Kapely MADUAR a HOLKI pripravujú vydanie spoločnej česko-slovenskej skladby s názvom “Pohodový song”

Kapely MADUAR a HOLKI pripravujú vydanie spoločnej česko-slovenskej skladby s názvom “Pohodový song”

Košice 31. mája 2017 (HSP/Foto:M&M Brothers Team)

 

Na obzore je ďalšia česko-slovenská hudobná spolupráca. Slovenský Maduar a české Holki pripravujú v týchto dňoch vydanie spoločnej skladby, ktorú nazvali Pohodový song.

Slovenský Maduar a české Holki pripravujú v týchto dňoch vydanie spoločnej skladby

Viac nám o tejto kooperácii povie Juraj Matyinko z Maduaru, ktorý spolu s bratom Ladislavom stojí za týmto projektom: “Už dlhšie sme uvažovali nad česko-slovenskou spoluprácou pri našej tvorbe. Do úvahy pripadali rôzne možnosti, ale nakoniec sa to celé vyriešilo samo. Pri vystúpeniach na akciách zameraných na 90. roky sme sa spoznali s dievčatami z formácie Holki, s ktorými sme boli okamžite na jednej vlnovej dĺžke. Po prvom spoločnom vystúpení nám bolo jasné, že práve ich oslovíme pri príprave nového singla a sme radi, že našu ponuku bez váhania prijali.”

Reklama

Juraj v spolupráci s Marekom Vozárom pripravil skladbu, ktorá je absolútne pohodová a k tomu napísal aj text. “Chcel som, aby z toho išla rovnaká pohoda, akú máme vždy, keď sa s Holkami stretneme. Je s nimi nesmierna zábava a dokážeme sa spoločne smiať aj celé hodiny. Navyše sme sa už oproti 90. rokom generačne posunuli a každý z nás má svoju rodinu, tak som chcel, aby z tej skladby išla nielen kamarátska, ale aj rodinná pohoda, ktorú si momentálne všetci užívame a prináša nám radosť. Myslím si, že sa to nakoniec podarilo a názov Pohodový song plne vystihuje atmosféru skladby.”, vysvetľuje.

Skladba aj klip sú už natočené, aktuálne prebiehajú postprodukčné práce. Vokály sa nahrávali neďaleko Bratislavy v štúdiu speváka Ľuba Virága, zábery zo štúdia sa objavia aj vo videoklipe. Ten však bude predovšetkým rodinným klipom, ktorého natáčanie bolo realizované v horách na strednom Slovensku, v krásnych priestoroch Parku pod Borovicou.

Reklama

Ako upresňuje Juraj Matyinko: “Náš plán bol jednoduchý, zobrať rodiny s deťmi do prírody a stráviť s nimi spoločný víkend. Areál Parku pod Borovicou bol pre tieto účely ako stvorený. Okrem krásneho ubytovania v kanadskom zrube hneď pri rybníku sme mali možnosť vyskúšať rôzne zaujímavé aktivity – jazdu na buginách, 160 metrový Zipline, lanovú dráhu, člnkovanie, lukostreľbu či vrhanie sekery na terč. Okrem toho sme si zamozrejme zahrali futbal, posedeli večer pri ohni a nakrmili zvieratá v miestnej minifarme. Proste nádherne strávený čas v kruhu rodiny, ktorý si hlavne deti mimoriadne užili. Mne osobne sa pritom vybavili spomienky na moje detstvo.”

Celý pobyt zaznamenávali 3 filmové štáby, z toho jeden mal na starosti drony, vďaka čomu vznikli aj krásne letecké zábery. Ako to nakoniec celé dopadne uvidíme v priebehu 2 týždňov, keďže na 15.6. je plánovaná premiéra Pohodového songu aj s videoklipom.

 

Video: Maduar & Holki – Pohodovy song – skuska dvojhlasov II si môžete pozrieť tu:

 

Reklama

Redakciu informoval M&M Brothers Team.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali