PAHREBA. Merkelová zvíťazila vo voľbách a migranti si vydýchli: migračná politika Nemecka sa nezmení a môžu veselo cestovať do Európy

PAHREBA. Merkelová zvíťazila vo voľbách a migranti si vydýchli: migračná politika Nemecka sa nezmení a môžu veselo cestovať do Európy

Bratislava 1. októbra 2017 (HSP/Foto:TASR/AP/Darko Vojinovic)

 

Migrácia, a presnejšie povedané, totálna invázia prisťahovalcov z Blízkeho východu a Afriky asi dostane „zelenú“. Nemecké voľby zasa vyhrala „Angelika“ Merkelová a to znamená, že v migračnej politike Nemecka (a teda aj celej EÚ) sa nič nezmení.

Ilustračné foto

Nazdar, Jožo, čo hovoríš na výsledky nemeckých volieb? Angelika zasa vyhrala?

Reklama

No teš sa, to znamená, že aj v nasledujúcich rokoch dvere Európy budú pre moslimských migrantov otvorené dokorán. Za chvíľu pri našom kultúraku postavia mešitu.

Ale nebuď taký rasista! Čo máš proti tým nešťastníkom? Je tam vojna, preto utekajú do Európy. Je to logicky. Chcú si iba zachrániť holé životy. A Merkelová im pomáha.

Reklama

Pomáha zruinovať Európu. Európska únia sa zrúti ekonomicky a aj mentálne. O 50 rokov namiesto EÚ tu budú Horné arabské emiráty, taký moslimský Felvídek…

Fakt, si rasista. Ako takto môžeš hovoriť? Všetci ľudia sú rovní a nemôžeš zakazovať slobodu pohybu. Každý môže žiť tam, kde chce, kde sa cíti bezpečne s šťastne. Migranti utekajú pred vojnou, chcú zachrániť rodiny a žiť v pokoji. Majú na to právo?

Ale jasné, že majú. A my, tu, v Európe, máme právo, aby sa zachovali naše tradícia, kultúra, zvyky, samotná reč? Máme právo na to, aby naše ženy neznásilňovali, aby tu stále nevybuchovali bomby a nákladné autá nevrážali do davu okoloidúcich? Máme právo?

Ale áno. Ale veď netreba hádzať všetkých migrantov do jedného vreca. Nik netvrdí, že medzi nimi nie sú somári a teroristi. Sú aj medzi nimi darmožráči a násilníci. Ale to sú jednotlivci. A medzi nami nie sú? A kvôli nim zavrhneme všetkých ostatných – milióny?

Tak to si správne povedal – milióny… Smerujú sem milióny migrantov – so svojimi tradíciami, zvykmi, so svojimi názormi a postojmi a mentalitou. Bohužiaľ, drvivá väčšina z nich sa nikdy ani trochu neprispôsobí nášmu spôsobu života a budú tlačiť, aby práve my sa prispôsobili ich spôsobu života. A ak sa nebudeme chcieť prispôsobiť, tak preto nás budú likvidovať – iné, demokratickejšie metódy nepoznajú. Škoda, že to nechápe Merkelová.

Reklama

Ale čo rýpeš do tej Merkelovej? Hádam, nechceš povedať, že nemecká kancelárka rozumie politike horšie, ako ty? Aj keď je Nemka, ale nie je taká rasistka, ako si ty.

Čo sa furt oháňaš tým rasizmom? Aký som ti rasista? Pozri sa do encyklopédie – čo znamená slovo „rasista“.  Rasista to je ten, ktorý preferuje iba svoju rasu, náciu a chce zlikvidovať alebo aspoň ublížiť inej rase, ľuďom iných národností. Preboha, čo ma nepoznáš? Kedy som komu v živote ublížil? A ani nechcem. Ale preto, že chcem, aby nám neubližovali iní – tak som rasista? Keby tí migranti prišli sem a prijali náš spôsob života a nerobili zloty – tak ani nemuknem. Ale sám vidíš, čo sa deje. A bude to horšie, pretože migranti pribúdajú.

Ale tak daj im čas. Veď si zvyknú, pochopia, ako sa majú správať. Zatiaľ sú ešte pobláznení a nezorientovali sa. Nie všetci moslimovia sú somári, kriminálnici a násilníci.

To nehovorím. Ale kým sa väčšina z nich „zorientuje“, pozabíja polovicu miestneho obyvateľstva. Majú svoj spôsob života a nechcú ho zmeniť. Chcú žiť podľa svojich pravidiel – tak ako si zvykli vo svojej vlasti. Ale toto je Európa, nie Blízky východ. Hovoríš o spravodlivosti, demokracii? Tak skús vycestovať na Blízky východ a zaviesť tam aspoň niektoré naše princípy a tú istú demokraciu – a uvidíš. Ani pár dní neprežiješ… Hneď ti ukážu, kto je v dome gazda. Musí byť aspoň nejaká reciprocita. V ich krajinách nemôžeš žiť podľa našich pravidiel. Tak u nás by aspoň trochu mali rešpektovať náš spôsob života. A to nechcú.

Fakt, ty si asi múdrejší, ako Merkelová alebo celé vedenie Európskej únie! Keď sem Merkelová migrantov pustila, tak asi vie, čo robí. Asi si nemyslí, že zlikvidujú nás všetkých. Katastrofické scenáre vykresľujú iba takí ľudia, ako si ty.

Reklama

A takých je drvivá väčšina, ak si to všimol. Akurát, naši šéfovia to akosi nechápu. A stále oháňajú sa tým, že treba pomáhať tým, ktorí utekajú pred vojnou. Drvivá väčšina migrantov sú ekonomickí migranti – chcú mať lepšie životné podmienky. Myslia si, že prídu do raja, kde všetko budú mať zdarma a budú žiť podľa svojich pravidiel a tradícií. V tom je chyba.

Ale veď tá istá Merkelová zabezpečila, aby migrantov preverovali a tých, ktorí azyl si nezaslúžia, posielajú domov. Je to normálna, korektná, demokratická politika.

A vďaka tejto demokratickej politike migranti znásilňujú európske ženy, vybuchujú tu bomby a vytvárajú sa tu lokality, kde pôvodní obyvatelia Európy nemôžu ani strčiť nos? Vysvetlí väčšine tých prisťahovalcov, že nejaká žena, ktorá si oblečie európske šaty a nedajboh minisukňu, nie je prostitútka alebo nemorálna žena. Podľa nich, má byť správne oblečená. Teda musí mať moslimskú burku, šatku a musí byť zahalená od nosu až po päty. Inak ju musia znásilniť alebo ukameňovať. Preboha, chceš žiť v stredoveku? Uvedomuješ si to?

Veď hovorím, že sú menšie problémy, ale treba vychytať všetky muchy, vysvetliť migrantom, čo sa patrí a čo nie. Určite to pochopia, nie sú sprostí, ako si myslíš.

Áno, a toto vysvetlí tým ženám, ktoré už znásilnili, vysvetlí tým pozostalým, príbuzných ktorým už zabili a ktorých ešte zabijú. Väčšina migrantov kašle na tvoje európske zákony a morálku. Genosska Merkelová by všetko pochopila, keby vycestovala niekde na Blízky východ – bez svojej ochranky… Potom by si určite zmenila svoje názory a postoje, ak by sa,  samozrejme, odtiaľto vrátila živá a zdravá… Nechápe, že pomáha budovať pre svojich, ale aj našich detí a vnukov európsky kalifát? Nevie, aký tu môže vypuknúť masaker o pár rokov?

Ale čo stále strašíš vraždami a masakrami? Dúfam, to nebude také zlé. Väčšina migrantov si pochopí, kde je sever. Ostatných  ozaj treba poslať domov.

No skús ich potom posielať domov, keď tu budú milióny. Aj pár stoviek teroristov dokáže robiť veľké problémy. A o pár rokov tu bude niekoľkomiliónová armáda – a povedia, že sú doma, že toto je už ich vlasť. A potom, ak sa to tvojim vnukom nebude páčiť, môžu pokojne odtiaľto vypadnúť, alebo ich zlikvidujú – migranti majú svoje predstavy o „demokracii“. Čudujem sa ľuďom, ktorí nevedia počítať do troch. Lenže pykať budú naši potomkovia.

S tebou sa asi nedohodnem. Ja som optimista, ale ty si pesimista. V tom je problém.

Ja som realista – preto máme odlišné názory. Viem počítať do troch. Ešte mám akú – takú nádej, že naše veľkomožní zmúdrejú – radšej neskôr, ako nikdy. Už vo svojej histórii Európa mala aj väčšie problémy a prežila. Ak Pán Boh dá, prežije a teraz. Už sa môžeme spoliehať asi iba na sily nebeské – na naše vlády a politikov sa spoľahnúť takmer nedá…

A čo ľudia, národ, verejnosť, spoločnosť? Prečo sa musíme spoliehať iba na vlády?

Reklama

Ale veď sám vidíš, ako je to s našou verejnosťou. Časť je obĺbnutá, druhá časť ničoho nie je schopná, tretia časť kašle na všetko… A takých, ktorí by niečo vedeli a dokázali to zmeniť, je akosi málo. Obalamutená nemecká verejnosť si zasa zvolila Merkelovú. Zasa sa Nemci nepoučili. Už tých pruserov v histórii mali viac. Koľko razy ešte musia dostať po hlave, aby zmúdreli? Bohužiaľ, kvôli nim budeme mať problémy aj my – ako inak, Nemecko – motor Európskej únie. Ako hovorím, ak nezmúdrieme, ak nezmeníme pravidla hry, potom mám veľké obavy o naše deti a vnukov. A sme takí sprostí, že to nedokážeme zmeniť?..

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali