závora je odtrhnutá, druhá je tiež nefunkčná.

Ako TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, na mieste je znížená rýchlosť na desať kilometrov za hodinu. “Vždy, keď bude prechádzať vlak, premávku na priecestí bude riadiť pracovník železníc,” uviedlo.

Podľa informácií trenčianskeho krajského policajného hovorcu Pavla Kudličku železničiari na odstránení problému už pracujú.

 

Poškodené závory na železničnom priecestí v Bystričanoch už opravili

Poškodené závory na železničnom priecestí v Bystričanoch v okrese Prievidza už železničiari opravili a sú plne funkčné. TASR informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.
Závory, ktoré sa nachádzajú na hlavnom železničnom ťahu medzi Prievidzou a Bratislavou, boli nefunkčné dnes približne od 8.00 h, polícia pri priecestí preto znížila rýchlosť na desať kilometrov za hodinu. Premávku tam mal v prípade prechádzajúceho vlaku riadiť aj pracovník železníc.

Reklama

 

Vykoná v okrese Spišská Nová Ves osobitnú kontrolu cestnej premávky

Polícia vykoná dnes v okrese Spišská Nová Ves kontrolu objektívnej zodpovednosti účastníkov cestnej premávky v obmedzenej miere. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

“Vodičov upozorňujeme, aby dodržiavali predpisy, pretože možno nebudú zastavení priamo na ceste pri porušení zákona, ale príde im zásielka domov,” dodala.

 

Reklama

Na cestách v Prešovskom kraji sa miestami vyskytujú vrstvy kašovitého snehu

Cesty v Prešovskom kraji sú zjazdné, vozovky sú prevažné mokré, miestami sa na nich nachádza kašovitý sneh. Na cestách druhej a tretej triedy sa vo vyšších polohách môže vyskytovať aj vrstva utlačeného posypaného snehu do štyroch centimetrov.

Vplyvom nárazového vetra sa na niektorých cestách tvoria snehové jazyky a záveje. So zníženou viditeľnosťou treba počítať v okrese Stará Ľubovňa a Kežmarok. Ľubovniansky hrad v súvislosti s nepriaznivým počasím na svojom oficiálnom Facebooku informuje návštevníkov, že pre poľadovicu ho museli dnes zatvoriť.

V utorok (27.12.) cestári v Prešovskom kraji posypali inertným materiálom 2751 kilometrov (km) a soľou 5533 km cestných komunikácií. Podľa Jaroslava Štofka zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja bolo na území kraja počas pondelka nasadených spolu 105 mechanizmov. Tie odhrnuli sneh na takmer 11.700 km ciest, z toho najviac v okrese Poprad – 4195 km a najmenej vo Vranovskom okrese – 200 km.

 

Reklama

Zo zločinu zabitia obvinila 35-ročného muža z obce Nižný Hrušov

Polícia obvinila zo zločinu zabitia 35-ročného muža z obce Nižný Hrušov vo Vranovskom okrese. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa jej slov došlo v pondelok (26.12.) vo večerných hodinách v kuchyni rodinného domu v uvedenej obci k fyzickému napadnutiu 60-ročného Miroslava. Obvinený ho mal pod vplyvom alkoholických nápojov udrieť päsťou do oblasti nosa a dlaňou po tvári. “V dôsledku toho napadnutý muž spadol na podlahu, kde ostal ležať. Tam ho útočník ešte kopol do oblasti brucha,” priblížila hovorkyňa s tým, že v dôsledku zranení ho previezli do vranovskej nemocnice, kde na druhý deň zomrel.

Útočníka policajti zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby. “Ak sa obvinenému mužovi vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody na päť až desať rokov,” dodala Migaľová.

 

Vodiča v odcudzenom aute zastavili až výstrely

Svedkami policajnej naháňačky boli v utorok (27.12.) popoludní motoristi na ceste z Pezinka smerom na Slovenský Grob. Na zastavenie vodiča, ktorý sa snažil uniknúť policajnej hliadke, museli muži zákona napokon použiť služobnú zbraň.

Reklama

K udalosti došlo po tom, čo sa policajná hliadka snažila na Myslenickej ulici v Pezinku zastaviť Volkswagen Passat so zvolenským evidenčným číslom, nahlásené ako odcudzené. “Vodič nerešpektoval pokyny na zastavenie, pričom s vozidlom odbočil smerom na Slovenský Grob a vysokou rýchlosťou hliadke unikal. Vodič pokračoval v riskantnej jazde, ohrozujúc druhých nebezpečným predbiehaním i jazdou v protismere a na opakované výzvy polície nereagoval,” priblížil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Policajtom sa napokon podarilo zastaviť vozidlo v nezastavanej oblasti medzi Viničným a Pezinkom za použitia služobnej zbrane, čomu predchádzali varovné výstrely do vzduchu. Policajti na mieste zadržali 35-ročného vodiča a 33-ročnú spolujazdkyňu. K zraneniu osôb nedošlo.

“Ako preukázalo následné zisťovanie, 35-ročný vodič šoféroval napriek súdnemu zákazu viesť motorové vozidlá,” informoval Szeiff.

Policajný vyšetrovateľ už v tejto záležitosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže, ako aj trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. “Obvinenie voči konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo, ďalšie okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania,” doplnil policajný hovorca.

 

V šiestich okresoch Nitrianskeho kraja vykoná osobitnú dopravnú kontrolu 

Na prvý týždeň budúceho roka naplánovali policajti celoslovenskú osobitnú dopravnú kontrolu s cieľom pozitívneho ovplyvnenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Policajti budú dokumentovať tie porušenia pravidiel cestnej premávky, ktoré sú na základe analýz dopravnej nehodovosti hlavnými príčinami dopravných nehôd. Ide o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Božena Bruchterová.

Reklama

V Nitrianskom kraji sa kontrola uskutoční v okresoch Levice, Nové Zámky, Komárno, Nitra, Šaľa a Topoľčany.

Policajti vykonajú osobitnú kontrolu zameranú na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti. V rámci nej nemusia byť vodiči pri porušení zákona o cestnej premávke zastavení priamo na ceste, ale polícia rozhodnutie o uložení sankcie za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

 

POLÍCIA: Zadržala v Prešovskom kraji dvoch vodičov pod vplyvom alkoholu

Polícia zadržala v utorok (27.12.) v Prešovskom kraji dvoch vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu. TASR o tom dnes informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Polícia podľa jej slov obvinila z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky 53-ročného Jozefa z Prešova, ktorý viedol osobné motorové vozidlo po Ul. Mukačevskej v Prešove, kde ho policajná hliadka zastavila a kontrolovala. Vodič sa podrobil dychovej skúške, jej výsledok dosiahol hodnotu približne dve promile. “Jozef bol obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,” uviedla Migaľová. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Ďalší vodič pod vplyvom alkoholu zišiel s vozidlom mimo vozovku v obci Ladomirová vo Svidníckom okrese. Po príchode policajnej hliadky na miesto sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom približne 2,5 promile. Polícia 32-ročného muža z obce Kurima v Bardejovskom okrese obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. “Milan bol zadržaný a bol umiestnený do cely policajného zaistenia,” dodala hovorkyňa.

Reklama

 

Nezvestného muža našli v nemocnici v Čechách

Nitrianski policajti odvolali pátranie po nezvestnom Pavlovi Krajčovi. Ešte 23. decembra sa mal 48-ročný muž vrátiť z Čiech do Nitry, kde mal s rodinou stráviť vianočné sviatky. Domov však nedorazil a príbuzní sa s ním nevedeli skontaktovať.

Po vyhlásení pátrania sa ho ešte v utorok 27. decembra podarilo nájsť. „Na základe medializácie prípadu bol Pavel Krajčo vypátraný. Po odvysielaných príspevkoch sa ozvali z Českej republiky, odkiaľ potvrdili, že nezvestný muž sa nachádza v nemocnici,“ uviedla nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

 

Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej vodič zrazil dve chodkyne

Nitrianski dopravní policajti žiadajú o pomoc pri objasnení dopravnej nehody, ku ktorej došlo 22. decembra krátko po 11. hodine na parkovisku predajne Jednota v Nitre – Drážovciach. Doposiaľ neznámy vodič tu pri cúvaní narazil do dvoch stojacich chodkýň vo veku 71 a 76 rokov.

Reklama

Staršia zo žien utrpela zranenia s dobou liečenia predbežne päť týždňov. “Vodič, ktorý nehodu spôsobil, z vozidla vystúpil a po krátkom rozhovore s chodkyňami z miesta odišiel. Polícia touto cestou žiada vodiča a prípadných svedkov, aby sa pre objasnenie tejto nehody prihlásili na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Nitre.

 

ŽSR: Pri tragických nehodách zahynuli tri osoby

V 51. týždni došlo na tratiach Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) k trom tragickým nehodám. Dvaja muži a jedna žena neprežili zrážku s vlakom, vo všetkých prípadoch bolo pravdepodobnou príčinou nešťastia samovražedné konanie.

“K zrážkam došlo v úsekoch Petrovce nad Laborcom – Michalovce, Čadca – Čierne pri Čadci a v železničnej stanici (ŽST) Pribeta,” informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Počet tragických udalostí zvýšilo aj úmrtie cestujúceho vo vestibule ŽST Topoľčany, rovnako i prípad z Popradu. “Počas obhliadky budovy ŽST Poprad-Tatry našiel strojník v prestupovej hale Tatranskej elektrickej železnice mŕtvolu muža. Prípad prevzal Policajný zbor,” informovala hovorkyňa.

 

Reklama

Namerala vodičovi z Michalovského okresu rýchlosť 177 km/h

Michalovskí dopravní policajti odhalili ďalšieho cestného piráta. V uplynulých dňoch na ceste medzi mestom Veľké Kapušany a obcou Vojany namerali 33-ročnému vodičovi osobného auta v úseku, kde je dovolená najvyššia rýchlosť 90 km/h, až 177 km/h. TASR o tom dnes informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Mužovi uložili blokovú pokutu vo výške 800 eur. “Vzhľadom na to, že pokutu nezaplatil na mieste, vodičovi bol zdržaný vodičský preukaz. Ten mu bude vrátený po zaplatení pokuty,” doplnila.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

15:36

Slovenským ovocinárom sa zatiaľ podarilo ochrániť úrodu pred nepriazňou počasia približne na 80 % vrátane marhúľ či jahôd. Všetko zatiaľ prikrývajú, zohrievajú vzduch. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Spresnila, že práce na záchrane úrody pokračujú aj v týchto chladných nociach. Rozhodujúca bude noc na piatok (26. 4.), keď hlásia mrazy.

15:34

Očkovanie je jeden z najväčších objavov medicíny, ktorý chráni proti vážnym smrteľným chorobám. Objavujú sa však proti nemu dezinformácie a preočkovanosť v populácii v Česku klesá, nie som s ňou spokojný. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek to vyhlásil pri príležitosti európskeho a svetového týždňa očkovania.

15:25

Tohtoročnú Cenu za slobodu tlače udelili nemeckí vydavatelia novinárke, vojnovej dopisovateľke a aktivistke za ľudské práva Düzen Tekkalovej TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

15:24

Do Chorvátska dorazilo prvých šesť z celkovo 12 francúzskych stíhačiek Dassault Rafale, ktoré si balkánska krajina objednala. 

15:23

Niektorí nemeckí poslanci Slobodnej demokratickej strany chcú, aby Nemecko uzavrelo azylovú dohodu s krajinou mimo Európy. Inšpiroval ich nový zákon z dielne britského premiéra Rishiho Sunaka, podľa ktorého bude Rwanda prijímať migrantov z Británie.

15:21

Už tretieho podozrivého zadržali v súvislosti s kauzou podplácania, do ktorej je zapletený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov. Oznámili to moskovské justičné úrady.

15:20

 Najmenej 155 ľudí zahynulo v Tanzánii v dôsledku prívalových dažďov, informoval premiér Kassim Majaliwa. Uviedla to agentúra AFP.

15:19

Maďarského prezidenta Tamása Sulyoka prijal vo Vatikáne pápež František. Maďarská hlava štátu absolvuje oficiálnu návštevu tohto mestského štátu a sídla hlavy katolíckej cirkvi, uviedla agentúra MTI.

15:08

To, že má Ukrajina prístup k ťažkým zbraniam dlhého dosahu vrátane rakiet ATACMS zo Spojených štátov, v zásade nezmení výsledok prebiehajúcej vojny. Vyhlásil to Kremeľ.

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali