Netradičný gospelový hudobný festival v Ružomberku podporí deti a rodiny

Netradičný gospelový hudobný festival v Ružomberku podporí deti a rodiny

Ružomberok 7. februára 2017 (HSP/TK KBS/Foto:TK KBS)

 

Študenti Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU) organizujú druhý ročník netradičného festivalu Gospelfest, ktorý bude od 10. do 12. februára v Ružomberku. Jedným z cieľov je aj poukázať na gospelovú tvorbu slovenských interpretov, pretože sa v nej skrýva okrem modlitby aj posolstvo lásky, dobro, pokoj a pohoda. Počas víkendu sa predstavia gospelové kapely BCC Worship, Timothy, F6 a The Elements. Skupina K:Music bude sprevádzať piatkovú svätú omšu, ktorú celebruje Jan Zimny z Poľska. Okrem hudby pripravili organizátori aj zaujímavé workshopy.

Netradičný gospelový hudobný festival v Ružomberku podporí deti a rodiny
Netradičný gospelový hudobný festival v Ružomberku podporí deti a rodiny

Piatkový sprievodný program je venovaný predovšetkým edukácii a osobnému rozvoju. Mládežníci si budú môcť vybrať workshopy, ktoré vedú sestry Faustínky, Ján Buc, Ondrej Šmidriak a Jozef Žvanda. Diskutovať budú o živej viere v živote človeka, o milosrdenstve alebo o čistom srdci. Na festivale privítajú ukrajinských študentov, profesorov a docentov z Národnej ekonomickej univerzity v Ternopile. Festival v sobotu otvorí tanečná škola Dance Galaxy a po nich sa predstavia gospelové kapely BCC Worship, Timothy, F6 a The Elements.

Reklama

Výťažok z festivalu darujú organizátori Klubu Kĺbik, ktorý sa venuje deťom s reumatizmom a ich rodinám. Keďže pretrváva názor, že reuma je choroba starých ľudí, chceme apelovať na verejnosť, že toto ochorenie často postihuje aj deti. Cieľom je priblížiť problematiku rodín, ktorých deti trpia reumatizmom, a preto podávame pomocnú ruku združeniu, ktoré im dlhodobo poskytuje útočisko pri riešení komplikácií súvisiace s týmto ochorením. “Rozhodli sme sa preto podporiť ich nielen finančne (výťažkom z festivalu), ale aj psychicky – tým, že im venujeme svoj čas, modlitby a priestor festivalu,” uviedli.

Klub Kĺbik vznikol v auguste v roku 2003 a každoročne organizuje rekondično-integračné pobyty, kde deti cvičia, absolvujú rehabilitačné procedúry, venujú sa liečbe prácou i športovým aktivitám. Azda najoceniteľnejšou súčasťou je to, že rodiny medzi sebou nadväzujú kontakty, priateľstvá a poskytujú si tak vzájomnú morálnu oporu. V centre pozornosti festivalu budú rôzne ružomberské miesta. Mladí spoznajú Gymnázium sv. Andreja v Ružomberku, Farský kostol sv. Ondreja, Kostol svätej rodiny v Rybárpoli a Aulu Jána Pavla II. na KU v Ružomberku. Prvý ročník Gospelfestu bol v roku 2016.

Reklama

TK KBS informovala Zuzana Rojíková

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali