Kollár vrátil úder Dankovi, zaútočil na jeho ministrov a prijal ponuku na televíznu diskusiu o mafii

Kollár vrátil úder Dankovi, zaútočil na jeho ministrov a prijal ponuku na televíznu diskusiu o mafii

Bratislava 20. marca 2018 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Líder opozičného politického zoskupenia Sme rodina, Boris Kollár, zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom reaguje na slová Andreja Danka o tom, že Kollár má mafiánsku minulosť. Ten na oplátku predsedovi SNS vyčíta doterajšie pôsobenie jeho ministrov.

Na snímke poslanec NR SR Boris Kollár (Sme rodina)

Kollár vo videu odmietol reagovať na nedeľné Dankove slová o tom, že “večeria za mafiánske peniaze a že sa stýka s ľuďmi, ktorí v Bratislave vraždili.” Uviedol, že túto problematiku vysvetlil už mnohokrát a nemieni sa zaoberať osobnými útokmi. “Ľudia ako Danko chcú, aby som reagoval na ich útoky. Neprišiel som do politiky riešiť takéto veci. Keď niečo sľúbim, tak to dodžím, to je zásada, s ktorom som vstupoval do politiky,” uviedol Kollár.

Reklama

Povedal, že sa chce sústrediť na fakty a začal vymenúvať “prešľapy” ministrov, ktorých nominovala SNS. “Andrej, veď tvoj minister nám chcel ukradnúť budúcnosť, riadil 600 miliónov na vedu a výskum, ktoré ste chceli dať upratovacím firmám a eseročkám, ktoré dovtedy nemali nič spoločné s výskumom,” povedal na margo odvolaného ministra školstva Petra Plavčana.

Kollár ďalej poukázal na tender na ministerstve obrany, za viac ako miliardu eur, ktorý podľa neho riadi pravá ruka Danka, Ján Hoľko. Ten je dokonca podľa slov Kollára priateľom s mediálne známym talianskym podnikateľom Antoninom Vadalom. Kollár dodal, že v tendri figuruje fínska firma spájaná s korupčnými škandálmi vo Fínsku, Chorvátsku či Egypte. “Zakryjete to do utajenia a všetkou koučuje tvoja pravá ruka pán Hoľko,” vysvetlil opozičný poslanec.

Reklama

Narážal aj na ministerstvo pôdohospodárstva vedené Gabrielou Matečnou z SNS, pod ktorou vraj boli prideľované dotácie talianskym podnikateľom vrátane Vadalu..

Výzvu Andreja Danka na politický súboj v televíznej diskusnej relácii prijal. “Neviem ako skončí duel, neviem kto vyhrá, ale viem kto prehrá. Prehrávame my všetci. Toto je systém štandardných politikov, ktorí kradnú a ak im na to niekto príde, tak začnú útočiť osobnými invektívami. Ja takúto politiku nikdy nebudem robiť.”

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali