Blaha k Leškovi: “Oportunista bez názoru. Raz komunista, raz liberál.“ K statusu redaktora SME: “Je tam zhutnený celý kolosálny dešpekt a opovrhnutie, ktoré pociťujú mestskí liberáli zo strednej triedy voči robotníkom

Blaha k Leškovi: “Oportunista bez názoru. Raz komunista, raz liberál.“ K statusu redaktora SME: “Je tam zhutnený celý kolosálny dešpekt a opovrhnutie, ktoré pociťujú mestskí liberáli zo strednej triedy voči robotníkom

Bratislava 29. mája 2019 (HSP/Foto:Facebook)

 

Poslanec Ľuboš Blaha zo Smeru-SD sa v jednom zo svojich príspevkov na sociálnej sieti zameral na nových poradcov čoskoro inaugurovanej prezidentky Zuzany Čaputovej. Blaha ozrejmil komunistickú minulosť Mariana Leška, ktorý má byť radcom prezidentky v oblasti domácej politiky

Na snímke Ľuboš Blaha

Blaha vysvetlil, že je rád, že “Čaputovej poradca bude kovaný komunista”. K politickému komentátorovi Mariánovi Leškovi uviedol, že v rokoch 1982-1987 písal pre orgán ústredného výboru komunistickej strany Nové Slovo.

Reklama

“Po roku 1989 som pre tento ľavicový týždenník písal aj ja, takže som rád, že sme s Leškom vlastne súdruhovia. Rozdiel je len jeden – Leško sa najnovšie za svoju komunistickú minulosť hanbí a predstiera, že už nie je kovaný komunista, ale kovaný kapitalista a ešte kovanejší liberál. A ja som žiadnu starorežimovú minulosť nemal, ak nerátam, že som bol iskrička. Ale som celý život hrdý ľavičiar a neprezliekam kabáty,” poznamenal Blaha.

Taktiež napísal, že v roku 1994 síce Leško kandidoval za Spoločnú voľbu, čo bola postkomunistická koalícia, ktorú vytvorila Weissova SDĽ – “ale aj za to sa náš drahý súdruh Marián už hanbí”. “Dnes už je ľavica pfuj-pfuj, dnes je Marián veľký liberál.”

Reklama

“Súdruh už stihol slávnostne vymeniť kabát – už nie Karl Marx, už Adam Smith, už nie ZSSR, už USA. A Mariánko píše zúrivé antikomunistické články, vysmieva sa na Markíze ľavičiarom, opovrhuje Ruskom. Z Che Guevaru je Ronald Reagan. Salto mortale.”

Marián Leško je podľa Blahu smutným svedectvom doby. “Niečo ako Kiska – tá istá krvná skupina. Oportunista bez názoru. Raz komunista, raz liberál a keby na Slovensku došiel k moci Kotleba, tak bude písať ódy na Jozefa Tisa. Proste súdruh, ktorý sa nevydaril.”

Spochybnil tiež Leškovu nezávislosť v roli politického analytika. “Ale najvtipnejšie je, ako sa stal Čaputovej poradcom. V predvolebnej kampani ako “nestranný analytik” hejtoval protikandidáta Šefčoviča a dnes ide čírou náhodičkou slúžiť Čaputovej. Toto sú tí naši “nestranní” analytici.”

“Ale takto to funguje celé. Novinári a analytici slúžia pravicovým politikom a tí im potom podarujú teplé miestečka. Na tomto operačnom kóde fungujú všetky médiá Penty a Esetu. Nazvime to pracovne analytická korupcia, tzv. analo-korupcia. Nech žije slušné Slovensko, liberalizmus, progresivizmus, ach! Čo môže byť progresívnejšie, ako si vydržiavať svojho novinára a nechať ho kydať na politických súperov a potom mu podarovať teplé miestečko – bravó, gratulujem.”

 

Reklama

“Nezávislý” moderátor Strižinec

Ešte smiešnejšie je Blahovi z toho, že hovorcom Čaputovej bude Strižinec. “Možno ste už naňho zabudli – ten pomotaný chlapec tak nemotorne viedol reláciu O 5 minút dvanásť v RTVS, že si z neho búchali hlavu o stenu aj sami novinári.”

“Neustále skákanie do reči, neschopnosť skryť vlastný liberálny názor, nesúvislý prejav, tendenčnosť, neprofesionalita. Príšerné. Úplne dno žurnalistiky. A aby potvrdil svoju bájnu novinársku nezávislosť, tak sa ešte aj s opilčiakom Stankem predvádzal na tribúne Slušného Slovenska a hejtoval vládu.”

“A tento ide robiť Čaputovej hovorcu. Opäť tá istá schéma – roky poctivo kopal za liberálov a podprahovo šíril nenávisť voči Ficovi, aby si ho teraz ochočila liberálna prezidentka. Výborne – dobrý kšeft. Leško a Strižinec sú Čaputovej vizitkou. A vlastne vizitkou celého Progresívneho Slovenska/Spolu. Tvária sa, že predstavujú nové tváre a potom toto. Obstarožný komunisto-kapitalista a popletenček z RTVS.”

Novými tvárami podľa neho jednoznačne nie sú ani lídri strany Spolu. “A k tomu v darčekovom balení Beblavý, ktorý robil na začiatku tisícročia poskoka Kaníkovi v tričku SDKÚ, neskôr Procházkovi a teraz je v ďalšej strane. Úplná novota. A k nemu Mihál. Neoliberálny minister práce, čo tu za Radičovej šikanoval chudobných. Dnes už nie je v SaS, dnes už má svetlomodré tričenko PS/Spolu. Aj vy ste dojatí z toho, aká je to nová guľatá tvárička – no nádhera!”

Reklama

“A Poliačik z PS? Tímlíder SaS pre heroín a Sulíkov poskok počas Radičovej vlády. Dnes akože nová novučičká tvár. To si snáď robia srandu!”

Čaputová podľa Ľuboša Blahu oživuje politické a novinárske mŕtvoly, ktoré roky kopú za neoliberálnu pravicu. “Derú sa k moci a budú robiť to isté, čo vždy – brať ľuďom dôchodky, likvidovať sociálne reformy a pomáhať bohatým. Mikloš sa už zalizuje, ktovie, či neurobí Čaputová poradcu aj z neho – to by bolo dokonalé zavŕšenie tejto frašky. A toto celé majú zakryť úsmevy jednej blondíny. Toto je podvod na voličoch. Obyčajný podvod. Čaputová je Mikloš 2.0. Aj so svojimi Leškami a Strižincami.”

 

 

 

Pravá tvár liberálnych žurnalistov

Blaha sa v stredu vyjadril aj k jednému príspevku na sociálnej sieti, ktorý publikoval známy novinár z denníka SME Krempaský. Podľa Blahu ide o typický príklad opovrhovania bežnými pracujúcimi a robotníkmi zo strany liberálnych novinárov.

“Je tam zhutnený celý ten kolosálny dešpekt a opovrhnutie, ktoré pociťujú mestskí liberáli zo strednej triedy voči robotníkom. Celý ten údiv, že “roboš” vie vôbec zobrať rožok v potravinách hygienicky do sáčku. Lebo doposiaľ bol Krempaský presvedčený, že robotníci sú opice, čo nevedia používať ani príbor.”

“Ale odrazu vidí zázrak. A má potrebu sa o ten zázrak podeliť so svojou slniečkarskou komunitou. Niečo ako keď si za feudalizmu noblesné slečinky znechutene utierali rukavičky, keď prešli okolo žobráka. Hnus. A Krempaský nezabudne doplniť, ako ho hneď robotník vyviedol z omylu a zagánil naňho. Čo vlastne Krempaskému potvrdilo, že robotníci sú len vulgárni nevychovanci, lúza, čvarga a odpad, za ktorý ich pôvodne považoval.”

Reklama

Blaha uviedol, že ide o dokonalú sondu do duše nafúkaného bratislavského liberála, zamestnanca Penty, čo sa tvári, že je niečim viac než pracujúci človek. “A pritom je len obyčajná mediálna prostitútka tej najodpudivejšej finančnej skupiny na Slovensku. Mne z toho prišlo normálne nevoľno.”

Dodal, že liberáli majú plné ústa ľudí, ale pritom nimi len opovrhujú. “Dokáže ich do nepríčetnosti rozcítiť, že si jeden gej nemôže zobrať iného geja, pretože hen, Maťo z vedľajšieho kanclu je gej, chúďa, Zuza z vysokej školy je lesba, ach – dúha je najväčší problém ľudstva. Lebo sa týka stredných vrstiev. Ich snobských kolegov, kamošov, konškolákov. Toto ich škrie.”

“Ale to, ako ukrutne vykorisťujú robotníkov alebo šičky, to ich nezaujíma, veď to sú len roboši, čo si nevedia ani len rožok zobrať hygienickou rukavicou, no fuj to.”

“Nezaujímajú ich sociálne problémy, minimálna mzda, zákonníky práce, ekonomická demokracia – načo by sa starali o problémy robotníkov, veď oni sa cítia byť čímsi viac. Títo ľudia nie sú humanisti. Tárajú o pomoci migrantom, tárajú o Rómoch, tárajú o menšinách. Ale ich solidarita končí pri strednej triede. A vzletných frázach, ktoré sa hodia ku kávičke. Ale ak nemáš prachy a postavenie, tak ich nezaujímaš. Si len lúza.”

Podľa Blahu sa práve tu ukazuje, že spoločenské vrstvy existujú. “Pozerajú na robotníkov zhora, sú arogantní a bezcitní. A potom sa tvária, že koncept spoločenských tried je už neaktuálny. Kdeže. Ich arogancia potvrdzuje, že sociálna stratifikácia naďalej existuje a má nielen ekonomické, ale aj etické a kultúrne dôsledky. Kruté dôsledky. Segregačné dôsledky.”

Reklama

“A mňa tá nabubralosť týchto liberálnych mudrlantov neskutočne vytáča. Nielen tých praviových, ale aj akože-ľavicových liberálov, ktorí sa od robotníkov už dávno odtrhli. A na pracujúcich ľudí sa pozerajú zhruba rovnako zhnusene ako Krempaský – ako na nižšie formy života. Celé zle.”

“Každá skutočne socialistická ľavicová politika si v prvom rade musí pracujúcich ľudí vážiť. Liberáli nimi budú vždy pohŕdať. Tak ako Krempaský. Uhladene, pobavene, uštipačne. Ale pohŕdať. A viete čo? Stokrát mi môžu vyčítať, že sa navážam do týchto liberálnych tajtrlíkov. Budem im robiť presne to isté, čo oni robia pracujúcim ľuďom. Budem sa im vysmievať, budem si z nich uťahovať. Pretože si to zaslúžia. Hovorí sa tomu – karma.”

Blaha napísal, že sám sa necíti súčasťou strednej triedy. “Prekážajú mi títo liberálni snobi. Vadia mi mudrlanti a špekulanti. Vadí mi neúprimnosť a povýšenosť. A budem vždy zastupovať pracujúceho človeka. Vždy. Nebuď ako SME. Váž si pracujúcich ľudí,” odporúča vládny poslanec.

 

 

Reklama

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:32

Britský princ Harry oficiálne uviedol Spojené štáty ako svoje hlavné miesto pobytu. Uviedla to stanica Sky News s odvolaním sa na obchodné dokumenty v Spojenom kráľovstve.

12:22

Iránsky minister zahraničných vecí Hosejn Amír Abdollahján vyhlásil, že jeho krajina informovala Spojené štáty, že po bezprecedentnom útoku na Izrael sa už nesnaží o eskaláciu.

11:56

Čínske ministerstvo zahraničných vecí obvinilo Spojené štáty z pokrytectva. Reagovalo na nedávne vyjadrenia prezidenta USA Joea Bidena, že Čína je “xenofóbna” a “podvádza” v oblasti obchodu.

11:54

Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ uviedol, že v prípade porážky Ukrajiny v konflikte s Ruskom nastane tretia svetová vojna. Americký Kongres vyzval, aby schválil meškajúci balík vojenskej pomoci pre jeho krajinu.

Denys Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský novozvolený premiér Denys Šmyhaľ
11:53

Českí poslanci na ďalšej mimoriadnej schôdzi opäť debatujú o migračnom pakte. Opozičné hnutie ANO tentokrát kritizuje ministra vnútra Víta Rakušana za jeho slová, že Česko bude mať v solidárnom mechanizme výnimku, pretože prijalo veľký počet ukrajinských utečencov. Podľa opozície aj niektorých koaličných europoslancov to nie je pravda.

11:52

Burkina Faso vyhostila troch francúzskych diplomatov za “podvratnú činnosť”. Uviedlo to ministerstvo zahraničných vecí v nóte, ktorú mala možnosť vidieť tlačová agentúra AFP.

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali