Generálny prokurátor Žilinka a jeho 1. námestník Kandera – členovia zločineckej skupiny?

Generálny prokurátor Žilinka a jeho 1. námestník Kandera – členovia zločineckej skupiny?

Bratislava 3. decembra 2023 (HSP/Foto:Screenshot)

 

JUDr. Martin Ribár – predseda OZ ZA DEMOKRACIU A PRÁVNY ŠTÁT okomentoval tvrdenia Jána Čurillu. Jeho status prinášame v plnom znení  

Ján Čurilla
Ján Čurilla na špecializovanom súde v Banskej Bystrici

Trestne stíhaní „naši chlapci“ Čurillovci sú zjavne najdôležitejšou témou na Slovensku – pre niektoré médiá a pre prevažnú časť súčasnej opozície – akoby ani neexistovali iné témy na Slovensku !

Reklama

Dennodenne produkujú „tie jedine správne“ médiá články, relácie o tom, ako sú „naši chlapci“ nevinní, stíhaní nedôvodne, všetko je proti nim vykonštruované a zmanipulované, a to isté počuť z úst väčšiny opozičných politikov, ale aj napríklad špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.. – „naši chlapci“ Čurillovci musia byť „zachránení“ za každú cenu! Prečo?

Prečo? Môj, zdôrazňujem môj osobný názor:

Reklama

Pretože sa verejnosť nesmie za žiadnu cenu dozvedieť pravdu. Pravdu o podozreniach, čo všetko mali v skutočnosti „naši chlapci“ robiť, a kto všetko im v tom mal pomáhať a najmä, kto im mal dávať pokyny.

Žilinka a Kandera – členovia zločineckej skupiny, alebo min. činní pre zločineckú skupinu ?

Nie len oni – aj iní prokurátori generálnej prokuratúry, Krajskej prokuratúry Bratislava, či všetci členovia vyšetrovacieho tímu Oblúk, ktorí stíhali „našich chlapcov“.

Zbláznil som sa? Ja asi nie… toto uviedol samotný Ján Čurilla vo svojom výsluchu v kauze „Rozuzlenie“ !! – uvedená výpoveď „koluje“ po internete a mám ju k dispozícii.

Ján Čurilla doslovne uviedol: „K osobám, ktoré podľa mojich mnou získaných informácií a ktoré tvorili resp. boli činné pre skupinu okolo osoby Peter Košč by som zaradil aj osoby z prostredia prokuratúry. Podľa doposiaľ zistených informácií vyplývajúcich z mojej služobnej činnosti sa vedome na diskreditácii pracovnej skupiny Očistec podieľali aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka, prvý námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera, minimálne prokurátorka GP SR Katarína Habčáková, tak bol tiež do tejto schémy zapojený aj prokurátor KP BA Juraj Chylo, pán Poprac, krsné meno si nespomeniem a príslušníci národnej kriminálnej agentúry ako aj Úradu inšpekčnej služby, minimálne v rozsahu tých, ktorí boli zaradení vo vyšetrovacom tíme Oblúk.“

Reklama

Každý kto konal, vypovedal, alebo sa vyjadroval v neprospech „našich chlapcov“ Čurillovcov musí byť zlikvidovaný a zdiskreditovaný! Absurdné? Realita na Slovensku…

Len tak mimochodom, informácie o Žilinkovi má mať Čurilla sprostredkovane od Jána Kaľavského. Toho Kaľavského, ktorý vypovedá „proti našim chlapcom“, ale jeho tvrdenia označujú „naši chlapci“ za klamstvo – tak sa mi natíska otázka.

Ak Kaľavský vypovedá proti „našim chlapcom“ tak klame, ale ak vypovedá, čo sa „našim chlapcom“ hodí, tak hovorí pravdu? – inak, Kaľavský tieto tvrdenia Čurillu označil za nezmysel….

Štatút chránených oznamovateľov – som presvedčený, že tento inštitút bol zneužitý na „záchranu“ Čurillovcov a spol. – tento štatút im potvrdili prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry – tej špeciálnej prokuratúry, ktorej prokurátori sú tiež podozriví, že sa na činnosti „našich chlapcov“ mali podieľať… absurdita za absurditou.. ale opakujem sa – realita na Slovensku…

Je náhoda, že takmer všetci tí (nie všetci, ale takmer všetci), ktorí získali tento status chráneného oznamovateľa, sú zachytení na legálne vyhotovených zvukových záznamoch, a teda sú tiež podozriví, že sa mali podieľať na činnosti „našich chlapcov“, pre ktorú sú títo trestne stíhaní, ale aj na inej ich činnosti, pre ktorú (ešte) nie sú trestne stíhaní?

Reklama

Aj po 1000-ci krát zopakujem, že aj na „našich chlapcov“ sa vzťahuje prezumpcia neviny – ale dodám – pri rešpektovaní prezumpcie neviny – existuje tak veľké množstvo dôkazov, že tvrdím, že tie podozrenia proti „našim chlapcom“ sú dôvodné !

Ja sám disponujem (legálne) mnohými dôkazmi, z ktorých vyplýva, že tieto podozrenia proti „našim chlapcom“ sú dôvodné.. aj ja sám som zažil ich postupy a metódy..

Rozumiem tomu, že verejnosť môže byť už zo všetkého okolo „našich chlapcov“ zmätená, a že to všetko, z čoho sú podozriví je až „neuveriteľné“ – verejnosť však bude veľmi prekvapená, čo všetko sa ešte dozvie, a aj tí, ktorí pokladajú obvinenie „našich chlapcov“ za vymyslené a vykonštruované budú asi potom nemilo prekvapení..

Podozrenia voči „našim chlapcom“ musia byť riadne vyšetrené – napriek enormnej snahe zamiesť všetko, čo sa týka podozrení „našich chlapcov“ z manipulácie trestných konaní a inštruovania vypočúvaných osôb pod koberec.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:28

Slovenské domácnosti v tomto roku výrazne zvyšujú svoje úspory. Celkový objem vkladov domácností v bankách v januári a februári 2024 medziročne vzrástol o 3,5 %, respektíve takmer o 4 %. Pritom ešte v septembri 2023 úspory domácností medziročne klesali. Najnovšie údaje tak potvrdili zistenia brokerskej spoločnosti Ozios.

13:15

Britský kráľ Karol III. a ďalší poprední členovia kráľovskej rodiny sa vzdajú patronátu nad takmer 200 dobročinnými a inými organizáciami. Je to výsledok preskúmania ich spojenia s viac ako 1000 skupinami, oznámil v sobotu Buckinghamský palác.

13:05

Slovenský hokejista Marián Studenič bodoval v nočnom zápase nižšej zámorskej súťaže AHL. Dvadsaťpäťročný útočník zaznamenal asistenciu pri góle Coachella Valley. Firebirds neuspeli v prvom stretnutí 2. kola play off na ľade Calgary Wranglers 1:4 a v sérii na tri víťazstvá prehrávajú 0:1 na zápasy.

12:52

Jedna osoba zomrela a šesť ich utrpelo zranenia v dôsledku streľby súvisiacej zrejme s obchodovaním s drogami neďaleko Paríža. Oznámila to v sobotu miestna prokuratúra.

12:26

Akcie v USA si v piatok (3. 5.) výrazne polepšili a kľúčový index Dow Jones Industrial Average si pripísal viac než 400 bodov. Aprílová správa o zamestnanosti totiž ukázala, že trh práce sa ochladil. To podporilo nádeje, že americká centrálna banka (Fed) čoskoro zníži úrokové sadzby.

11:50

Desiatky demokratov z americkej Snemovne reprezentantov vyzvali v piatok prezidenta Joea Bidena, aby zvážil zastavenie predaja zbraní Izraelu, ak nezmení vedenie svojej vojny proti Hamasu. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

10:14

Rusko počas uplynulej noci útočilo dronmi v ukrajinskej Charkovskej a Dnepropetrovskej oblasti. Tamojší predstavitelia v sobotu dopoludnia informovali o najmenej šiestich zranených a škodách na kritickej infraštruktúre, komerčných i obytných budovách.

09:22

Súhlasiť s dohodou o prímerí s Izraelom by pre palestínske hnutie Hamas nemalo byť problémom, motivácia jeho vedenia však stále nie je jasná. Uviedol to v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

09:15

Ruská protivzdušná obrana zničila štyri rakety dlhého doletu, ktoré ukrajinské sily odpálili na polostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany.

08:43

Vojenský súd na  východe Konžskej demokratickej republiky (KDR) v piatok udelil trest smrti ôsmim vojakom vrátane piatich dôstojníkov za dezerciu a zbabelosť v boji proti povstaleckej skupine M23 podporovanej Rwandou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali