Nicholsonová o tom, ako sa jej susedia v Belgicku s príznakmi korony vybrali na cyklo-výlet bez rúšok: “Stáli sme tam s otvorenými ústami. Šíri sa to rýchlosťou ľudskej hlúposti a nezodpovednosti”

Nicholsonová o tom, ako sa jej susedia v Belgicku s príznakmi korony vybrali na cyklo-výlet bez rúšok: “Stáli sme tam s otvorenými ústami. Šíri sa to rýchlosťou ľudskej hlúposti a nezodpovednosti”

Bratislava 29. marca 2020 (HSP/Foto:SITA-Ľudovít Vaniher)

 

V západnej Európe je situácia ohľadom koronvírusu omnoho dramatickejšia ako na Slovensku. Presviedča sa o tom každodenne aj poslankyňa Európskeho parlamentu za SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová, ktorá na sociálnej sieti hovorí o osobnej skúsenosti s ľuďmi, ktorí majú symptómy COVID-19.

Na snímke Lucia Ďuriš Nicholsonová

Nicholsonová, ktorá pôsobí v europarlamente v Bruseli vysvetlila, že má susedov, od ktorých ju delí len živý plot. Ozrejmila, že ide o mladú rodinu s dvoma malými deťmi. “Veľkí sympoši. Dnes ráno sme sa stretli vonku na našich predzáhradkách. Rozprávali sme sa cez plot,” uviedla v poslankyňa EP v sobotu a v krátkosti opísala následný dialóg:

Reklama

“Ja: Čaute, ako to ide? On: Celkom fajn. Myslím, že to máme. Celá rodina.
Ja: Čo ako máte? On: Kovid. Máme teploty, sme veľmi slabí, točí sa nám hlava a ja a moja žena máme bolesti na hrudi. Deti to znášajú super, ako vidíš, ale my sme unavení.

Ona: Teploty máme tak 38, viac nie. Ja: Boli ste testovaní? Alebo boli ste s niekým, kto je pozitívny?

Reklama

On: Má to môj brat, aj sesternica a veľa našich spoločných známych. Ale nás netestovali. Ona: Volali sme lekárke, všetko sme jej povedali. Vraj máme zostať doma. Je to v pohode, doma máme všetko, čo potrebujeme.

On: Áno, asi by sme naozaj mali uvažovať o tej kolektívnej imunite. Keď to má takýto ľahký priebeh.

Ja: Možno. Ale to je dosť nebezpečné. Lebo nikdy nevieš, či nemáš aj nejaké iné diagnózy a ako to u teba bude prebiehať. Aj mladí ľudia končia na pľúcnych ventilátoroch.”

Nicholosnová dodala, že medzitým na jej pozemok spadla lopta, ktorú prehodilo jedno z detí susedov. “Takmer ju chytil náš Kubko. V poslednej chvíli sme ho okríkli. Manžel si dal rukavice a loptu im prehodil. On: Tak snáď to všetko dobre dopadne. Ideme na našu každodennú Cyklo-jazdu. Zobrali si bicykle, nasadili deti a vydali sa do ulíc. Bez rúšok. Len tak.”

Bývalá podpredsedníčka NR SR dodala, že že s manželom ostala pozerať “s otvorenými ústami”. “12 ročná Lilly mi hovorí, aby som ich zastavila. Už boli fuč…”

Reklama

“Ale aj tak. Čo robiť v takýchto prípadoch? Nie sú testovaní, nevieme naisto, že majú kovid, aj keď je to veľmi pravdepodobné. Denne sa s nimi cez ten plot rozprávame. Aj naše malé deti. A denne chodia na Cyklo-jazdy bez rúšok, už minimálne dva týždne, odkedy sú doma. A belgickí lekári takéto zjavné prípady netestujú, takže čo im vlastne povedať, keď sa pôjdu zas previezť bez rúšok bruselským ulicami? Takto sa to šíri. Rýchlosťou ľudskej hlúposti a nezodpovednosti.”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

07:06

Kyjev a Washington začali rozhovory o bilaterálnej bezpečnostnej dohode, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Obe krajiny podľa neho tiež doriešili plány na zaslanie ďalších rakiet dlhého doletu ukrajinským ozbrojeným silám.

Summit Iniciatívy troch morí
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
07:05

Rusko vyhlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny zo strany USA, Británie a Francúzska posunula svet na pokraj priameho konfliktu medzi najväčšími jadrovými veľmocami sveta, ktorý by sa mohol skončiť katastrofou.

07:04

Okres Chua-lien na východe Taiwanu zasiahlo silné zemetrasenie s magnitúdou 6,3, oznámila miestna meteorologická služba. Bezprostredne neboli hlásené nijaké škody.

07:02

Čínske veľvyslanectvo v Berlíne “dôrazne” odmietlo obvinenia zo špionáže v Nemecku, uviedli čínske štátne médiá.

07:01

Z masového hrobu neďaleko Násirovej nemocnice v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy exhumovali ďalších 73 tiel, čím sa ich celkový počet zvýšil na 283, informoval Hamasom kontrolovaný úrad civilnej ochrany v Pásme Gazy.

07:00

Americké jednotky v Iraku a Sýrii boli za menej ako 24 hodín vystavené dvom samostatným útokom, uviedli iracké bezpečnostné zdroje a predstavitelia USA. Išlo o prvé takéto incidenty po takmer troch mesiacoch.

06:59

Severná Kórea bude vystavená koncu svojho režimu, ak sa pokúsi použiť jadrové zbrane, vyhlásilo juhokórejské ministerstvo obrany. Išlo o reakciu na raketové cvičenia KĽDR simulujúce jadrový protiútok.

06:51

Britský premiér Rishi Sunak oznámi na návšteve Poľska zvýšenie vojenskej podpory pre Ukrajinu o 500 miliónov libier (579 miliónov eur). Informoval o tom vo vyhlásení.

Rishi Sunak
Na snímke britský premiér Rishi Sunak
06:49

Britský minister zahraničných vecí David Cameron upozornil, že Rusko využíva Strednú Áziu na obchádzanie sankcií. Londýn chce podľa jeho slov spolupracovať s krajinami tohto regiónu, aby s tým skoncoval. Informovali o tom agentúry DPA a PA Media.

David Cameron
Na snímke David Cameron
06:47

Ruské dronové útoky zranili v čiernomorskom prístave Odesa najmenej sedem ľudí vrátane dvoch detí, informovali ukrajinskí predstavitelia. Útoky zasiahli aj hlavné mesto Kyjev a ďalšie oblasti.

06:46

Protesty proti vojne v Pásme Gazy sa z Kolumbijskej univerzity a Yaleovej univerzity rozšírili do iných vysokých škôl v USA. Tamojší predstavitelia sa snažia rastúce protestné hnutie zastaviť, informovala televízia BBC,

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali