Futbal-ME17: Slováci podľahli v druhom zápase C-skupiny Talianom 0:2

Futbal-ME17: Slováci podľahli v druhom zápase C-skupiny Talianom 0:2

Paralimni 24. mája 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 17 rokov neuspeli vo svojom druhom vystúpení v C-skupine ME. V piatkovom dueli v cyperskom Achnase podľahli rovesníkom z Talianska 0:2. V úvodnom zápase v utorok zaznamenali Slováci bezgólovú remízu so Švédmi

futbal
Ilustračné foto

Taliani sa dokázali strelecky presadiť už v prvom dejstve. V 30. minúte otvoril skóre Francesco Camarda, na ktorého o osem minút neskôr nadviazal Mattia Liberali. Zverenci trénera Branislava Fodreka odohrajú ďalší zápas na turnaji v pondelok 27. mája o 17.00 SELČ na rovnakom mieste proti Poliakom.

Reklama

Švédi zaznamenali v C-skupine remízu s poľským mužstvom 2:2. Zo štyroch štvorčlenných skupín postúpia do štvrťfinále prvé dva tímy z každej skupiny. Mužstvá na tretích a štvrtých miestach na šampionáte skončia.

C-skupina:
SLOVENSKO – Taliansko 0:2 (0:2)
Góly: 30. Camarda, 38. Liberali

Reklama

Švédsko – Poľsko 2:2 (1:1)
Góly: 14. Antwi, 56. Bozicevic – 24. Adkonis, 67. Izunwanne

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:06

Na severe Islandu havaroval v piatok autobus s českými turistami. Po nehode museli s vážnymi zraneniami hospitalizovať niekoľko ľudí, potvrdilo v nedeľu české ministerstvo zahraničných vecí. TASR o tom informuje podľa spravodajského portálu Novinky.cz.

“Môžeme potvrdiť, že na severe Islandu v oblasti Akureyri prišlo v piatok k nehode autobusu s českými občanmi. V autobuse bolo 20 českých turistov a dvaja českí vodiči,” uviedla hovorkyňa českého rezortu diplomacie Mariana Wernerová.

15:47

Desiatky krajín zúčastnených na summite o Ukrajine vo Švajčiarsku v záverečnom vyhlásení uviedli, že ruská vojna na Ukrajine spôsobuje “rozsiahle ľudské utrpenie a ničenie”, ale cesta k mieru si vyžaduje zapojenie všetkých strán. V akejkoľvek mierovej dohode o ukončení vojny by sa podľa nich mala rešpektovať územná celistvosť Ukrajiny.

mierový summit o Ukrajine
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (druhý sprava) a predseda Európskej rady Charles Michel (druhý zľava) sa rozprávajú počas ich bilaterálneho stretnutia na mierovom summite o Ukrajine, ktorý sa koná v horskom stredisku Bürgenstock pri meste Luzern vo Švajčiarsku v nedeľu 16. júna 2024
15:16

V Česku sa v roku 2023 vypilo najmenej piva za posledných 60 rokov. Odborníci pritom predpokladajú, že pokles bude naďalej pokračovať. Informoval o tom server novinky.cz.

Vlani sa v Česku vypilo na hlavu celkovo 256 pív. Bolo to síce opäť najviac na svete, v Českej republike to však podľa štatistikov bolo najmenej od roku 1963. Odborníci zároveň upozorňujú, že bude ešte horšie, keďže pokles spotreby by mal pokračovať. Na rekordnú hodnotu 163,5 litra, teda 327 pív z roku 2005, sa podľa nich spotreba už nikdy nevráti.

15:16

Japonsko, ktoré patrí k významným dovozcom uhlia a skvapalneného zemného plynu (LNG), by mohlo byť zhruba za 35 rokov energeticky nezávislé. Predpokladá to Jarand Rystad, šéf poradenskej a analytickej spoločnosti na trhu s energiami Rystad Energy, pričom vychádza z rozvoja najmä solárnej a veternej energie.

15:13

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho jednotky prevzali kontrolu nad dedinou Zahirne na juhu Ukrajiny. Ruská armáda tak pokračuje v postupe na frontovej línii proti ukrajinskej armáde, ktorá trpí nedostatkom vojakov a munície.

15:11

Ukrajina by sa vo svetle zhoršujúcej sa vojenskej situácie mala “vážne zamyslieť” nad návrhom ruského prezidenta Vladimira Putina a stiahnuť z juhu a východu svoje jednotky, aby bolo možné otvoriť mierové rokovania, vyhlásil v nedeľu Kremeľ.

15:11

Pápež František v nedeľu naliehal na zastavenie násilia a ochranu civilistov v provincii Severné Kivu na východe Konžskej demokratickej republiky. Počas piatkových a sobotňajších protestov proti nárastu smrtiacich útokov údajných islamistických povstalcov tu zahynulo najmenej sedem ľudí.

13:31

Údaje o vývoji inflácie v USA za máj sú pozitívne, povedal prezident Federálnej rezervnej banky (Fed) v Chicagu Austan Goolsbee, rád by však “zaznamenal podobné dáta ešte zopár mesiacov a až potom by pristúpil k redukcii úrokových sadzieb”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá z detského folklórneho súboru Čerešenka počas podujatia Kapušianske folklórne slávnosti

Autor: TASR-Veronika Mihaliková

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Peter Lipták

Ivan Štubňa

Pavel Jacz

Erik Majercak

Miroslav Urban

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali