Liga majstrov: City siaha na postup, Pellegrini: “Práca ešte nie je dokončená”

Liga majstrov: City siaha na postup, Pellegrini: “Práca ešte nie je dokončená”

Bratislava 14. marca 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Sergei Chuzavkov)

 

Manchester City je jednou nohou medzi najlepšou osmičkou. Otvorenejšia je situácia medzi Atleticom Madrid a PSV Eindhoven

Utorňajšie odvety osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016 určia mená ďalších dvoch štvrťfinalistov elitnej súťaže. Manchester City je po triumfe 3:1 v prvom súboji na pôde Dynama Kyjev jednou nohou medzi najlepšou osmičkou a v domácom prostredí sa bude snažiť spečatiť svoj premiérový postup do štvrťfinále. Otvorenejšia je situácia v druhej konfrontácii medzi Atleticom Madrid a PSV Eindhoven, španielsky klub si z prvého duelu v Holandsku odniesol bezgólovú remízu.

Reklama
Na snímke tréner City Manuel Pellegrini
Na snímke tréner City Manuel Pellegrini

“Citizens” sa v Premier League trápia, v tabuľke figurujú až na štvrtom mieste a ich nádeje na zisk titulu sa pomaly rozplývajú. Všetko si však vynahradzujú v Lige majstrov, kde siahajú na historické štvrťfinále. V úvodnom dueli na Ukrajine predviedli zverenci trénera Manuela Pellegriniho jeden zo svojich najlepších výkonov, keď zdolali domáce Dynamo vďaka gólom Sergia Agüera, Davida Silvu a Yayu Touré. Čílsky kormidelník však varuje pred podcenením odvety. “Výsledok z prvého zápasu je pre nás veľmi dôležitý, no naša práca ešte nie je dokončená. Myslieť si, že vďaka výhre 3:1 vonku máme už postup vo vrecku, by bolo tou najhoršou vecou. Je dôležité si uvedomiť, že čelíme silnému tímu v podobe Dynama Kyjev,” vyslovil sa Pellegrini, ktorý nemôže v utorok počítať so zraneným trojlístkom Kevin De Bruyne (koleno), Samir Nasri (stehenný sval) a Fabian Delph (achilovka).

Ukrajinci tiež ešte nehádžu flintu do žita, proti nim však hrajú štatistiky. Dynamo totiž ešte nikdy v histórii nezvíťazilo na anglickej pôde, z 13 zápasov 11 prehralo a dva remizovalo. Naposledy sa do štvrťfinále LM prebojovalo v roku 1999, vtedy ofenzívu Kyjeva ťahal spolu s Andrijom Ševčenkom aj Sergej Rebrov, súčasný kouč Dynama. Po víkendovej ligovej výhre 2:1 nad Karpaty Ľvov, vďaka ktorému získalo na čele tabuľky trojbodový náskok pred hlavným rivalom Šachtarom Doneck, tréner Rebrov potvrdil, že obrancu Mykolu Morozjuka čaká pre vážne zranenie kolena jeden až dvojmesačná pauza.

Reklama

“City je jedným z najlepších tímov na svete a na vlastnej koži sme už pocítili ich potenciál. Najmä v útoku sa ťažko zastavujú. Musíme dôkladne zanalyzovať naše chyby z prvého stretnutia a na odvetu sa ešte lepšie pripraviť,” povedal Rebrov. “Nemôžeme si dovoliť urobiť rovnaké chyby ako v Kyjeve. Bude ťažké vyhrať, no pokúsime sa o to,” doplnil trénera obranca Dynama Jevhen Chačeridi.

Hráči Atletica by v prípade postupu cez PSV hrali štvrťfinále LM už tretí rok v rade. V domácej Primere Division ťahajú aktuálne sériu štyroch víťazstiev, pričom v posledných troch zápasoch dali zakaždým tri góly. Na utorkový duel sa dobre naladili výhrou 3:0 nad Deportivom La Coruňa. Rovnaký výsledok by privítali aj v osemfinálovej odvete LM na štadióne Vicente Calderona. “Mužstvo odviedlo v uplynulých stretnutiach skvelú prácu a dosiahlo výborné výsledky. Výkon s La Coruňou nám ešte dvihol sebavedomie a veríme si aj v utorkovom kľúčovom zápase sezóny,” vyslovil sa obranca Atletica Saul Niguez. Tréner Diego Simeone nebude môcť pre zdravotné problémy počítať so Stefanom Savičom (stehno) a Tiagom (noha), neistý je aj štart Fernanda Torresa, ktorého sužuje boľavé koleno.

Po prvom súboji má aj Eindhoven stále nádejné vyhliadky, pri strelenom góle mu stačí k postupu akákoľvek remíza. PSV v tejto sezóne nevyhral v troch zápasoch vonku ani raz, keď podľahol CSKA Moskva, Wolfsburgu a uhral bezgólovú remízu na Old Trafforde s Manchestrom United. Lídra Eredivisie čaká náročný týždeň, najbližší víkend sa v nej stretne v kľúčovom súboji s druhým Ajaxom Amsterdam, pred ktorým má na čele tabuľky jednobodový náskok. Po odsedení trestu sa do zostavy PSV vráti kapitán Luuk de Jong, ktorý dúfa, že privedie svoj tím k prvému víťazstvu na španielskej pôde po predošlých dvanástich neúspechoch. “V minulosti sme ukázali, že vieme podať dobré výkony vo veľkých zápasoch. Musíme to predviesť aj v nasledujúcich dvoch dueloch,” vyhlásil de Jong. Tím trénera Philipa Cocua hrá v parádnej forme, v domácej súťaži neprehral 21 zápasov za sebou. V Madride určite nenastúpi vykartovaný Gaston Pereiro, otázniky visia aj nad zdravotným stavom Andresa Guardada (zadný stehenný sval) a Maximea Lestiennea (lýtkový sval).

 

Odvety osemfinále LM 2015/2016, utorok 15. marca:

Reklama

Atletico Madrid – PSV Eindhoven /20.45 SEČ, rozhoduje: Mark Clattenburg (Angl.)/

/prvý zápas: 0:0/

 

Manchester City – Dynamo Kyjev /20.45, rozhoduje: Ovidiu Hategan (Rum.)/

/prvý zápas: 3:1/

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:20

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová v piatok vyzvala na zdržanlivosť s cieľom zabrániť ďalšiemu stupňovaniu napätia na Blízkom východe. Britský premiér Rishi Sunak žiadal, aby v regióne prevládol pokoj. Reagovali tak na útok v Iráne, ktorý americké médiá pripísali Izraelu.

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

11:14

Poľské úrady zadržali dvoch podozrivých z útoku na ruského opozičného politika Leonida Volkova, ku ktorému prišlo v marci v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok litovský prezident Gitanas Nauséda.

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

Druhý deň rokovania ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri
Na snímke taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani
10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali