Futbal-LM: Blanc môže ísť na lavičku, UEFA mu dala len podmienku

Futbal-LM: Blanc môže ísť na lavičku, UEFA mu dala len podmienku

Nyon 11. februára (TASR) – Tréner francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Laurent Blanc môže ísť na budúci týždeň v prvom osemfinálovom zápase Ligy majstrov proti Leverkusenu na lavičku svojho tímu.

Európska futbalová únia (UEFA) zmenila po odvolaní parížskeho klubu jeho trest na podmienečný. Pokutu 10.000 eur však klub musí zaplatiť.

Bývalý majster sveta pykal za to, že údajne zapríčinil neskorší začiatok troch zápasov skupinovej fázy jeho mužstva.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:43

Stavba diaľničného úseku pri Ružomberku v súčasnosti postupuje veľmi rýchlo. Všetky náročné úseky a problémy sú vyriešené. Zhodnotil to minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD).

Vo finálnom štádiu výstavby je podľa ministra aj tunel Čebrať. Ráž opätovne potvrdil, že obchvat plánujú odovzdať do užívania motoristom v roku 2025.

12:42

Vojna na Ukrajine, ale aj efekty uťahovania menových podmienok na viacerých významných exportných trhoch slovenských priemyselníkov by mali stále nahlodávať kondíciu viacerých odvetví slovenského priemyslu.

Výhľad priemyslu SR na nadchádzajúce mesiace teda naďalej nie je optimistický. Uviedol to analytik UniCredit Bank Czech Ľubomír Koršňák v komentári k údajom o marcovej priemyselnej produkcii, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

ŠÚ SR v piatok informoval, že priemyselná produkcia SR v marci 2024 medziročne poklesla o 6,9 %.

12:41

Počet štátnych úradníkov narástol v minulom roku o 567 miest. Mzdové výdavky na nich predstavujú 750 miliónov eur. Upozornil na to v piatok poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Vladimír Ledecký na tlačovej konferencii. Poslanec NR SR za SaS Marián Viskupič sa zas obáva, že prijaté výdavkové limity budú len sľubom.

12:37

Financovaniu železničnej infraštruktúry by mohlo pomôcť zriadenie fondu na financovanie dopravnej infraštruktúry po vzore Českej republiky. Navrhuje to Asociácia železničných dopravcov (AROS), podľa ktorej je súčasný stav financovania do budúcna neudržateľný a neumožňuje zabezpečiť dlhodobé plánovanie a udržateľný rozvoj železničnej infraštruktúry.

Výkonný riaditeľ AROS Patrik Benka dodal, že riešením by mohlo byť zriadenie fondu na financovanie dopravnej infraštruktúry.

12:34

Čína je rozhodne proti zneužívaniu nástrojov na kontrolu exportu, ako sú nové reštrikcie USA proti čínskym firmám. Uviedol to v piatok hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí po tom, čo USA pridali 37 čínskych firiem na tzv. čiernu listinu pre obavy o národnú bezpečnosť. Informovali agentúry AFP a Reuters.

Zaradenie čínskych spoločností na čiernu listinu bráni americkým firmám uzatvárať s nimi kontrakty a dodávať im komponenty bez špeciálnej licencie, ktorú je ťažké získať.

12:33

Ratingová agentúra Fitch vo štvrtok (9. 5.) varovala, že potenciálne druhé funkčné obdobie Donalda Trumpa vo funkcii prezidenta USA by mohlo viesť k zníženiu domácej aj celosvetovej produkcie a utlmenému ekonomickému rastu.

Trump avizuje možné zvýšenie ciel pre dovoz z Číny až o 60 % a plošné clo vo výške 10 % na všetok dovoz do USA, uviedla Fitch vo svojej správe.

12:30

Poľský premiér Donald Tusk ohlásil v piatok zmeny vo svojom vládnom kabinete. Výmena sa týka štyroch ministrov, a to vrátane šéfov rezortu vnútra či kultúry, ktorí kandidujú v júnových voľbách do Európskeho parlamentu. Informovali agentúry AP a PAP.

Reorganizácia je vnímaná aj ako príležitosť na prílev novej energie do Tuskovej vlády, ktorá sa svojho mandátu ujala v decembri a následne pristúpila k zásadným reformám v mnohých oblastiach vrátane justície a médií, približuje AP.

12:13

Kostarika sa nedávno pridala k latinskoamerickým krajinám, ktoré pre veľké sucho zavádzajú prídely energií s platnosťou od pondelka na neurčito. Kostarické úrady vo štvrtok ohlásili, že obmedzia prístup k elektrickej energii, ktorú krajina získava najmä z hydroelektrární. Informovala agentúra AFP.

12:11

Najmenej 61 ľudí prišlo v Thajsku od začiatku roka o život v dôsledku horúčav. Oznámilo to v piatok tamojšie ministerstvo zdravotníctva, informuje agentúra AFP.

10:17

Netanjahu dal jasne najavo, že Izrael sa nevzdá operácie v Rafahu kvôli obmedzeniu vojenských dodávok zo strany USA.

“Ak budeme musieť bojovať sami, budeme bojovať sami. Už som povedal, že ak budeme musieť, budeme bojovať zubami nechtami. Ale my máme oveľa viac ako nechty a s našou húževnatosťou a s Božou pomocou zvíťazíme. Pred 76 rokmi, vo vojne za nezávislosť, nás bolo málo a našich nepriateľov bolo veľa. Nemali sme žiadne zbrane. Na Izrael bolo uvalené zbrojné embargo. Ale vďaka veľkej statočnosti, hrdinstvu a jednote medzi nami sme zvíťazili,” – povedal predseda izraelskej vlády vo videoposolstve.

10:04

Olympijský oheň v deň otvorenia letných olympijských hier bude podľa radnice niesť ulicami Paríža drag queen Minima Geste.

“Potvrdzujem jej plnú podporu. Zopakujem: som hrdá, a áno, Paríž je hrdý na to, že pochodeň a hodnoty mieru ponesie drag queen,” povedala parížska starostka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali