Minnesota vyradila obhajcu Denver, do konferenčného finále aj Indiana

❚❚

New York 20. mája  2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-David Zalubowski)

Aktualizované 20. mája 2024 o 10:22

Basketbalisti Denveru neobhája titul v NBA. Nuggets vyradila v 2. kole play off Minnesota, ktorá triumfovala na ich palubovke v rozhodujúcom siedmom súboji semifinále Západnej konferencie 98:90 a v sérii zvíťazila 4:3 na zápasy

Karl-Anthony Towns
Na snímke hráč Minnesoty Karl-Anthony Towns

Timberwolves prehrávali na začiatku tretej štvrtiny už o 20 bodov, postupne im to však začalo padať a do záverečnej periódy vstupovali s jednobodovým mankom. K triumfu prispeli 23 bodmi Jaden McDaniels a Karl-Anthony Towns, druhý menovaný si pripísal aj 12 doskokov. V drese domácich vyšlo nazmar 35 bodov Jamala Murrayho, o bod menej zaznamenal Nikola Jokič. Súperom Minnesoty v konferenčnom finále bude Dallas Mavericks.

.

V siedmom súboji semifinále Východnej konferencie uspela Indiana na palubovke New York Knicks 130:109. Jej ďalším súperom bude suverénny víťaz základnej časti Boston Celtics.

Vypadnutie Denveru znamená, že po piatykrát za sebou neprešiel úradujúci šampión druhým kolom play off. Zároveň sa vôbec po prvýkrát v histórii stalo, aby tím viedol v zápase číslo sedem po polčase aspoň o 15 bodov a nedotiahol ho do úspešného konca. Nuggets nepomohlo ani to, že ubránili lídra Minnesoty Anthonyho Edwardsa na 16 bodoch. V drese Timberwolves sa celkovo šesť hráčov dostalo do dvojciferných čísiel, no na strane domácich sa k dvojici Jokič, Murray nikto nepripojil. “Obhájiť titul bolo pre nás náročné, mnohé tímy boli hladné po úspechu. Každý sa zlepšil a chcel nás zdolať. Hráči Minnesoty mali veľa ofenzívnych doskokov a my sme nedokázali premieňať ani mnohé voľné strely. Nie všetko však bolo iba o nás, súper hral predovšetkým skvele v defenzíve,” hľadal príčiny neúspechu už trojnásobný MVP ligy Jokič. Srbský pivot sa tak netešil z titulu vo všetkých troch ročníkoch, keď ho vyhlásili za najlepšieho hráča súťaže, pred rokom v majstrovskej sezóne Denveru získal cenu Joel Embiid.

.

Minnesota sa dostala do konferenčného finále prvýkrát od roku 2004. “Skvelý pocit. Zdolali sme vynikajúci tím, šampiónov s najlepším hráčom na svete,” tešil sa podľa ESPN Rudy Gobert, čerstvo štvornásobný najlepší obranca ligy.

Aj siedmy duel medzi New Yorkom a Indianou rozhodla šírka kádra, keď až šesť hráčov Pacers sa dostalo do dvojciferných čísiel. Indiana od úvodu udávala tón duelu, keď vnútila súperovi svoju rýchlu hru a jej hráči premieňali strely s rekordnou úspešnosťou 67%. V prvých šiestich stretnutiach série vždy zvíťazil domáci tím, no v siedmom Newyorčania ťahali doma za kratší koniec. Po polčase prehrávali o 15, po zmene strán domáci ešte zabojovali a znížili na rozdiel 6 bodov, no v úvode štvrtej štvrtiny rozšíril ich početnú maródku aj líder Jalen Brunson, ktorý si zlomil ruku a to bola definitívna rana pre druhý tím východu po základnej časti. “Chlapci dali zo seba všetko, nič iné som od nich požadovať nemohol. Celý rok to bol pre nás boj a na konci sme už nemali čo zo seba vydať,” zmieril sa s koncom sezóny kouč Knicks Tom Thibodeau.

Najviac bodov v drese víťazov dal Tyrese Haliburton – 26, doplnili ho Pascal Siakam a Andrew Nembhard, obaja dali po 20. “Skvelý zápas z našej strany, od hora až dole. Nedokázali sme uspieť na palubovke súpera celú sériu a konečne sme našli spôsob,” tešil sa tvorca hry Indiany Haliburton.

 

NBA – 2. kolo play off

.

semifinále Východnej konferencie – 7. zápas:

New York Knicks – Indiana Pacers 109:130 (27:39, 28:31, 29:31, 25:29)

najviac bodov: DiVincenzo 39, Burks 26, Brunson 17 – Haliburton 26, Nembhard a Siakam po 20

/konečný stav série: 3:4, postúpila Indiana/

 

.

semifinále Západnej konferencie – 7. zápas:

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 90:98 (24:19, 29:19, 14:28, 23:32)

najviac bodov: Murray 35, Jokič 34 (19 doskokov), Porter 7 – McDaniels a Towns (12 doskokov) po 23, Edwards 16

/konečný stav série: 3:4, postúpila Minnesota/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali