V Londýne sa našli tri podozrivé balíčky

V Londýne sa našli tri podozrivé balíčky

Londýn 5. marca 2019 (TASR/HSP/Foto:Pamela Geller Twitter)

 

Britská polícia skúma tri podozrivé balíčky, ktoré sa našli v utorok v dvoch budovách neďaleko medzinárodných letísk a na rušnej železničnej stanici v Londýne. Informovali o tom agentúry DPA a AP

Na snímke polícia pred letiskom Heathrow

Polícia uviedla, že balíčky zrejme obsahujú “malé improvizované výbušné zariadenia” schopné po otvorení spôsobiť menší výbuch. Príslušníci protiteroristickej policajnej jednotky podľa príslušných úradov považujú tieto nálezy za prepojené.

Reklama

Polícia zároveň vyzvala londýnske dopravné strediská, aby “boli ostražité a informovali políciu o všetkých podozrivých balíčkoch”. Polícia zatiaľ v spojitosti s týmito incidentmi nikoho nezadržala.

Jeden podozrivý balíček sa našiel v budove neďaleko medzinárodného letiska Heathrow. Po otvorení balíčka, ktorého časť sa zničila, budovu evakuovali. Úrady uviedli, že budova sa nenachádza priamo na letisku a na lety to vplyv nemalo.

Reklama

Ďalší balík sa objavil neďaleko letiska London City a tretí v poštovom oddelení na železničnej stanici Waterloo, kde však balík policajti neotvorili. Podľa agentúry Reuters polícia prípady vyšetruje ako jeden trestný čin.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:05

Americký prezident Joe Biden prijal v pondelok v Bielom dome českého premiéra Petra Fialu. Ten si návštevu vysvetľuje ako dôkaz vynikajúcich česko-amerických vzťahov. Politici by mali hovoriť o pokračujúcej ruskej agresii na Ukrajine či napätí na Blízkom východe.

06:55

Európska únia možno uvalí na Irán nové sankcie v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael. Po pondelňajších rozhovoroch veľvyslancov členských krajín to tvrdí viacero nemenovaných diplomatov.

06:45

Izrael odpovie na víkendový raketový útok Iránu, vyhlásil v pondelok veliteľ izraelskej armády Herci Halevi.

Halevi uviedol, že Izrael stále zvažuje svoje kroky. Dodal však, že na iránsky útok raketami a dronmi “bude reagovať”. Povedal to počas návštevy leteckej základne Nevatim.

06:35

Poľsko a Dánsko sa budú ďalej snažiť mobilizovať krajiny EÚ za účelom získania pomoci pre Ukrajinu. Zhodli sa na tom v pondelok vo Varšave premiéri týchto krajín Donald Tusk a Mette Frederiksenová.

06:30

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok vyzval spojencov, aby voči Ukrajine preukázali rovnakú “jednotu” ako voči Izraelu, ktorý s podporou Západu cez víkend odrazil mohutný dronový a raketový útok iránskej armády.

Vo svojom príspevku na platforme Telegram sa Zelenskyj poďakoval spojencom, ktorí reagovali na výzvu Ukrajiny na poskytnutie ďalších prostriedkov protivzdušnej obrany. Pripomenul však, že intenzita ruských útokov si vyžaduje väčšiu jednotu.

Včera 20:14

Nórsko uzavrelo bezpečnostnú dohodu s Ukrajinou. Oznámil to nórsky minister zahraničných vecí Espen Barth Eide.

Včera 20:13

Nemecko plánuje zlegalizovať interrupcie počas skorého štádia tehotenstva. Návrh predložila komisia, ktorú minulý rok založila vládna koalícia kancelára Olafa Scholza.

Včera 19:58

Poľsko v posledných týždňoch zaznamenalo opätovný nárast pokusov o nelegálne prekročenie hranice s Bieloruskom. Len počas uplynulého víkendu bolo odhalených 669 takýchto prípadov, informovala poľská pohraničná stráž na sieti X.

Včera 19:57

Počas bojov v blízkosti mesta Bachmut v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny koncom marca padol ukrajinský historik a administrátor ruskojazyčnej sekcie Wikipédie Jurij Luščaj. 

Včera 19:39

Svetoví darcovia prisľúbili pomoc Sudánu po roku ničivej vojny vo výške dvoch miliárd eur, uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Včera 19:38

Líder holandskej Ľavicovej aliancie Frans Timmermans vyzval v pondelok občanov krajiny, aby počas Národného dňa spomienok na mŕtvych (Dodenherdenking) 4. mája neorganizovali protesty súvisiace s konfliktom v Pásme Gazy. Na správu portálu DutchNews.nl

Včera 19:29

Pozvanie a následná debata v centrále americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) ukázala vysokú mieru dôvery zo strany Spojených štátov voči Česku, povedal po návšteve v jej sídle český premiér Petr Fiala. Večer ho v Bielom dome prijme americký prezident Joe Biden.

Včera 19:02

Belgicko si predvolalo iránskeho veľvyslanca. Pridalo sa tak k ďalším krajinám EÚ, ktoré k takémuto kroku pristúpili, aby tak protestovali proti víkendovému raketovému a dronovému útoku Iránu na Izrael a vyzvali Teherán na zdržanlivosť. 

Včera 19:01

Podozrivým zadržaným po útoku v asýrskom pravoslávnom chráme na predmestí austrálskeho mesta Sydney je 15-ročný chlapec. Úradujúci zástupca komisára štátu Nový Južný Wales Andrew Holland spresnil, že zadržaný má zranenú ruku.

Včera 18:59

Líder izraelskej opozície Jair Lapid vyzval ministrov vlády národnej jednoty Bennyho Ganca a Gadiho Eizenkota, aby pomohli zosadiť vládu premiéra Benjamina Netanjahua. Lapid tvrdí, že v novej koalícii by títo politici mali väčší vplyv.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali