Lillard trojkou 4 desatiny pred koncom ukončil sezónu pre Oklahomu City, postúpili aj Toronto a Philadelphia

Lillard trojkou 4 desatiny pred koncom ukončil sezónu pre Oklahomu City, postúpili aj Toronto a Philadelphia

Portland 24. apríla 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA/AP-Craig Mitchelldyer)

 

Basketbalisti Toronta, Philadelphie a Portlandu postúpili do 2. kola play-off zámorskej NBA, keď uspeli vo svojich sériách zhodne 4:1 na zápasy. Východná konferencia už pozná kompletný menoslov semifinalistov. Philadelphia Sixers aj Toronto Raptors v prvých meraniach síl proti nižšie nasadeným súperom prehrali, no vo zvyšných štyroch dueloch už nezaváhali

Na snímke uprostred Damian Lillard

V utorňajšom piatom stretnutí dominovali a v ďalšej fáze si zahrajú proti sebe. Portland uspel po dráme a čaká na úspešnejšieho z dvojice Denver – San Antonio. Tam je po utorku stav 3:2 na zápasy pre Denver.

Reklama

Oklahoma City nezvládla záver piateho duelu na palubovke Portlandu. Ešte 3:55 min pred koncom Paul George zvýšil na 113:105 pre hostí, no zostávajúca časť zápasu sa skončila v pomere 13:2 pre družstvo z Oregonu. V poslednej minúte korunoval svoj veľkolepý výkon Damian Lillard, keď 32 sekúnd pred koncom vyrovnal dvojkou na 115:115 a potom štyri desatiny pred záverečným klaksónom rozhodol ďalekonosnou trojkou, desiatou v zápase. Súčet jeho bodov sa zastavil na čísle 50. “Vedel som skôr ako on, že to urobí. Rozhodne step-backom. Vykonal presne to, čoho je schopný. Vo väčšine zápasu sa nám nedarilo, on nás ťahal,” povedal reportérke po zápase o svojom spoluhráčovi Maurice Harkless.

Philadelphia na prekvapujúceho účastníka vyraďovačky z Brooklynu “vyletela” hneď od úvodu, viedla 14:0 aj 30:6. Napokon nastrieľala 122 bodov a celkovým počtom 612 je prvým tímom od roku 1989, ktorý dosiahol v prvých piatich zápasoch série play-off aspoň 600 bodov. “Myslíme si, že môžeme triumfovať v celej súťaži,” sebavedomo vyhlásil najlepší strelec zápasu Joel Embiid, ktorý si pripísal double-double za 23 bodov a 13 doskokov.

Reklama

 

Play-off NBA 2018/2019 – štvrťfinále – piate zápasy – utorok:

 

VÝCHODNÁ KONFERENCIA
Toronto – Orlando 115:96 (35:19, 32:28, 32:23, 16:26) – konečný výsledok série 4:1
Najviac bodov: K. Leonard 27 (5 trojok), Siakam 24, Lowry 14 – Augustin 15, Iwundu a Ross po 12

Philadelphia – Brooklyn 122:100 (32:15, 28:16, 35:33, 27:36) – konečný výsledok série 4:1
Najviac bodov: Embiid 23 (13 doskokov), B. Simmons 13, T. Harris 12 – Hollis-Jefferson 21, LeVert 18, Kurucs 14

Reklama

 

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Denver – San Antonio 108:90 (26:19, 27:23, 32:21, 23:27) – stav série 3:2
Najviac bodov: J. Murray 23, Barton 17, Jokič 16 (11 doskokov) – Aldridge (10 doskokov) a DeRozan po 17, Pöltl a White po 12

Portland – Oklahoma City 118:115 (29:37, 32:23, 27:30, 30:25) – konečný výsledok série 4:1
Najviac bodov: Lillard 50 (10 trojok), Harkless a McCollum po 17 – George 36, Westbrook 29 (14 asistencií, 11 doskokov), Schröder 17

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali