Po včerajšej verbálnej ruvačke SaS a koalície, pokračuje rozprava k odvolávaniu vlády aj dnes

Po včerajšej verbálnej ruvačke SaS a koalície, pokračuje rozprava k odvolávaniu vlády aj dnes

Bratislava 9. decembra 2022 AKTUALIZUJEME (TASR/HSP/Foto: Screenshot; TASR-Lukáš Grinaj)

 

V Národnej rade SR dnes pokračuje rozprava k odvolávaniu vlády Eduarda Hegera. Ako prvá v nej vystúpila bývalá ministerka spravodlivosti Mária Kolíková

Mária Kolíková.
Ako prvá v dnešnej rozprave mala slovo Mária Kolíková.

Mária Kolíková: Vláda je protikorupčná len do takej miery, ako to dovolí Kollár

Súčasná vláda je protikorupčná len do takej miery, do akej to dovolí predseda Sme rodina a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár. Vyhlásila to exministerka spravodlivosti a poslankyňa za SaS Mária Kolíková v úvode piatkovej parlamentnej diskusie k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Vyčíta koalícii, že nezmenila paragraf 363 Trestného poriadku i nevydanie lídra Smeru-SD Roberta Fica súdu na väzobné stíhanie.

Reklama

“Táto vláda je protikorupčná len do takej miery, do akej jej to dovolí Boris Kollár. A to je teda veľmi málo. A, bohužiaľ, tiež do akej miery jej to dovolia nezaradení poslanci z klubu OĽANO alebo už zaradení v klube Sme rodina,” vyhlásila Kolíková. Pripomenula otvorenie schôdze na podnet Smeru-SD, ktorej cieľom malo byť podľa nej útočiť na vyšetrovateľov, prokurátorov a ovplyvniť svedkov. Odmieta argument, že nie je čas na vyslovenie nedôvery vláde pre jej boj s korupciou a mafiou. Ak ide o veľké korupčné kauzy s dosahom k nominantom bývalých vlád, musia podľa nej demokratické sily vyhrať aj ďalšie voľby. “Neslušný a nezodpovedný spôsob vládnutia súčasnej vlády naháňa opačných voličov k volebným urnám,” vyhlásila.

Pri vytrácaní sa protikorupčného charakteru vlády argumentuje reformou súdnej mapy. Tvrdí, že súčasný minister sa do nej pokúsil dostať zmeny, ktoré šli proti jej podstate. Podotkla, že už pri prijímaní pôvodnej reformy sa prejavila malosť a nezáujem o skutočnú reformu v podobe lokálnych záujmov poslancov. “Osobitným príkladom je zachovanie malého súdu v Starej Ľubovni, ktorý nespĺňa nič z reformy,” poznamenala. Dodala, že ak by poslanci hnutia OĽANO zahlasovali za zmeny na prokuratúre a zmeny paragrafu 363, generálny prokurátor by už nemal priestor zasahovať do konaní v korupčných kauzách pred podaním obžaloby.

Reklama

Menšinový kabinet navyše podľa nej kráča po nebezpečnej ceste, pretože legitimizuje rokovania s extrémistami a zo spolupráce s nimi robí prijateľnú bežnú vec. “Toto je vážna hrozba pre štát, toto je vážna hrozba pre demokraciu,” podčiarkla.

Pýta sa tiež, ako majú byť konštruktívnou opozíciou, keď im vláda nedáva priestor na korekciu jej zlých nápadov. Vláda podľa nej vedela o kríze v krajine a vystavila Slovensko neistote menšinovej vlády. “Upínanie sa na jedno funkčné obdobie je veľkou chybou. Nestačí nám niekoľkomesačné obdobie ani rok. Potrebujeme mať takú vládu, ktorá dá šancu ľuďom uveriť, že v ďalších voľbách boj za očistu od korupcie dáva zmysel a že sa to dá robiť slušne a zodpovedne. Preto podávame tento návrh,” dodala.

Gábor Grendel (OĽANO) pripomenul, že Kolíková bola ministerkou spravodlivosti a pýta sa, koľkokrát predložila na vládu zmenu paragrafu 363. “Boli ste ministerkou spravodlivosti, mali ste tú kompetenciu. Ten zákon spadal do vášho portfólia,” poznamenal. Mrzí ho nesplnenie záväzku z vládneho programu na úpravu tohto paragrafu. Poukázal však na to, že v tomto parlamente a jeho zložení sa na zmenu nenájde väčšina. Pýta sa Kolíkovej, s kým chce v ďalšej vláde tento paragraf upraviť, či s poslancami z Hlasu-SD, ktorí sa s SaS podpísali pod zvolanie mimoriadnej schôdze.

Do diskusie k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde je prihlásených po Kolíkovej ešte 13 poslancov písomne, po nich sa môžu prihlásiť aj ústne.

Kolíková vystúpila s kritikou súčasnej koalície, kritizovala aj pomery v nej, kým tam bola aj SaS. Veľkú časť svojho prejavu venovala súdnej reforme. okrem iných na ňu reagovala Jana Bittó Cigániková, ktorá okrem iného povedala: “Zobrali sme ľuďom nádej, že tu bude lepšie než počas vlády Fica.” Dosť veľa času poslanci SaS i vládnej koalície venovali hádkam o paragraf 363. Napríklad Ondrej Dostál (SaS) o Matovičovi povedal, že sa vie pobiť za to, na čom mu záleží, za paragraf 363 sa však nikdy nepobil.

Reklama

Tomáš Šudík (OĽANO) Kolíkovej vyčítal, že veľa hovorila o protikorupčnej snahe koalície, ale teraz sa spolu s SaS podieľa na povalení vlády, čím pomáha tomu, aby sa na Slovensku opäť krivilo právo.

 

Robert Fico: Vláda musí padnúť, dochádza k rozkladu demokracie i právneho štátu

Táto vláda musí padnúť, v krajine dochádza k rozkladu demokracie, právneho štátu i sociálneho štátu. Vyhlásil to šéf Smeru-SD Robert Fico v pléne Národnej rady (NR) SR počas debaty k návrhu na odvolanie vlády. Na počiatku sa krátko venoval svojmu stíhaniu. “Bože, ako by nám bolo dobre, keby sme toho Fica zatvorili!” obrátil sa s iróniou na poslancov. Všetci 27 poslanci Smeru-SD podporia pád vlády, budú prítomní na hlasovaní. Podporia ho zo svojich dôvodov, nie pre dôvody, ktoré uviedla SaS v odôvodnení. Po odvolaní vlády musia podľa Fica nasledovať predčasné voľby, považuje to za najspravodlivejšie riešenie.

Robert Fico
Robert Fico počas rozpravy.

Nepotrebujeme na náš postoj návrh SaS alebo Hlasu. Vieme, že treba využiť každú príležitosť, ktorá je na stole,” zdôraznil Fico. Nepamätá si takú vysokú mieru nedôvery, akú požíva táto vláda, ktorá sa chváli reformami. Pád vlády chce aj preto, aby Slovensko videlo, že SaS rozbije každú vládu, do ktorej vstúpi. Vníma to ako odkaz každému, kto by uvažoval nad spoluprácou so SaS.

Fico sa vrátil aj k rozprave z predchádzajúceho dňa, keď v sále zaznievali na vládu samé chvály. “Niečo tu nesedí! Prečo vás väčšina ľudí nechce? … Ako je možné, že stúpa chudoba?!Choďte medzi ľudí! Budete vidieť, že kupujú tie najlacnejšie potraviny!” Rozklad právneho štátu označil za tému na samostatnú schôdzu a likvidáciu opozície za jedinú agendu, ktorú vláda má. Spomenul neskutočný nárast dlhov štátu. Vyzval OĽANO, aby mu oznámili adresu centrály.

Reklama

Vládnej koalícii Fico vyčítal, že sa tvária ako demokrati, no na opozičný míting sú schopní poslať políciu, ktorá zatkne ich lídra. Tvrdí, že na Slovensku sa znižuje priemerná životná úroveň a chudoba rastie. “Krajniak vytvára atmosféru, že krajina sa sociálne rozpadne, keď neprejde rozpočet. Ale ona sa už sociálne rozpadla,” skonštatoval s tým, že vláda rozvrátila aj verejné financie a miera zadlženia je historická.

Šéf Smeru-SD si myslí, že hlavný dôvod odvolávania vlády je, že nebol vzatý do väzby. Pripomenul, že aj prípravné konanie musí byť zákonné a musia sa rešpektovať práva obvinených. Takúto predstavu právneho štátu odmieta.

Kritizoval aj fungovanie OĽANO, ktoré podľa neho nemá vnútorný stranícky život ani zjazdy. “To sú veci, ktoré sa raz prejavia, musí nastať štandardizácia politického systému,” povedal.

Fico vyčítal aj SaS, že sa pridali ku všetkým “svinstvám”, ktoré táto vláda odobrila, keď ešte boli súčasťou koalície. Šéf Smeru-SD chce premiéra, ktorý bude na prvom mieste vidieť záujmy tejto krajiny, nechce “proukrajinského” premiéra, ale proslovenského. Uznal, že aj iné krajiny majú svoje problémy a bolesti, no zdôraznil, že záujem iného štátu nemôže byť nad záujmom nášho.

Na záver sa ešte vrátil k vystúpeniu Sulíka v predchádzajúci deň: Sulík chce smerákov pozatvárať, zúčastniť sa nejakej sedemdesiat šestky a chce, aby mu Smer SD pomohol odvolať vládu. “Želám si, aby tento cirkus skončil čo najrýchlejšie,” zakončil Fico.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš reagoval, že úrokové sadzby na Slovensku sú najnižšie z krajín V4. Smeru-SD vyčítal, že keď sú vo vláde, považujú predčasné voľby za puč a zdôrazňujú legitímne dovládnutie. Šipoš súhlasí s tvrdeniami Fica o povalení vlády stranou SaS. Fica tiež pozval ho do centrály OĽANO, odkázal mu, že majú aj regionálne štruktúry.

Schizofrenický postoj SaS sa pokúsil obhájiť Ondrej Dostál, ale len opakoval myšlienky o skorumpovanosti Smeru. Blaha sa potešil, že vláda počas prejavu Fica nebola v sále – asi si už balí kufre. Vysmial sa verbálne ruvačke predchádzajúceho dňa: “Slunce, seno a pár facek!” Richter označil Sulíkov návrh na odvolanie za snahu o rehabilitáciu: “SaS nie je opozičná strana, je to urazená strana.” Upozornil, že každý ôsmy občan a každý tretí dôchodca je na hranici chudoby.

 

Šipoš vyzval poslancov SaS, aby nepomáhali triumfálnemu návratu Smeru-SD

Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš apeloval na poslancov SaS, aby urobili krok späť, nehlasovali s opozíciou za pád vlády a nepomáhali triumfálnemu návratu Smeru-SD, ak majú aspoň trochu súdnosti a nechcú vystaviť Slovensko strachu o demokratickú budúcnosť. Počas diskusie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde v Národnej rade (NR) SR pripomenul spoločné vládnutie s SaS, reformy a úspechy. Tie sa podľa neho podarilo dosiahnuť aj napriek krízam a konfliktom.

Michal Šípoš.
Michal Šípoš z OĽANO bol tretím dnešným rečníkom v rozprave.

Šipoš priznal, že vláda urobila aj chyby. Hovoril napríklad o viere, že Maroš Žilinka bude dobrý generálny prokurátor. Dodal, že nie vždy bolo všetko ideálne a pýta sa, či má zmysel to dobré zahodiť pre osobné spory. Podotkol, že líder OĽANO Igor Matovič nie je najväčšie zlo. Pripomenul spoluprácu s SaS aj v opozícii, spoločné tlačové konferencie či protesty, na ktorých poukazovali na korupčné kauzy bývalých vlád. Dodal, že aj preto im ľudia v roku 2020 uverili, dali dôveru a silný mandát na vznik štvorkoalície “nie ideálnych partnerov, ale demokratických strán”.

Reklama

Apeloval na poslancov z SaS, aby počúvali lídra Smeru-SD Roberta Fica a niektorých nezaradených poslancov. “Zamyslite sa, čo môže spôsobiť vaše hlasovanie s nimi,” povedal. Považuje za jasné, ako bude hlasovať zvyšok opozície a vyzval SaS, aby sa k nim nepridala. Pripomenul pád vlády Ivety Radičovej a jeho dôsledky. “Bola to chyba,” uviedol a priznal, že aj Matovič vtedy hlasoval za.

Šipoš spomenul viaceré úspechy vlády, napríklad rozviazané ruky orgánov činných v trestnom konaní, reformy zdravotníctva, súdnej mapy či plán obnovy, ale aj príchod automobilky Volvo na Slovensko, zastropovanie cien elektriny a výsledky zahraničnej politiky. “Predstavme si, čo by sa dialo, keby vládol Robert Fico a Peter Pellegrini. Som presvedčený, že Ľuboš Blaha by tu písal pozývací list pre Vladimíra Putina, Peter Žiga by vypisoval nové výzvy na eurofondy, premotivovaný kolega Mazurek by prednášal na školách o boji proti extrémizmu,” podotkol.

“Ste spoluzodpovední za to, že máte menšinovú vládu,” reagovala na Šipošov prejav šéfka klubu SaS Anna Zemanová. Tvrdí, že so Šipošom občas rátali hlasy koalície bez Sme rodina, aby dokázali niektoré reformy presadiť. Práve Sme rodina ich podľa nej blokovalo, napriek tomu si OĽANO vybralo zotrvanie v menšinovej vláde s Borisom Kollárom a jeho hnutím.

Erik Tomáš (nezaradený) pripomenul prieskumy verejnej mienky o nízkej dôvere vlády. Hovorí o vysvedčení tejto vlády. Vyčítal koalícii, že nedokáže prijať novelu Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami a napriek tomu sa označuje za demokratov.

Romana Tabák (Sme rodina) reagovala na Šípoša: “SaS patrí na politické smetisko dejín.” Na záver povedala, že sa nemajú čoho báť, ľudia budú voliť podľa toho, čo vidia. (Mala asi na mysli Sme rodina.)

Reklama

 

Stanislav Mizík: Sme úveroví otroci a montážna dielňa

V rozprave vystúpil aj Stanislav Mizík, TASR však jeho vystúpenie odignorovala. Mizík sa musel veľa krát nadýchnuť, kým vymenoval všetky body, kvôli ktorým považuje odvolanie vlády za potrebné. Hneď potom si vzal na mušku migračnú politiku ÉU aj Slovenska a politiku odzbrojovania ministra Naďa. Prirovnal Slovensko k montážnej dielni Európe podobnej Detroitu.

Stanislav Mizík

 

Milan Mazurek: Chceme ľuďom práva prinavrátiť

Vláda deštrukcie, vláda totality, to boli označenia vlády, ktorými započal svoje staccato Mazurek, ktorého vystúpenie TASR rovnako odignorovala. Nazval vládnu koalíciu totalitnou mašinériou, ktorá poslala do ulíc vojakov na odstrašenie vlastných občanov. Jej šliapanie po ľudských právach bolo ústrednou témou jeho príspevku do rozpravy, hneď druhou bola chudoba občanov v kontraste s nárastom zadlženosti. “Ste horší ako mor!” obvinil vládu. Vyčítal vládnym poslancom ochranu Mikulca pred odvolaním. Jeho obhajobu neochrany štátnych hraníc nazval kecami a výhovorkami. “Vaše riešenie nelegálnej migrácie je legalizácia nelegálnej migrácie,” povedal. “Vám preplo?” V zahraničnej politike začal výčitkou vláde, že rozbila V4-ku. Návrh náhubkového zákona neobišiel, povedal, že ešte aj Stalin by si podobné zásahy do slobody slova vedel lepšie zdôvodniť.

Milan Mazurek
Milan Mazurek za rečníckym pultom.

(Márnosť, ten má ale pľúca!) Príznačné je, že obaja, Mizík i Mazurek hovorili k takmer prázdnej rokovacej sále.

Reklama

 

Jaroslav Naď: Vláda nemôže padnúť pre osobné spory, je to nezodpovedné

Vláda nemôže padnúť pre osobné spory. Týždeň pred Vianocami je zlý termín na hlasovanie. Vláda potrebuje pokračovať v zodpovednej zahraničnej a obrannej politike. Vyhlásil to minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v diskusii v Národnej rade (NR) SR o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde. Je ochotný skončiť vo funkcii, ak ostane v krajine slušná vláda. Vystúpením Naďa a ministra školstva Jána Horeckého ukončili poslanci piatkové rokovanie. Parlament bude v diskusii pokračovať opäť v pondelok (12. 12.) od 9.00 h.

Jaroslav Naď
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď

Naď spomenul aj možný posun hlasovania o páde vlády na január, na ktorý vyzvali niektorí koaliční poslanci. “Vláda nemôže padnúť pre osobnú animozitu, je to nezodpovedné, diskutujme. Využime možno aj tú prestávku do januára, spoločne prejdime veci, dohodnime si postup, ako dovládnuť,” vyzval poslancov.

Obrátil sa aj na nezaradených poslancov, ktorí už odišli z pôvodnej koalície. Termín hlasovania pred Vianocami považuje za zlý. Treba sa podľa neho rozprávať o scenároch ďalšieho vládnutia ešte pred tým, ako dôjde k pádu vlády. “Aj z praktického hľadiska je to veľmi zlý termín bez schváleného rozpočtu. Nie je to premyslené,” dodal.

Apeluje na dohodu, aby mohli spoločne pokračovať v zahraničnej politike a v politike v oblasti obrany. “Som ochotný sa s vami rozprávať. Som ochotný zajtra skončiť ako minister obrany, ak v tejto krajine ostane slušná vláda, ale nemôže tu byť vláda z toho, že tu po sérii kríz populisti, mafiáni a extrémisti preberú moc. A my im v tom pomáhame?” dodal.

Vláda sa podľa ministra v náročných momentoch postavila na správnu stranu a správa sa zodpovedne. Spomenul koronakrízu či vypuknutie vojny na Ukrajine. Slovensko je podľa neho mimoriadne rešpektovaným partnerom v zahraničí aj vďaka zahraničnopolitickému postoju troch najvyšších ústavných činiteľov. Pripomenul, že táto vláda dokáže robiť modernizáciu bez kradnutia a nezneužíva Vojenské spravodajstvo.

Poslanec Peter Cmorej (SaS) Naďovi odkázal, že zrekonštruovať vládu sa dá veľmi jednoducho. “Tvoj premiér Edo môže ísť pokojne pešo do Prezidentského paláca a povedať, že odvoláva jedného zlého ministra, ktorý robil celý čas len zlobu,” povedal s tým, že si nemyslí, že Heger je dobrý premiér.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali