Kandidát na Oscara? Truban skúša Čaputovej taktiku a robí zo seba obeť útokov. Prinútili ho “starí politici” užívať drogy, chváliť sa tým pred mládežou a predávať 5 gramov “bieleho?”

Kandidát na Oscara? Truban skúša Čaputovej taktiku a robí zo seba obeť útokov. Prinútili ho “starí politici” užívať drogy, chváliť sa tým pred mládežou a predávať 5 gramov “bieleho?”

Bratislava 14. augusta 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Líder strany Progresívne Slovensko Michal Truban zrejme zvolil taktiku akú v predvolebnej kampani používala jeho bývala kolegyňa, teraz už prezidentka Zuzana Čaputová. Každú kritiku svojej osoby, či svoju kauzu, ktorá vyplávala na povrch vydáva za útok “starých politikov.” Vari ho nútili so zbraňou pri hlave brať drogy, chváliť sa tým pred mládežou a predávať 5 gramov “bieleho?”

Na snímke líder koalície Progresívne Slovensko (PS) a Spolu Michal Truban

Politickou priekopníčkou v robení zo seba obeť útokov sa stala prezidentka Zuzana Čaputová. Čo sa nakoniec ukázalo ako úspešná taktika.

Reklama

Čaputová totiž ešte v predvolebnej kampani na každú aj konštruktívnu kritiku svojej osoby reagovala statusom, kde citovala daného politika, ktorý sa voči nej vyjadril kriticky a pár vetami napísala niečo v zmysle “pozrite ako na mňa stále útočia, boja sa ma.”

Podobnú taktiku zvolil aj Čaputovej bývalý stranícky kolega a súčasný samozvaný “potencionálny premiér”, líder progresívcov Michal Truban.

Reklama

Každý kritický výrok na jeho osobu zverejňuje na Facebooku v akomsi “zarámovanom obraze”, ktoré má predstavovať zrkadlo, aby daného politika zosmiešnil a pridáva k tomu nejaký komentár, ktorým nevyvracia fakty, ale robí zo seba obeť.

Napríklad na kritiku zo strany Borisa Kollára ohľadom migrácie, LGBTI a pedofílie reagoval takto:

 

 

Reklama

Keď sa prevalila Trubanova drogová kauza najprv tvrdil, že sa nič nedeje, že si len dal na výške jedného jointa a zosmiešňoval výroky Andreja Danka na jeho adresu:

 

 

Neskôr však bolo zverejnené druhé video Michala Trubana z prednášky pred študentmi, kde to už vyzeralo ako propagácia drog pred mládežou. Truban sa tam chválil ako užíval drogy a porovnával to z jeho úspešnou podnikateľskou kariérou.

Reklama

Rôzni odborníci na drogy vtedy upozorňovali, že jeho “bad trip” nemohol nastať len po užití jedného jointa marihuany, a preto tu niečo nesedí.

Truban preto neskôr natočil video, kde priznal “trochu viac” marihuany a tiež užívanie tvrdej drogy LSD.

Následne sa ukázala aj jeho internetová komunikácia, kde Truban hovorí o tom, ako ide predávať “5 gramov bieleho.” O tri dni na to konštatoval, že už je všetko “biele” vypredané.

Líder progresívcov na to zareagoval tak, že sa jednalo len o vtip a myslel tým “5 gramov bieleho dizajnu.”

Najnovšie svoju drogovú kauzu bagatelizuje a snaží sa zo seba urobiť obeť “starých politikov.”

 

“Sú nervózni, tak útočia”

Čím bližšie sú voľby, tým viac na mňa a našu koalíciu starí politici útočia. Robia tak zo strachu, pretože ich môžeme vymeniť. Ja sa za svoj osobný život nehanbím, ale rozoberať moju mladosť, vzťahy, blogy a rodinu nemá pre budúcnosť Slovenska zmysel,” napísal Truban na Facebooku.

Zverejnil tiež vtipne sa tváriace video s policajtom, kde Truban opäť bagatelizuje svoju drogovú kauzu. Policajt namiesto toho, aby nasadil Trubanovi putá na ruky za podozrenie zo šírenia toxikománie a možného dílerstva “bieleho”, si sním priateľsky potľapká rukou a odvetí: “Nebuďte nervózny, oni sú nervózni, keď vyťahujú na vás tie špinavosti.”

 

Reklama

K videu pridal popis, kde opäť zo seba robí obeť:

“Nielen moje úspechy, ale aj zlyhania ma urobili, kým som. S pokorou pracujem ďalej na tom, aby nová generácia priniesla zmenu a vymenili sme skorumpovaných starých politikov pri moci.

Oni sa toho boja, preto útočia, preto sa snažia odpútať pozornosť od toho, že keď ja som bol na výške, oni už dávno sedeli v parlamente a rozoberali náš štát.

Viem, že pre nich to neskončilo a prídu ďalšie útoky, ale pre mňa je to potvrdením toho, že sme na správnej ceste. Lebo ani ja som neskončil, do politiky som šiel práve preto, aby sme proti takejto špine zabojovali a dali ľuďom nádej, že krajina sa dá spravovať lepšie.”

Reklama

Nuž zo slov Michala Trubana vyplýva, ako by takzvaní “starí politici” ho s pištoľou pri hlave nútili užívať drogy a následne sa tým chváliť na prednáške pred mládežou. Možno ho prinútili aj predávať 5 gramov bieleho.

Nie, pán Truban, nie starí politici, ale vy ste si dal gól do vlastnej brány. Vy ste sa vstupom do politiky stali verejne činnou osobou, a preto musíte znášať aj záujem verejnosti o vaše súkromie a musíte čeliť aj svojim drogovým záležitostiam z minulosti.

Čaputovej sa podobná taktika robenia zo seba obeť útokov podarila na jednotku. Ľudia ju začali ľutovať a možno aj to dopomohlo k tomu, že sa nakoniec stala prezidentkou.

Je však rozdiel, keď Čaputová robila zo seba obeť kvôli kritike jej koncipientskej praxe, čomu málokto z voličov rozumie a je rozdiel, keď má niekto drogovú kauzu, na čo sú ľudia obzvlášť citliví. V tomto prípade robiť zo seba obeť zrejme príliš nepomôže. Ale pri liberálnych voličoch človek nikdy nevie.

Samuel Gdovin

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali