Hokejisti HC Košice vyhrali vo svojom štvrtom vystúpení v Lige majstrov nad Libercom 4:3

Hokejisti HC Košice vyhrali vo svojom štvrtom vystúpení v Lige majstrov nad Libercom 4:3

Košice 7. septembra 2014 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

V 45. minúte zápasu došlo ku kurióznej situácii, keď Hyláka pre problémy s korčuľou na dve minúty vystriedal Melicherčík

Hokejisti HC Košice vyhrali vo svojom štvrtom vystúpení v Lige majstrov nad Libercom 4:3 a na konto získali prvé tri body. Po štyroch odohratých zápasoch sú na poslednom štvrtom mieste A-skupiny.

Reklama
Na snímke hráči HC Košice po výhre nad Bílí Tygři Liberec 4 : 3 v hokejovej Lige majstrov A – skupiny

Po opatrnejšom úvode sa vedenia ujali hostia. Vylúčenie Macejka v 8. minúte potrestal Bulíř, ktorý usmernil Bulíkovu strelu. Košičania sa v domácom prostredí nechceli nechať zahanbiť a pridali na aktivite. Veľkú príležitosť mal v 14. minúte Spilar, ktorý sa dostal do krátkeho úniku, no v nájazde na Lašáka neuspel. V závere prvej časti mali ešte obe mužstvá výhodu presilovej hry, no skóre 1:0 sa do prvej prestávky nezmenilo. 

Štyri minúty po nej mali Košičania opäť početnú výhodu a Lapšanský presnou strelou vyrovnal – 1:1. Ten istý hráč využil aj ďalšiu presilovku Košíc, keď v 29. minúte využil zmätok v Lašákovom bránkovisku. Aktivita Košičanov neutíchala ani po druhom góle a pred domácim publikom sa snažili aj o tretí presný zásah. Lašák však viackrát podržal svoje mužstvo a Liberec gólovo udrel v 35. minúte. Početnú výhodu českého tímu využil slovenský útočník Martin Bartek, ktorý obišiel bránku a prekvapil Hyláka. O dve minúty na to sa osamotený pred Lašákom ocitol Bartoš, no košický útočník nebol úspešný. Liberec získal tesný náskok späť v 38. minúte, keď na 2:3 upravil Bulíř. Už o 21 sekúnd však bolo opäť vyrovnané, keď Kolenovu prihrávku usmernil za Lašáka Češík. Mužstvá tak šli do kabín za stavu 3:3.

Reklama

V 45. minúte došlo ku kurióznej situácii, keď Hyláka pre problémy s korčuľou na dve minúty vystriedal Melicherčík. V 49. minúte sa po Spilarovej prihrávke presadil Bartoš a Košice opäť viedli – 4:3. Slovenský majster aktívne bránil tesný náskok a na ofenzívne snahy súpera reagoval rýchlymi protiútokmi. V závere riadneho hracieho času mali hostia dve presilovky, no Košičania sa dokázali ubrániť aj pri súperovej hre bez brankára. Na svoje konto si tak pripísali prvé tri body v Lige majstrov. 

K priebehu a výsledku zápasu sa vyjadrili aj trénery oboch tímov. Tréner Košíc Anton Tomko povedal: “Dnešný zápas bol diametrálne odlišný od zápasu v Liberci. Bol to rýchlejší, atraktívnejší hokej. Diváci videli veľmi dobrý hokej. Aj my sme mali veľa vylúčených hráčov. Za bojovnosť najmä v záverečných oslabeniach sme si zaslúžili zvíťaziť.”

Pavel Hynek, tréner Liberca: “Diváci videli atraktívny zápas. My sme odohrali dobrú prvú tretinu, no v druhej sme začali veľmi profesorsky. Z toho plynuli vylúčenia, ktorých bolo asi sedem, čo je veľmi veľa. V závere sme už nedokázali vyrovnať ani počas powerplay. Musím však oceniť výkon domácich v druhej a tretej tretine. Dali do hry všetko, hrali s veľkým nasadením a vyhrali zaslúžene.”

Svoje dojmy po zápase vyjadrili aj dvaja hráši Košíc, autori gólov- Peter Bartoš, ktorý strelil víťazného gólu po zápase uviedol: “Dôležité je, že sme dnes dali štyri góly. Využili sme presilovky a dúfam, že sa mužstvo nakoplo. Nech nám to vydrží čo najdlhšie. Ukázala sa sila mužstva a verím, že v takomto duchu budeme pokračovať.”

Adam Lapšanský, autor dvoch gólov: “Bojovali sme od začiatku až do konca a vyplatilo sa. Snažili sme sa robiť čo najmenej chýb, pretože v predošlých zápasoch sme dostávali góly práve po zbytočných chybách.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

06:53

Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS). Prípad prevzala prokuratúra, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi.

06:44

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy. V stredu to oznámilo poľské ministerstvo zahraničných vecí.

06:35

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C’ Čche v stredu prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať pre podozrenia, že ju kontroluje čínska vláda.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon, ktorý čínskej materskej spoločnosti ByteDance dáva približne 270 dní na to, aby odpredala TikTok v USA alebo čelila vylúčeniu z amerického trhu.

06:30

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali