Futbalovú „Jedenástku roka 2016 ZsFZ Tipos“ vyhlásili v Nitre – štvorica trénerov ignorovala tento akt a hlasovacie lístky v termíne uzávierky na Západoslovenský futbalový zväz zabudli vyplniť a zaslať – Ani disciplinárka ich nepotrestala

Futbalovú „Jedenástku roka 2016 ZsFZ Tipos“ vyhlásili v Nitre – štvorica trénerov ignorovala tento akt a hlasovacie lístky v termíne uzávierky na Západoslovenský futbalový zväz zabudli vyplniť a zaslať – Ani disciplinárka ich nepotrestala

Banská Bystrica 27.februára 2017 (HSP/Foto: Ivan Hádek)

 

V Nitre v sídle Západoslovenského futbalového zväzu sa v Hoteli JAS slávnostne vyhlásili výsledky ankety „ Jedenástka roka 2016 ZsFZ III.ligy Tipos“

Najlepšia Jedenástka roka III.ligy Tipos ZsFZ – spoločná fotografia

Táto akcia Trénersko-metodickej komisie ZsFZ a Komisie rozhodcov sa pripravovala zodpovedne na tento slávnostný akt ankety, ktorá má dlhoročnú takmer 25-ročnú tradíciu. Žiaľ pred rokom sa na vyhlásenie pozabudlo a ani teraz v tomto ročníku takmer jedna štvrtina trénerov túto anketu ignorovala a hlasovacie lístky nepovažovali za potrebné odoslať na adresu Západoslovenského futbalového zväzu. Je však zarážajúce, že akoby sa nič nebolo ani stalo a vinníci, ktorí anketu ignorovali vyviazli beztrestne s úsmevom na tvári, akoby urobili dobre.  Disciplinárna komisia ZsFZ, ktorej predsedom je Miroslav VLK, ktorý je zároveň aj predsedom DK SFZ už „kul zrejme plány trestov pre Futbalový klub Spartak Myjava, ktorý odstúpil po odohratí jesennej časti z najvyššej domácej Fortuna ligy“ a potrestať štyroch trénerov, ktorí si nesplnili povinnosť hlasovať a tak anketa bola o štyri hlasy ochudobnená, čo mohlo konečným poradím poriadne zamiešať nebolo času, hoci podnet na potrestanie mal ísť jednoznačne od predsedu Trénersko-metodickej komisie ZsFZ.

Reklama
Najlepšia dvojica rozhodcov – hlavný Marián Otiepka (druhý zľava) a najlepší asistent rozhodcu Martin Jančok (na snímke druhý sprava)

Nechajme však tresty Myjavy bokom a venujme sa teraz plne už spomínanej ankete „Jedenástka roka 2016 III.ligy Tipos ZsFZ“. Je smutné, že Západoslovenský futbalový zväz pristupoval k vyhlasovaniu tejto populárnej ankety laxne a navyše nedokázal ani zverejniť všetky hlasovacie lístky hlasujúcich trénerov. Nečudo, veď keby niekto požadoval z histórie predošlých ročníkov jednotlivé výsledky ťažko by sa ich dočkal, pretože neexistuje na ZsFZ žiadna archivácia týchto predošlých ankiet. Je to iba smutné konštatovanie z čoho by kronikári určite radosť nemali…

Najlepším trénerom III.ligy bol Jaroslav Vágner, ktorému k prvenstvu blahoželá predseda ZsFZ Pavol Šípoš (na snímke prvý sprava)

Hlavným motívom celej akcie je oceniť reprezentantov regiónu, ktorý z lásky k futbalu majú chuť reprezentovať Západoslovenský kraj a tak aj v roku 2016 urobili, keď si úspešne počínali v kvalifikácii ME Regions´cup v Olomouci, kde síce v troch zápasoch ani raz neprehrali, ale skončili v skupine na druhom nepostupovom mieste. Okrem toho v rámci celoslovenského turnaja, keď slávnostne otvárali v NTC Poprad umelý trávnik v Tatranskej Lomnici zopakovali svoju skvelú formu  a aj tam získali prvé miesto. Vysoko zhodnotil ich prístup, ale aj výkonnosť na spomínaných dvoch podujatiach predseda Trénersko-metodickej komisie Rudolf Hanák. Najlepšiu Jedenástku v kraji vyberali tréneri, ktorých TMK ZsFZ nedokázala včas zistiť, že do uzávierky hlasovania nedokázali získať chýbajúce štyri anketové vyplnené lístky. Nielenže ich nepožadovali zaslať, ale nechali ich ďalej bez povšimnutia a potrestania… Pritom si pri spočítavaní hlasov vôbec neuvedomili, že štyri chýbajúce anketové lístky môžu značne znegovať výsledky celej ankety „Jedenástky roka 2016 III.ligy Tipos ZsFZ“. Najviac 10 hlasov dostal útočník Komárna Roman Haša. Na margo celej akcie predseda ZsFZ Pavol Šípoš povedal: „ Som rád že zväz po roku pripravil tento gala večer. Myslím, že je čo hodnotiť okrem Jedenástky roka. Je treba poďakovať aj hráčom, ktorí vzorne reprezentovali v spomínanej kvalifikácii amatérov. Svoju kvalitu potvrdili potom aj na turnaji štyroch výberov v Tatranskej Lomnici, kde zvíťazili. Čaká nás ročník, ktorí bude v rámci amatérov reprezentačný. Myslím, že Západoslovenský futbalový zväz po  športovej stránke funguje primerane . Sú tu kvalitní hráči. Verím, že objavíme aj nové talenty“ – povedal na margo podujatia P. Šípoš, ktorý je na čele zväzu od minulého roka. Cenu pre najlepšieho trénera si odniesol Jaroslav Vágner z Púchova.  Po ročnej prestávke boli vyhodnotení aj rozhodcovia. Najlepší hlavný rozhodca bol vyhodnotený Marián Otiepka z Trenčína a najlepším asistentom rozhodcu bol vyhodnotený Martin Jančok z Nitry.

Reklama

Na záver teda, ako vyzerá  JEDENÁSTKA  ROKA III.lIGY  TIPOS ZsFZ za rok 2016 :

Dalibor ROŽNÍK (KFC Komárno, 4 hlasy) – Michal RIŠKA (MŠK Púchov, 7 hlasov), František BREZNIČAN (Púchov, 4 hlasy), Csába SZÓRÁD (Komárno, 5 hlasov), Tiep Phan THANH (FC Horná Nitra Prievidza/Handlová, 4 hlasy) – Martin KOČIŠ (FC Slovan Galanta, 7 hlasov), Marek GAJDOŠÍK  (Púchov, 7 hlasov), Igor OBERT (Komárno, 4 hlasy), Tomáš FARAGÓ (Komárno, 8 hlasov) – Roman HAŠA (Komárno, 10 hlasov). Vahagn MILITOSJAN (Topoľčany, 6 hlasov).

Jozef Cvajniga

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali