KHL: Slovan podľahol Admiralu Vladivostok vysoko 1:6 – sumár, text, hlasy

KHL: Slovan podľahol Admiralu Vladivostok vysoko 1:6 – sumár, text, hlasy

Bratislava 17. januára (TASR) – Hokejisti Slovana Bratislava nenatiahli víťaznú sériu v KHL na tri zápasy, keď v piatok vo svojom treťom vystúpení v rámci štvorzápasovej série v domácej Slovnaft aréne podľahli Admiralu Vladivostok vysoko 1:6.

Zverenci trénera Rostislava Čadu prehrávali od 9. minúty, keď za Janusa prešiel teč Gyngeho. V 26. minúte Bližňák vyrovnal, ale v závere druhého dejstva pridal Gynge svoj druhý gól, keď využil vylúčenie Miklíka. V 46. minúte pridal tretí presný zásah Bortnikov a v závere položili Slovan na kolená ďalšie tri góly Vladivostoku.

“Belasí” zakončia štvorzápasovú domácu sériu v nedeľu o 17.00 h proti Metallurgu Novokuzneck. O tri dni neskôr sa predstavia na ľade AK Bars Kazaň.

Slovan Bratislava – Admiral Vladivostok 1:6 (0:1, 1:1, 0:4)

Reklama

Góly: 26. Bližňák (Bartovič, Mojžíš) – 9. Gynge (Pyett, Schütz), 39. Gynge (Osipov, Bergfors), 46. Bortnikov (Drugov), 57. Ugarov (Hodgman, Zubov), 57. Bergfors (Schütz, Gynge), 60. Bortnikov (Osipov, Barbašev). Rozhodcovia: Kadyrov, Kiseľov – Parfionov, Sysujev, vylúčení: 2:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané)

Slovan Bratislava: Janus – Škoula, Sigalet, Mihálik, Mojžíš, Štajnoch, Brejčák – Miklík, Bližňák, Vondrka – J. Mikúš, Ölvecký, Bartovič – Šatan, Radivojevič, Hudáček – Bakoš, Šťastný, T. Mikúš

Reklama

Admiral Vladivostok: Ivannikov – Pyett, Vorobiov, Commodore, Osipov, Zemčonok, Ternavskij, Naumenkov – Bortnikov, Zubov, Hodgman – Gynge, Schütz, Bergfors – Gračov, Nikitenko, Ugarov – Sokolov, Drugov, Barbašev – Kuznecov

Obe mužstvá predvádzali od úvodu ofenzívny hokej. Slovan mohol ísť do vedenia už v 3. minúte, keď sa Šatan natlačil pred brankára, ale Ternavskij ho fauloval a tak rozhodca nariadil trestné strieľanie. Šatan chcel šikovne oklamať Ivannikova, položil si ho, ale brankár Vladivostoku vyrazil puk betónom. Na druhej strane musel Janus zneškodniť pokus Hodgmana a následne si poradil aj s projektilom z hokejky Zubova. “Belasým” robil problémy dobrý forčeking súpera. V 9. minúte už domáci gólman kapituloval, keď za jeho chrbát prešiel teč Gyngeho – 0:1. V 12. minúte predviedli hostia rýchlu akciu s koncovkou Bergforsa, Janus strelu vyrazil. Vzápätí šikovne zakombinovali Bartovič s Jurajom Mikúšom, ale opäť sa vyznamenal Ivannikov. V ďalších minútach mal už navrch Slovan. Ivannikov si však poradil so strelou Bližňáka, peknou samostatnou akciou Ölveckého a počas presilovky mu pomohla žŕdka, ktorú opečiatkovala Sigaletova delovka. V závere nevyužili gólové šance ani Radivojevič a opäť Ölvecký. Slovan síce prestrieľal súpera 13:7, no po úvodnom dejstve prehrával 0:1.

“Belasí” pokazili na začiatku druhej tretiny niekoľko prihrávok po sebe a dostali sa pod tlak. Admiral si však väčšie šance nevytvoril. V 26. minúte prišla rýchla akcia domácich, keď Mojžíš poslal pas do útočného pásma na Bartoviča, ktorý prihral na pravý kruh Bližňákovi a ten z prvej trafil medzi Ivannikovove betóny – 1:1. Po góle mali na ľade prevahu “belasí”, no opäť sa im nedarilo v koncovke. V 32. minúte zachránil Janus po strelách Schütza a Bergforsa. Potom predviedli domáci rýchly brejk. Vondrka sa šikovne zbavil obrancu, nabil medzi kruhy Miklíkovi, ktorý pálil z prvej, ale Ivannikov puk do siete nepustil. Vzápätí však mohlo byť 2:1 pre hostí, keď Janus zakiksoval, ale pred gólom ho zachránil Mihálik. V závere tretiny rozhodca poslal na trestnú Miklíka a Admiral išiel do vedenia. Presadil sa opäť Gynge – 1:2.

Slovan v úvode tretej tretiny nevyužil presilovku a v 46. minúte pykal. Na 3:1 pre hostí upravil Bortnikov, ktorý si zblízka vychutnal Janusa. Ölveckému nevyšla ani tretia šanca, keď sa prekľučkoval pomedzi dvojicu obrancov, ale výborný Ivannikov si s jeho zakončením poradil a za chrbát nepustil ani puk po akcii na jeden dotyk tretieho útoku. V polovici záverečnej tretiny skončil na ľade Vondrka a do ďalšieho priebehu sa už nezapojil. Admiral v závere pridal do rozvrátenej obrany domácich ďalšie tri góly a Slovanu tak pripravil prvú domácu prehru v novom roku.

hlasy:

Reklama

Rostislav Čada, tréner Slovana: “Výsledok vyzerá hrozivo, ale musíme konštatovať, že tri góly sme dostali v posledných troch minútach. Dôležitým momentom bolo zaujímavé vylúčenie Michela Miklíka v závere druhej tretiny, keď sa pri vyrovnanej hre podarilo súperom streliť gól, ktorý im dosť pomohol. Musím povedať, že súper hral veľmi dôrazne a agresívne v súbojoch jeden na jedného a my sme sa v nich ťažko presadzovali. Treba povedať aj to, že súper bol veľmi efektívny, my sme dali zo 40 striel jeden gól, oni z 29 striel šesť. Michal Vondrka sa sťažuje na pichanie v stehne, ale ja verím, že to bude v poriadku.”

Mário Bližňák, útočník a strelec jediného gólu Slovana: “Nezačali sme zle, hrali sme dobrý hokej a mali sme šance, ale spravili sme dve chyby a oni to využili. V tretej tretine nám ukázali, že sem neprišli iba brániť a ako sa bojuje o play off.”

Peter Ölvecký, útočník Slovana: “Dnes bolo naším najväčším problémom premieňanie šancí, v prvej tretine sme mohli dať dva-tri góly a bol by to úplne iný zápas. Takto sme od začiatku doťahovali a to je ťažké.”

Jaroslav Janus, brankár Slovana: “Bohužiaľ, nepokryli sme si hráčov pred bránkou a oni nás pretlačili. Góly dávali na dva-trikrát. Mali sme dosť šancí, ale ich brankár chytal celý zápas skvele. Rozhodol asi ten tretí gól, tam sa zlomil zápas.”

Sergej Svetlov, tréner Vladivostoku: “Som spokojný s dnešným výkonom. Oba tímy mali veľké nasadenie. V prvej tretine sme nehrali až tak dobre, ale nakoniec si odnášame víťazstvo 6:1 a tri body.”

Reklama

Tabuľka Západnej konferencie:

1. Dinamo Moskva 45 29 3 4 9 147:94 97

2. SKA Petrohrad 46 26 5 3 12 149:94 91

3. Lev Praha 45 20 9 5 11 125:88 83

4. CSKA Moskva 47 22 6 1 18 118:107 79

5. Dinamo Riga 45 18 9 5 13 117:102 77

6. Donbass Doneck 44 21 6 1 16 110:83 76

7. Medveščak Záhreb 45 19 4 10 12 120:109 75

8. Lokomotiv Jaroslavľ 45 18 5 5 17 83:84 69

————————————————-

Reklama

9. Atlant Mytišči 45 15 7 3 20 93:102 62

10. Sever. Čerepovec 45 14 4 6 21 99:121 56

11. SLOVAN BRATISLAVA 45 13 7 3 22 102:139 56

12. Spartak Moskva 44 11 7 5 21 88:114 52

13. Viťaz Podolsk 46 10 6 8 22 90:121 50

Reklama

14. Dinamo Minsk 44 11 2 5 26 81:129 42

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy.

ny ms /k dispozícii sú zvukové záznamy a videozáznam/

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali