Moslimskí prisťahovalci znásilňujú veľký počet britských neplnoletých dievčat, no polícia je takmer nečinná. Bojí sa obvinení z rasizmu

Moslimskí prisťahovalci znásilňujú veľký počet britských neplnoletých dievčat, no polícia je takmer nečinná. Bojí sa obvinení z rasizmu

Moskva, 2. marca 2018 (HSP/Foto:TASR/AP-Kirsty Wigglesworth)

 

Rotherham, Newcastle, Newham, Rochdale, Oxford a teraz Londýn – na mape Veľkej Británie za posledných 20 rokov sa aj objavili ďalšie mestá, kde moslimskí prisťahovalci znásilňujú britské „biele mladistvé“ a nútia ich na prostitúciu.

Ilustračné foto

Na tento problém si posvietila ruská novinárka a analytička Xénia Meľnikovová vo svojom komentári pre portál Lenta.ru. Poukazuje na to, že kým britské úrady a orgány činné v trestnom konaní trvajú na tom, že všetko je pod kontrolou, Pakistanci a ďalší ázijskí prisťahovalci si „zarábajú“ milióny eur a vymýšľajú nové spôsoby, ako vlákať naivných teenagerov do pasce. „V ostatnom čase zločinci vyhľadávajú nové obete a zoznamujú sa s nimi v prevádzkach spoločnosti McDonald’s,“ podčiarkla novinárka.

Reklama

„Všetky biele ženy sú vhodné iba pre jednu vec: pre mužov ako ja, aby som ich preťahoval a používal ich ako odpadky!“ – s takýmto prednesom na súde vystúpil jeden z Pakistancov, ktorý spolu s krajanmi – kumpánmi vytvoril sieť pasákov-pedofilov v Spojenom kráľovstve,“ prízvukuje ruská analytička.

Pripomína, že v ostatných rokoch vo Veľkej Británii pôsobili ázijské gangy, ktorých členovia znásilňovali a nútili na prostitúciu biele neplnoleté Britky. „Po prvý raz sa o tom dozvedeli v roku 2014, keď miestni aktivisti pre ľudské práva vydali správu, v ktorej uviedli, že v priebehu 16 rokov Pakistanci znásilnili viac ako 1,4 tisíc dievčat vo veku 11 až 15 rokov v provinčnom meste Rotherham s počtom obyvateľov nad 250 tisíc. Boli napadnuté v autách, v parkoch, dokonca aj na ihriskách. Všetky tieto roky boli deti unášané, bité, znásilňované a predávané do iných anglických miest,“ prízvukuje.

Reklama

„Zabraňovali dievčatám, aby sa obrátili na políciu tak, že sa im vyhrážali krutými trestami. Vlastne to ani nebolo potrebné. Strážcovia poriadku vedeli o zverstvách, ale radšej nezačínali trestné stíhanie z obáv, že ich označia za rasistov. Obávajú sa násilníkov, ale vôbec nie sú znepokojení potenciálnou rasovou nenávisťou týchto násilníkov voči bielej väčšine. Britská vláda tieto deti jednoducho zradila,“ cituje ruská novinárka britskú tlač.

„Napriek búrlivej reakcii médií a verejnému rozhorčeniu sa situácia nezlepšila: polícia teraz začala prijímať žiadosti, ale po celé mesiace nepozývala obete, aby svedčili. Dievčatá uvádzali, že keď prídu na policajnú stanicu, strážcovia poriadku sa na ne pozerajú so slabo skrytou znechutenosťou – ako na neplnoleté prostitútky. Niektorí policajti otvorene obviňujú znásilnené deti, že dobrovoľne vstúpili do sexuálnych vzťahov s Aziatmi,“ podčiarkuje.

„Počas tejto doby bolo okolo stovky zločincov zatknutých, obvinených zo znásilnenia a dostali od jedného a pol do desiatich rokov väzenia. Okrem toho boli identifikované desiatky policajtov, ktoré bránili vyšetrovaniu a pokúšali sa skryť fakty o sexuálnom zneužívaní detí. Avšak vlna násilia sa nezastavila, každý rok na mape Anglicka sa nachádzajú  nové mestá, v ktorých prosperuje násilie a sexuálne vykorisťovanie britských dievčat. Pedofilní pasáci si „zarobili“ milióny dolárov na sexuálnom otroctve. Každý rok narastá počet zločincov, ktorí za účelom realizácie svojich nápadov, prichádzajú s čoraz sofistikovanejšími  metódami,“ prízvukuje ruská novinárka.

„Keď moji priatelia a ja sme boli v reštaurácii McDonald’s v centre Londýna, oslovili nás veľmi milí mladí ľudia v našom veku a ponúkli, aby sme sa zoznámili. Neboli sme proti. Nejako hneď sme sa skamarátili a išli sme na prechádzku. Potom sme sa začali stretávať. Všetko sa vyvinulo tak rýchlo, zdalo sa, že to bola láska na prvý pohľad,“ tak popisovali štyri britské dievčatá stretnutie s Aziatmi, ktoré sa pre nich stalo osudným. Mladí ľudia, ktorí sa stali ich priateľmi, v skutočnosti boli príslušníkmi gangu pedofilov,“ dodala.

„Po určitom čase boli dievčatá pozvané na party, kde boli predstavené dospelým Pakistancom, tí ich opíjali a ponúkali im drogy a potom boli znásilnené,“ uvádza The Independent. Kým predtým vodcami pedofilných gangov boli iba prisťahovalci z Pakistanu, teraz sú to muži z Bangladéšu, Iránu, Iraku, Turecka, Albánska a krajín východnej Európy, ktorí sa zúčastňujú na sexuálnom vykorisťovaní mladých Britiek,“ pripomína novinárka.

Reklama

„V tomto prípade sa používajú rôzne systémy: niekedy zločinci konajú otvorene, ponúkajú dievčatám peniaze a drogy výmenou za sex. Často si vyberajú teenagerov zo znevýhodnených rodín alebo internátnych škôl. Ale často dievčatá sú jednoducho zastrašované. Mnohí z nich nerozumejú až do konca, ako ich mladí ľudia mohli takto zneužívať. Hľadajú dievčatá v McDonald’s, v nákupných centrách, na ulici alebo na sociálnych sieťach. Systém je vypracovaný do najmenších detailov: po zoznámení sa s britskými dievčatami idú so svojimi „milovanými“ do podnikov, kde ich odovzdávajú do rúk vodcov gangu,“ píše Xénia Meľnikovová.

„V decembri 2017 bolo v Londýne zatknutých šesť mužov podozrivých zo znásilnenia štyroch anglických žien. Pritom sú stráže poriadku presvedčení, že obetí sexuálneho vykorisťovania je desaťkrát viac, lenže veľa obetí, ako vždy, sa bojí ísť na políciu. „Keď môj priateľ povolil svojmu bratovi, aby ma znásilnil, iba zázrakom som sa vrátila domov. V sprche pod prúdom horúcej vody som sa snažila zmyť všetku túto špinu zo seba. Nasledujúci deň som išla na políciu, pretože som sa bála, že sa to môže zopakovať, ale tam mi povedali, že nemôžu robiť nič. Bola som len vystrašená teenagerka, ale nepohli ani prstom, aby ma ochránili,“ spomína si jedna z 13-ročných Britiek, ktorá sa stala obeťou sexuálneho násilia,“ uvádza ruská novinárka.

„Počas všetkých týchto rokov polícia priznávala, že nemá chuť hovoriť o etnickej príslušnosti  zločincov, pretože nechcela, aby ju považovali za netolerantnú, alebo sa obávala, že by to spôsobilo rasovú nenávisť. Po sexuálnom škandále, ktorý vypukol v roku 2014, mnohí strážcovia poriadku horlivo začali vyšetrovať tieto kruté zločiny. Avšak v posledných troch rokoch ich aktivita poklesla,“ píše ruská analytička.

V každom rozhovore polícia zdôrazňuje, že „nie je potrebné túto záležitosť sústreďovať iba na útoky Aziatov a moslimov, pretože medzi zločincami je veľa Kaukazcov. „Nezaujíma ma, odkiaľ pochádzajú. Jednoducho ich vyhľadávame, zatýkame a posielame ich za mreže,“ vysvetlil jeden z policajtov a poznamenal, že niekoľko dievčat z ázijských rodín bolo tiež vystavených násiliu. Avšak aktivisti v oblasti ľudských práv a novinári uvádzajú ďalšie údaje: „Ázijské dievčatá sú chránené: Pakistanci na ne neútočia, pretože sa obávajú, že príbuzní obetí sa nezastavia, kým sa im nepomstia, vykonaj krvavú „pomstu cti“. Naopak, považujú biele dievčatá za veľmi ľahkú korisť,“ cituje novinárka.

„V posledných rokoch sa zvýšil počet sexuálnych trestných činov proti deťom. Mnohí násilníci a pasáci sú stále na slobode. Britskí aktivisti naznačujú, že zástupcovia samotných orgánov moci a strážcovia poriadku sa podieľajú na rozsiahlom vykorisťovaní detí. Aktivisti v oblasti ľudských práv nevylučujú, že sa v blízkej budúcnosti dozvieme o nemenej monštruóznych zločinoch spáchaných Aziatmi aj v iných britských mestách,“ uzatvára svoj komentár na portálu Lenta.ru ruská novinárka a analytička Xénia Meľnikovová.

Reklama

Eugen Rusnák

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Včera 19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

Včera 19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

Včera 19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Včera 19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

Včera 19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

Včera 19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

Včera 19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

Včera 19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

Včera 19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

Včera 19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali