Na Slovensku je silná verejná objednávka za ochranu nenarodených detí. Ako sa zachovajú vládni politici?

Na Slovensku je silná verejná objednávka za ochranu nenarodených detí. Ako sa zachovajú vládni politici?

13Bratislava 24. septembra 2019 (HSP/Foto: SITA-Alexandra Čunderlíková)

 

Nedeľňajší Národný pochod za život ukázal, že Slováci si želajú zmenu zákona v oblasti potratovej politiky. Ľudia na jednej z najväčších demonštrácií na Slovensku žiadali ochranu nenarodených detí. Vládni politici teraz majú jedinečnú príležitosť na to, aby pretavili vôľu ľudu do zákona, ktorý zabráni bezdôvodné vraždenie nenarodených detí

Účastníci počas 3. ročníka podujatia Národný pochod za život na Námestí slobody v Bratislave

Ešte v lete sa zdalo, že vládni politici majú záujem o zmenu potratového zákona, ktorý v súčasnosti dovoľuje bezdôvodne zavraždiť nenarodené dieťa.

Reklama

Vládni predstavitelia však nakoniec otočili. Premiér Pellegrini vyhlásil, že on súčasný potratový zákon považuje za skvelý a nič netreba meniť. Sklamal aj predseda SMERu Robert Fico, ktorý je považovaný za lídra konzervatívneho krídla v strane.

Fico vo videu na Facebooku povedal, že vláda nebude predkladať zákon na sprísnenie potratov, lebo nevidí žiadnu verejnú objednávku od ľudí.

Reklama

Ďalší predstaviteľ vládnej strany SNS Andrej Danko síce hovorí , že podporuje tradičné hodnoty a chce chrániť nenarodené deti, no akosi sa do toho nehrnie a stále hovorí o nejakej verejnej diskusii.

V nedeľu sa však konal Národný pochod za život, ktorého sa zúčastnilo približne 50 000 ľudí a radí sa tak medzi najväčie demonštrácie v dejinách Slovenska. Pre porovnanie: Týždeň pred touto akciou zorganizovali demonštráciu zástancovia potratov, na ktorú prišlo len 500 ľudí.

Ľudia teda vládnym politikom dali jasne najavo, že na Slovensku existuje silná verejná objednávka na zmenu interrupčného zákona.

Slováci odkázali politikom , že odmietajú vraždenie nenarodených detí, ktoré sa v súčanosti koná vo veľkom. Ročne sú tak zabíjané tisícky detí. Odkedy bol zavedený zákon umožňujúci interrupcie bolo takto na Slovensku zavraždených približne jeden a pol milióna nevinných detí.

Vládni politici sa teraz môžu zachovať dvojakým spôsobom. Buď začnú načúvať hlasu ľudí a do volieb ešte zmenia zákon o interrupciách čím by získali sympatie a zrejme aj vyššie preferencie vo voľbách, alebo hlas ľudu odignorujú a budú sa “líškať” malej skupine liberálov,ktorí ich aj tak v žiadnom prípade voliť nebudú, pretože tí už majú svojich progresívcov.

Reklama

Samuel Gdovin

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

14:10

V nemeckom meste Halle sa začal súd s politikom Björnom Höckem z Alternatívy pre Nemecko (AfD) pre použitie sloganu nacistických polovojenských oddielov SA (Sturmabteilung).

Björn Höcke
Politik krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björn Höcke (uprostred) prichádza do súdnej siene v nemeckom meste Halle vo štvrtok 18. apríla 2024
14:01

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí si vo štvrtok predvolalo ruského veľvyslanca po zatknutí dvoch mužov, podozrivých zo špionáže a plánovania útokov v prospech Moskvy. Medzi ich cieľmi mala byť aj americká armáda.

13:58

Dánski hasiči vo štvrtok už tretí bojujú s požiarom v historickej budove burzy v Kodani. Hasenie požiaru v budove bude zrejme pokračovať ešte najmenej jeden celý deň.

13:57

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch.

13:42

Opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) nepovažuje nové nastavenie 13. dôchodkov za sociálne ani solidárne. Reagovali tak na novelu zákona o sociálnom poistení, podľa ktorej od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Novelu zákona vo štvrtok schválil parlament.

13:42

Opozičné strany nie sú v postoji k schváleniu tzv. 13. dôchodkov jednotné. Kým Progresívne Slovensko (PS) sa pýta, kde vláda pre zlý stav verejných financií zoberie na vyplatenie dôchodkov prostriedky, poslanci KDH 13. dôchodky v Národnej rade (NR) SR podporili.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali