Hlavné mesto má nového šéfa príspevkovej organizácie Marianum a členov predstavenstiev Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a Dopravného podniku Bratislava

Hlavné mesto má nového šéfa príspevkovej organizácie Marianum a členov predstavenstiev Bratislavskej vodárenskej spoločnosti a Dopravného podniku Bratislava

Bratislava 24. októbra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Poslanci mestského zastupiteľstva v Bratislave dnes 24. októbra zvolili nového šéfa príspevkovej organizácie Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy. Do mestských spoločností Dopravný podnik Bratislava (DPB) a Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) nastúpia tiež noví členovia predstavenstiev, ktorí majú zodpovedať za obchod, technický úsek a infraštruktúru. Na miesto riaditeľa Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB) bude vypísané nové výberové konanie

Na snímke primátor Bratislavy Matúš Vallo

Za riaditeľa príspevkovej organizácie Marianum schválili vymenovanie Borisa Šramka. Nový riaditeľ bol vymenovaný na ročnú „skúšobnú“ dobu, pretože vo výberovom konaní dostatočne nepresvedčil výberovú komisiu. „Komisia nebola úplne presvedčená o tomto kandidátovi, preto bola stanovená lehota jeden rok, počas ktorej sú stanovené určité ciele,“ uviedla viceprimátorka Tatiana Kratochvílová.

Reklama

Za člena predstavenstva zodpovedného za obchod v BVS schválili Ladislava Kizaka a za člena predstavenstva zodpovedného za technický úsek a infraštruktúru vymenovali Miroslava Kollára. V DPB bude zodpovedný za technický a prevádzkový úsek Milan Donoval a infraštruktúru bude mať na starosti Michal Halomi.

Viceprimátor Juraj Káčer pred vymenovaním kandidátov do BVS vysvetľoval poslancom svoje prepojenie na Ladislava Kizaka, pretože ráno pred zastupiteľstvom anonym rozposlal poslancom a médiám e-mail, v ktorom bol na spoločnej fotke s týmto kandidátom. „Keď som sa dozvedel, že pán Kizak vyhral výberové konanie, informoval som primátora, že je to môj spolužiak z vysokej školy a že existuje na facebooku futbalová partia, kde je 50 ľudí, a stretávame sa na Železnej studničke. Informoval som pána primátora, že nebudem hlasovať za tohto pána. Upovedomil som tiež všetkých predsedov klubov predtým, ako prišli tieto e-maily, že to môže byť vnímané ako konflikt záujmov. Nevstupoval som žiadnym spôsobom do výberového konania. Nikdy sme sa nerozprávali na tému BVS,“ povedal Káčer.

Reklama

Výberové konanie na miesto šéfa MIB zopakujú. Napriek úspešnému výberovému konaniu na túto pozíciu nedošlo s vybraným uchádzačom k dohode pri rokovaniach o možnostiach nástupu a platových podmienkach. Metropolitný inštitút do vymenovania nového riaditeľa dočasne povedenie Ján Mazúr z kancelárie riaditeľa magistrátu. Jeho nomináciu rovnako dnes hlasovaním potvrdili poslanci mestského zastupiteľstva. „Chystáme nový konkurz. Je to komplikovaná situácia a veľa ľudí nevie, čo majú očakávať. Výberové konanie bude na začiatku budúceho roka,“ uviedol primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Vo výberových konaniach plánuje bratislavský magistrát pokračovať. „Do konca roka plánujeme vyhlásiť výberové konania na riaditeľov/riaditeľky Galérie mesta Bratislavy a Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Začiatkom budúceho roka budú nasledovať výberové konania na pozície riaditeľa/riaditeľky Správy telovýchovných a rekreačných zariadení, Zoologickej záhrady Bratislava, Mestskej knižnice v Bratislave, Mestského múzea mesta Bratislavy a Mestského ústavu na ochranu pamiatok,“ uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:49

Spojené štáty odložili plány na sankcie voči jednotkám izraelskej armády pre porušovanie ľudských práv v Predjordánsku. Vyplýva to z piatkových informácií televízie ABC News.

17:43

Európska únia poskytne Beninu takmer 50 miliónov eur na podporu bezpečnosti a boj proti terorizmu, uviedol v piatok predseda Európskej rady Charles Michel.

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
16:23

Guvernér talianskej centrálnej banky Fabio Panetta vyzval na “včasné, zároveň však iba mierne” znižovanie úrokových sadzieb Európskou centrálnou bankou (ECB). Takýto postup umožní ECB reagovať na zmeny vo vývoji na trhu a zmierniť riziko dlhodobej ekonomickej stagnácie v eurozóne.

16:22

Spojené štáty stiahnu časť svojich vojakov z Čadu, informoval vo štvrtok Pentagón. TASR

16:22

Na začínajúcu sa letnú dovolenkovú sezónu je s odletom z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov do 17 destinácií v 11 krajinách. Prvý charterový let tejto dovolenkovej sezóny vypravili v piatok skoro ráno, smeroval do egyptskej Hurghady.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali