Muž obviňuje amerických vojakov v poľskom nákupnom centre, že sú šíriteľmi “sodomie” pričom tvrdí, že je to “americký export číslo jeden”

Muž obviňuje amerických vojakov v poľskom nákupnom centre, že sú šíriteľmi “sodomie” pričom tvrdí, že je to “americký export číslo jeden”

Varšava 24. novembra 2022 (HSP/rmx.news/Foto:screenshot)

 

Neznámy muž tiež povedal americkým vojakom, že sú v “bielej krajine” a mali by sa držať ďalej od bielych žien, informuje Remix News

Muž obviňuje amerických vojakov v poľskom nákupnom centre, že sú šíriteľmi “sodomie"
Muž obviňuje amerických vojakov v poľskom nákupnom centre, že sú šíriteľmi “sodomie”

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom neznámy muž obťažuje amerických vojakov v poľskom nákupnom centre a pýta sa ich, či sú v Poľsku, aby “šírili sodomiu”, pričom tvrdí, že je to “americký export číslo jeden”.

Reklama

Na záberoch je vidieť, ako sa muž približuje k štyrom uniformovaným americkým vojakom, z ktorých traja sú podľa všetkého belosi a druhý je černoch alebo Hispánec. Muž sa najprv spýta vojakov: “Vy ste Američania? Prišli ste sem šíriť sodomiu alebo čo? Nie je práve toto americký vývozný artikel číslo jeden?”

Vojaci sa najprv zasmejú, ale potom sa zdá, že sa snažia ignorovať muža, ktorý ich naďalej sleduje. Potom sa ich spýta: “Čo je to? Je to kultúra Georgea Floyda, je to sodomia?”

Reklama

Nie je jasné, kde v Poľsku bolo video natočené, ale je jasné, že ide o poľské nákupné centrum. Aj keď muž hovorí zrejme s americkým prízvukom, Poľsko označuje za svoju krajinu.

Potom sa pýta vojakov na admirála Rachel L. Levineovú, štvorhviezdičkovú generálku, ktorá pôsobí ako ministerka zdravotníctva USA a je jednou z mála otvorene transgenderových úradníkov v administratíve Spojených štátov.

“Čo si myslíte o tom, že váš minister zdravotníctva je f**king transsexuál? Hej, chlapi. Čo si myslíte o tom, že váš minister zdravotníctva je transsexuál? Nič?” pýta sa. Neskôr dodá: “Vy máte doslova zasrané transsexuálky, ktoré nosia šaty, a sú to vaši zasraní nadriadení.”

Potom pokračuje v sledovaní vojakov cez nákupné centrum a pýta sa: “Čo si myslíte o tom, že bránime krajinu, ktorá má… nemá význam byť občanom? Ako každý, každý Mexičan, ktorý prekročí hranicu, je doslova jedným z vás.”

Potom varuje vojakov, ktorí ku koncu videa začínajú byť viditeľne podráždení, aby “udržali Poľsko biele”, a hovorí im, aby sa “držali ďalej od tých bielych žien, pretože vo vašej krajine bolo miešanie kedysi zločinom”.

Reklama

Pravdepodobne má na mysli zákony proti medzirasovým vzťahom, ktoré Najvyšší súd v roku 1967 označil za protiústavné. Posledným štátom, ktorý zrušil zákon proti miscegenácii, bola Alabama v roku 2000.

Zdá sa, že kameraman potom vyzve vojakov, pričom viackrát povie: “Čo idete robiť? (…) Vy ste tu, aby ste šírili nejaký zasraný homosexuálny kult? Volajú vás na to. Ukážte nám, aký ste tvrdí chlapi. Máte AR15?”

Kameraman potom hádže na vojakov rasové epitetá, keď vychádzajú pred nákupné centrum, a kričí: “Áno. Teraz ste v bielej krajine. My neuctievame n***** a Mexičanov.”

Zdá sa, že jeden z vojakov sa chce otočiť a konfrontovať kameramana, ale druhý vojak ho odstrčí zo scény.

Hoci Spojené štáty boli kedysi 90-percentnou belošskou krajinou, za niekoľko desaťročí zaznamenali dramatický pokles bielej populácie, ktorá od roku 2022 klesne pod 60 %. Nové odhady hovoria, že biela väčšina sa môže stať menšinou už koncom roka 2030 v dôsledku prudkého nárastu počtu Hispáncov a iných nebielych skupín v dôsledku prisťahovalectva aj vyššej pôrodnosti. Naproti tomu Poľsko je stále takmer úplne biele, s 96,9 % etnických Poliakov, pričom zvyšok tvoria prevažne Ukrajinci a iné európske skupiny.

Reklama

Poľská vláda sa hlási k boju proti rasizmu, ale zároveň presadzuje prísnu prisťahovaleckú politiku, ktorú Poliaci zrejme v drvivej väčšine podporujú. Zákony o nenávistných prejavoch v krajine môžu viesť k trestnému stíhaniu, ak vyjde najavo identita tohto muža. Okrem toho je Poľsko jedným z najbližších vojenských spojencov Spojených štátov, pričom v rámci dohôd NATO hostí v Poľsku veľký kontingent amerických vojakov.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali