Návrat civilizácie do stredoveku a nielen to. Ekonóm prezradil, aký svet pre nás pripravujú ekologickí aktivisti

Návrat civilizácie do stredoveku a nielen to. Ekonóm prezradil, aký svet pre nás pripravujú ekologickí aktivisti

Praha 20. októbra 2019 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-David Goldman)

 

Bezuhlíková ekonomika znamená elektrinu na prídel, ktorá navyše bude drahšia, alebo dokonca nebude vôbec, uviedol ekonóm Karel Kříž pre Reflex. Podľa jeho slov minieme bilióny za drahé a neefektívne riešenie. A k čomu to povedie? Prezradil vo svojom článku

Ilustračné foto

Ekonóm Karel Kříž pochmúrne opisuje nový nastupujúci trend, ktorý porovnáva s novodobým feudalizmom.

Reklama

Noví dogmatici, noví elitári, vedci a aktivisti vnucujú ľudstvu bláznivé predstavy, ako sa vyrábať elektrina, čo sa má jesť, na aké palivo, či dokonca motor sa jazdiť. Klimatické ciele, percentá, záväzky, normy,píše a dodáva, že cieľom je podľa neho rozvrat trhu pomocou dotácií, povoleniek, kvót a pokút.

Dnešní noví marxistickí zelenoblázni blokujú ulice, pochodujú inštitúciami, infiltrovali, infikovali a postupne ovládli mnohé školy, univerzity, medzinárodné organizácie, OSN, dokonca aj Svetovú banku a samozrejme Európsku úniu,” uvádza v článku.

Reklama

Najjasnejším príkladom týchto trendov je vojna proti oxidu uhličitému, ktorú tento rok na klimatickom summite OSN doslova oznámili.

Zlietli sa vierozvestci klimatickej katastrofy. Zlietli sa, aby podebatovali pod vlajkou OSN, aby zastrašili niektorých doteraz váhajúcich politikov a vnútili svetu agendu, ktorá je detinská a sebazničujúca. A o ktorú málokto normálny stojí. K rečníckemu pultu v hlavnom pléne boli pripustení pre istotu len tí, ktorí vopred avizovali bombastické plány alebo katastrofické vedecké zistenia,” uvádza na začiatku svojho šesťstránkového textu.

V boji proti emisiám oxidu uhličitého vraj fanatici vyžadujú bezuhlíkovú ekonomiku skoro hneď (2025). Tomu sa hovorí streľba do vlastnej brány, reaguje ekonóm. Spomenul, že to znamená vyhadzovanie z okien miliardy eur na projekty s vysokou cenou a nízkou efektívnosťou.

Ako príklad uvádza, že na výrobu biopalív sa spotrebuje viac fosílnej energie, než koľko sa jej nahradí. Biozložky majú byť dvakrát drahšie ako benzín, nafta alebo plyn. Sú však aj veľmi ničivé pre krajinu, keď vytláčajú potravinársku produkciu na poli práve surovinami na spracovanie biopalív, teda majú aj zdražovať jedlo na celej zemeguli.

 

Reklama

Fotovoltaiku tiež nepovažuje za efektívnu

“Všetok potenciálny výkon solarov v Česku je mierne nad 2 000 MW, čo je presne aj inštalovaný výkon Temelínu. Lenže Temelín za rok vyrobí skoro desaťkrát viac elektriny, pritom za menej ako desatinu ceny,” vysvetlil.

Navyše dodal, že ten funguje v zime, v lete, vo dne aj v noci, a dokonca za akéhokoľvek počasia. Fotovoltaika zo svojej strany má zaberať množstvo pôdy, ničiť ju betónovými úchytmi a každý rok sa na ňu má prispievať peniazmi daňových poplatníkov vo forme dotácií, konkrétne sa má jednať o celých 35 miliárd ročne.

“Je úplne zbytočné, nič nerieši,” zhrnul autor.

Kríž v článku ilustruje nový svet, ktorý nám majú podľa jeho slov zelení blázni chystať. Podľa jeho slov pre nás chystajú svet, kde budeme nevyrábať, necestovať a vlastne aj nebyť.

Reklama

“Pre tieto svoje ciele vymýšľajú aj spoločensko-ekonomický systém, ktorým chcú zlikvidovať prirodzený trhový poriadok. Vrátiť civilizáciu do stredoveku, do predkapitalistického politického a ekonomického uvažovania, konania a žitia. Je v tom veľa z komunizmu a z jeho utopických a sektárskych predstáv, “napísal v Respekte.

Predpovedá vznik nových elitárov, novej Európy a zdrojom toho všetkého vidí Nemecko.

“Máme tu teda niekdajšiu liaheň pokrokových “myšlienok komunizmu, fašizmu i environmentalizmu, a teraz tiež zeleného dogmatizmu,” píše.

Produkcia týchto nových elitárov sa bude podľa neho “riadiť nie dopytom, ale momentálnym počasím”.

“Firmy sa pozatvárajú v prospech konkurencie, domácnosti sa vrátia ku koňom a lúkam. Ľudia budú nútení prežiť celý život v blízkosti svojho vybývaného bytu, kúriť tým, čo nájdu, jesť akési chaluhy a umelú hmotu z tuby,” opisuje nový svetový poriadok.

“V tomto novom feudalizme opäť zanikne stredná trieda. Vládnuť bude nová šľachta zložená z vierozvestcov globálneho otepľovania a tých, ktorí na ňom budú zarábať a násilím vynucovať nové poriadky,” predpovedal.

Technologické a ekonomické hlúposti majú mať zelenú, tvrdí.

“Na úrovni Európskej únie sa už pripravuje legislatíva, ktorá toto všetko znásobí. Z bánk urobí zelené úrady, ktoré budú tlačiť peniaze ako v Zimbabwe a Venezuele a financovať stratové či dotované odvetvia, pretože je to potrebné v boji s CO2 ‘. Budú sa tlačiť peniaze, a to až do hladomoru,” opisuje plány EÚ.

Teóriu globálneho otepľovania považuje za najklamlivejšiu teóriu v histórii ľudstva vôbec. Tá teória podľa Kríža má potenciál, “aby sa s ňou vrátil hlad i mor, aby sa vrátila surová divočina, ktorá bude ľudstvo “kosiť” po stovkách miliónov, a krutá príroda potom každému znova vlezie až do špiku kostí”.

“Presne tam vedú recepty bezuhlíkovej zelenej budúcnosti, ak nenarazí na odpor. Je preto najvyšší čas sa brániť. Utvoriť koalíciu rozumu, súdnosti, pokory, striedmosti a serióznosti. Zastaviť to cirkusové blbnutie a vrátiť spoločnosť späť na nohy. Čo najskôr! “Dodal na záver.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Duchovný vodca Iránu ajatolláh Alí Chameneí tvrdí, že pokračujúce snahy o normalizáciu vzťahov medzi Izraelom a arabskými krajinami nevyriešia krízu na Blízkom východe. Chameneí to uviedol v stredu v reakcii na vyhlásenie šéfa americkej diplomacie Antonyho Blinkena, ktorý v pondelok uviedol, že Washington má pripravený “bezpečnostný balík” pre Saudskú Arábiu, ktorý Rijádu ponúkne, ak znormalizuje svoje vzťahy s Izraelom.

19:03

USA presunuli časť vojenského personálu z Čadu do Nemecka, tvrdí vojenský predstaviteľ.

18:57

Netanjahu na stretnutí s Blinkenom povedal, že sa nevzdá operácie IDF v Rafahu, informoval denník The Times of Israel.

Izraelský premiér predtým povedal, že operácia v južnej časti pásma Gazy sa uskutoční bez ohľadu na to, či sa uzavrie dohoda o prepustení rukojemníkov.

IDF plánujú nasadiť jednotky v Rafahu na hranici enklávy s Egyptom s cieľom zničiť Hamas. Podľa OSN tam žije viac ako 1,45 milióna palestínskych utečencov.

Antony Blinken Benjamin Netanjahu
Na snímke Antony Blinken a Benjamin Netanjahu
18:36

Gruzínsky parlament podporil návrh zákona o zahraničných agentoch v druhom čítaní.

„Za“ bolo 83 poslancov, 23 bolo proti. Návrh bol prijatý v druhom čítaní,“ uviedol predseda gruzínskeho parlamentu.

Teraz sa uskutoční tretie čítanie zákona. Pripomeňme, že proti jeho prijatiu sa pravidelne schádzajú protesty.

18:16

Britská polícia v stredu zadržala 17-ročného chlapca podozrivého z útoku ostrým predmetom na tri osoby vrátane jedného dieťaťa. K útoku došlo v škole v Sheffielde v severnom Anglicku.

18:01

Ceny ropy klesli v stredu o viac než dva doláre, pričom cena ropnej zmesi Brent skĺzla k hranici 84 USD za barel (159 litrov). Tlak na ceny komodity vyvinuli najmä najnovšie správy z USA o tom, že ropné zásoby v Spojených štátoch vzrástli omnoho viac, než sa čakalo a než signalizoval odhad Amerického ropného inštitútu (API).

18:00

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

18:00

Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny.

17:59

Škótska vláda v stredu v parlamente uspela v hlasovaní o nedôvere. Škótska národná strana (SNP) tým získala príležitosť zvoliť si nového lídra, ktorý nahradí odstupujúceho premiéra Humzu Yousafa.

17:58

Ukrajina dúfa, že sa jej podarí počas nadchádzajúcej zimy uskladniť vo svojich podzemných zásobníkoch približne 4 miliardy kubických metrov (m3) zemného plynu v prospech európskych podnikov a obchodníkov. Ak by sa jej tieto plány podarilo naplniť, objem uskladneného plynu európskych firiem tak zvýši o 60 %. Uviedol to v stredu šéf ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Naftogaz Olexij Černyšov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali