Jágr: “Tréner Vůjtek sa trochu pomýlil, Slováci boli lepší”

Jágr: “Tréner Vůjtek sa trochu pomýlil, Slováci boli lepší”

Minsk 10. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Hviezdneho útočníka si slovenská obrana 58 minút pozorne strážila. V závere mu však stačil jeden moment, kedy sa odpútal od Petra Čerešňáka a svoju šancu využil

Z českého tábora zaznel po úvodnom dueli na svetovom šampionáte v Minsku hlboký výdych. Favorit mal v susedskom derby so Slovenskom namále, keď ešte 127 sekúnd pred koncom tretej tretiny prehrával 1:2. Napokon sa však prejavili jeho väčšie skúsenosti, duel otočil a vyhral 3:2 po predĺžení. Z predvedenej hry mali ale českí hokejisti rozpačitý dojem.

Reklama
Jaromír Jágr

“Vysoko sme si latku nenastavili, vlastne sa môžeme už iba zlepšovať. Slováci hrali oveľa lepšie, než som čakal. Výborne korčuľovali a prekvapili ma, akí sú silní v rohoch klziska. Mali sme veľké problémy presadiť sa v súbojoch jeden na jedného. Na to, akí sú Slováci veľkí, tak sú pomerne obratní. Keď pán Vůjtek hovoril, že má zostavu zo zúfalstva, tak sa trochu zmýlil,” uznal kvality súpera veterán Jaromír Jágr. Jeho tím Slovákov jasne prestrieľal 33:16, dlho však narážal na pozorného brankára Jána Laca. “Striel sme mali skutočne dosť, ale že by to boli nejaké vyložené šance, to sa nedá povedať. Slováci boli lepší, mali viac z hry.”

Hviezdneho útočníka si slovenská obrana 58 minút pozorne strážila. V závere mu však stačil jeden moment, kedy sa odpútal od Petra Čerešňáka a svoju šancu využil. Vyrovnávajúcim gólom poslal duel do predĺženia. “Ondra Němec to urobil výborne. Ja som najprv zabrzdil, no potom som náhle vyštartoval k bránke a on ma presne našiel. Nebolo jednoduché to trafiť, mali sme šťastie. Ten obrat v závere je jediná pozitívna vec na našom výkone. Pre veľa hráčov to bol po dlhom čase prvý zápas na veľkom klzisku, navyše ešte nie sme zohratí. Snáď sa to bude zlepšovať,” verí 42-ročný krídelník New Jersey Devils. Zápas mal podľa neho grády, hral sa pred vynikajúcou kulisou. “Mal som však pocit, že v hľadisku bolo viac Slovákov ako Čechov. Asi to majú do Bieloruska bližšie. Alebo majú lacnejšie letenky,” zasmial sa.

Reklama

Podľa obrancu Ondřeja Němca by víťazstvo mohlo dodať českému tímu pred ďalšími duelmi na MS potrebné sebavedomie. “Je to pre nás vydarený štart. Chceli sme do turnaja vstúpiť víťazne, čo sa nám podarilo. Je to síce za dva body, ale všetci videli, aký ťažký zápas to bol. Slováci jazdili, dve tretiny nám unikali do brejkov. Majú veľa mladých chalanov, ktorí výborne korčuľujú. Bolo to náročné, takže dva body sú dobré,” konštatoval autor prvého českého gólu na šampionáte.

jf

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali