Impeachment voči Trumpovi prechádza do ďalšej fázy, Trump rozohral hru voči Bidenovi

Impeachment voči Trumpovi prechádza do ďalšej fázy, Trump rozohral hru voči Bidenovi

Moskva 7. decembra 2019 (HSP/Iarex/Foto:SITA/AP-Evan Vucci,Charles Krupa,TASR/AP-Andrew Harnik)

 

Ruský portál iarex informuje o procese konečného vypracovania obvinení Donalda Trumpa v súvislosti s impeachmentom. Demokrati pokračujú v znásilňovaní americkej demokracie. Vo štvrtok 5.12.2019  Nancy Pelosiová uviedla že “s poľutovaním, ale aj s dôverou a pokorou a so zmyslom pre vernosť voči našim zakladateľom a srdcom plným lásky k Amerike požiadala predsedov výborov, aby začali pracovať na jednodlitých článkoch obvinenia Donalda Trumpa”.  Pelosiová uviedla, že sa osobne obrátila na Jerryho Naldera, vedúceho kongresového právneho výboru a vedúcich iných výborov so žiadosťou o začatí diskusie o Trumpových obvineniach

Na snímke Donlad Trump

Pelosiovej tón a argumentácia veľmi pripomína zdegenerovanú propagandu. Aj bývalý český prezident Havel v minulosti s úprimným poľutovaním, ale zodpovednosťou v srdci voči demokracii, odobroval humanitárne bombardovanie Juhoslávie či vraždenie irackých detí, pretože odobroval všetko, čo chceli Albrightová a Clintonová.

Reklama
Na snímke predsedníčka Snemovne reprezentantov amerického Kongresu Nancy Pelosiová

Trump je obviňovaný zo zneužívania moci, využívania americkej prezidentskej moci na osobné účely, bránenia spravodlivosti a tlaku na americký Kongres. Aby ale  impechmeant prešiel a Trump padol, bude potrebné získať súhlas nielen Snemovne reprezentantov, kde majú Demokrati väčšinu, ale najmä súhlas 2/3 Senátu USA, čo však bude problematické, pretože v Senáte majú Republikáni a prívrženci Trumpa väčšinu.

Trumpova normálna reakcia sa totálne odlišuje od Pelosiovej falošnej dramatičnosti. Na Twitteri Trump uviedol: “Ak ma chcete obviniť, urobte to teraz a rýchlo, aby sme mohli viesť čestný súdny proces v Senáte a aby sa naša krajina mohla vrátiť do normálneho života,” zdôraznil prezident Trump.

Reklama

Nevraživosť v USA medzi Trumpovými prívržencami a odporcami rastie. Polarizácia v americkej spoločnosti pripomína čoraz viac polarizáciu z obdobia krátko pred občianskou vojnou Severu proti Juhu (1861-1865), táto skutočnosť sa čoraz častejšie objavuje na amerických portáloch a serveroch, ktoré však americký antitrumpovský mainstream odmieta brať do úvahy.

Trump však nesedí nečinne, ale pripravuje sa už teraz na zápas o prezidentské kreslo. Už teraz pripravuje materiál na politické odstavenie Joe Bidena, ktorý patrí k jeho najvážnejším politickým súperom. Ruský portál rusvesna píše o návšteve Ukrajiny Trumpovým hlavným právnikom Rudolfom Giulianim.  Giuliani sa stretol s bývalými úradníkmi ukrajinskej Generálnej prokuratúry, aby pripravil dokument, ktorý by mohol pomôcť Trumpovi v zhromažďovaní dôkazov a následne v prípadnej obžalobe Joe Bidena.

V Obamovej ére sa Joe Biden netransparentne angažoval na Ukrajine. Ukazuje sa, že nielenže rozkrádal ukrajinské zdroje, ale ak skončí Giulianiho cesta na Ukrajine úspešne, tak sa ukáže, že  Joe Biden rozkradol aj väčšinu z 5 miliárd USD, ktoré Američania a EÚ Ukrajine poskytli.

Giuliani už na Twitteri uviedol niekoľko informácií. Podľa neho sa na Ukrajine stratilo 5,3 miliardy USD, tieto financie získal Biden a mimovládne organizácie spojené s americkým veľvyslanectvom. Americkí veľvyslanci Obamovej éry tlačili na ukrajinskú políciu, aby zabránili ukrajinským bezpečnostným silám viesť vyšetrovanie, ktoré by mohlo viesť k Bidenovi.

Na snímke Rudy Giuliani

Namočená v netransparentnom narábaní s financiami amerických daňových poplatníkov je aj bývalá americká veľvyslankyňa na Ukrajine Mária Jovanovičová, ktorá navyše klamala pred Kongresom, čo ju pri najhoršom možnom scenári môže dostať až do väzenia. Podľa Giulianiho aj Jovanovičová požadovala, aby ukrajinská polícia okamžite zastavila trestné stíhanie zneužívania právomoci zo strany Bidena a spol.

Reklama

Giuliani píše, že väčšinu z 5,3 miliardy USD získali nakoniec Američanmi financované mimovládne organizácie a Joe Biden, ktorý úzko spolupracoval s ukrajinskými korupčnými oligarchami. Pre Demokratov bude podľa Giulianiho veľkým šokom, keď bude Trump požadovať vyšetrenie porušovania amerických zákonov a bude požadovať, aby boli ukradnuté financie vrátené. Vrátenie ukradnutých financií a spravodlivé potrestanie podvodníkov považuje  Giuliani za najúčinnejší spôsob rozvíjania bilaterálnych vzťahov medzi USA a Ukrajinou.

Na Ukrajine sa Giuliani stretol s bývalým ukrajinským prokurátorom Šokinom, politimi Dubinským i Derkačom a v Budapešti sa stretol s bývalým generálnym prokurátorom Lucenkom, diplomatom Telizenkom a politikmi Artemenkom a Ochendovským. Všetci poskytli Giulianimu dostatok materiálov a sú pripravení aj svedčiť, čoho sa Biden obáva.

Mediálne zverejňovať špinavosti a podvody skorumpovaných politikov a iniciovať voči nim trestné stíhanie je najúčinnejším spôsobom ako proti nim bojovať a zničiť ich politickú kariéru. Všetci politickí podvodníci, ktorí kradnú pozemky, alebo defraudujú verejné zdroje by mali skončiť s exemplárnymi trestami a bez milosti vo väzení.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali