Frankfurtský autosalón časť II.: Alfa Romeo, Audi, Bugatti a Hyundai

Frankfurtský autosalón časť II.: Alfa Romeo, Audi, Bugatti a Hyundai

Frankfurt 17. septembra 2015 (HSP/topspeed.sk/Foto:topspeed.sk)

 

Frankfurtský autosalón je jedným z najväčších (ak nie najväčším) motoristickým podujatím tohto roka. Naplánovaných je množstvo noviniek a svetových premiér. Je ich toľko, že sme sa rozhodli ich rozdeliť na niekoľko častí. V prvej časti sme vám predstavili novinky od automobiliek Bentley, BMW, Citroen, Opel a Kia. V druhej časti vám predstavíme novinky z dielní automobiliek Alfa Romeo, Audi, Bugatti a Hyundai

Alfa Romeo

Reklama

ALfa

Jednoznačne najhorúcejšia novinka frankfurtského autosalónu. Každý fanúšiko motorizmu čakal na Giuliu, ktorá má takmer zabudnutú taliansku autombilku opäť vyniesť na automobilový piedestál. A je na najlepšej ceste! Hoci Alfa Romeo neodhalila civilnú verziu Giulie, tá vrcholová s prívlastkom QV je proste úžasná, najmä čo sa týka dosiahnutých výsledkov – slávny nemecký okruh Nurburgiring pokorila za  7 minút a 39 sekúnd, čo je o 13 sekúnd rýchlejšie, ako jej najväčší rival BMW M4. Giulii QV pod kapotou bije srdce priamo od Ferrari – 2,9 litrový prepĺňaný šesťvalec s výkonom 510 koní a krútiacim momentom 600 Nm. Šprint na stovku zvládne za 3,9 sekundy a maximálka nie je obmedzená na tradičných 250 km/h, ale až na 307 km/h!

Reklama

Videá:

 

Audi

Reklama

AudiS4

Nemecká automobilka toho so sebou priniesla mierne viac. Tak pekne po poradí: nová generácia Audi A4. Tento obľúbený sedan strednej triedy sa konečne dočkal novej generácie. No musíme však uznať, že veľké rozdiely v dizajne teda nie sú. Modernizácia sa odohrala najmä pod kapotou a v oblasti nových technológií, či už aktívnej alebo pasívnej bezpečnosti. Športový model S4 bude vybavený motorom 3,0 TFSI s výkonom 354 koní a 500 Nm. Samozrejmosťou je aj pohon všetkých kolies Quattro. Cena Audi S4 – približne od 58.000 eur.

Audi modernizovalo aj športový model stredne veľkého SUV SQ5 TDi, ktorý si môžete objednať s prívlastkom Plus za cenu 69.000 eur. Čo znamená plus? 340 koní, 700 Nm krútiaceho momentu, zrýchlenie na 100 km/h za 5,1 sekundy a detailné zmeny exteriéru.

Prívlastok Plus bude po novom k dispozícii aj v vlajkovej lodi Audi – S8. Tu sa mechanici opäť vyhrali a z prepĺňaného osemvalca dostali až 650 koní, krútiaci moment s hodnotou 700 Nm (pri funkcii overboost až 750 Nm) a zrýchlenie na stovku za 3,8 sekundy. Ide o druhé najvýkonnejšie Audi v histórii – hneď za modelom R8 V10 Plus, ktorý má o 5 koní viac.

Zaujímavý je aj koncept E-tron Quattro, ktorý má byť konkurentom pre americkú automobilku Tesla. Koncept dostal poriadnu dávku výkonu. Z troch elektromotorov dáva pohonná sústava výkon 370 kW (503 koní) a 800 Nm. Dva elektromotory sa starajú o pohon zadnej nápravy a jeden poháňa prednú nápravu. Koncept zrýchli na stovku len za 4,6 sekundy, maximálna rýchlosť je limitovaná na 210 km/h. Teraz však tá najpodstatnejšia časť – má mať dojazd cez 500 km a plné nabitie nemá trvať viac ako 50 minút. Budúcnosť je zaujímavá, nemyslíte?

Reklama

 

Bugatti

Bugattiň

Francúzska automobilka Bugatti, ktorá je pod krídlami nemeckého koncernu VW Group je odjakživa spájaná s rýchlosťou. Toto vnímanie z rokov dávno minulých upevnil aj model Veyron, ktorý automobilka nedávno prestala vyrábať. Preto je čas na nástupcu, ktorý bude opäť lámať svetové rýchlostné rekordy. Hoci Bugatti zatiaľ neodhalilo nástupcu, prinieslo si koncept, ktorý “ukazuje súčasný dizajnový jazyk značky”.

 

Hyundai

hyundai6

Podobne si aj Hyundai priniesol kopec noviniek. Prvou novinkou je takzvaná divízia N, ktorá sa bude zaoberať športovo ladenými autami značky Hyundai. Za týmto účelom Hyundai predstavil typ i20 WRC pre sezónu 2016 a elektrický koncept Hyundai N 2025 Vision GT.

Novinkou je aj koncept luxusného kupé  s názvom Hyundai Vision G Coupe – koncept. Ním chce kórejska automobilka naznačiť svoje smerovanie – a teda okrem športovej divízie N sa chce presadiť aj v luxusnom segmente. Dizajn je nemecky uhladený – rovnako exteriér, tak aj interiér, no nechýbajú tam kórejské prvky.

Okrem toho ukázal aj facelift SUV Santa Fe – modernizácia prebiehala vo väčšej miere pod kapotou a v oblasti bezpečnosti automobilu po niepríliš podarenom výsledku crash testov. Okrem toho do výbavy Santa Fe pribudli nové voliteľné položky z oblasti bezpečnosti.

Reklama

Hyundai navyše predstavil “aktívnu” verziu malého modelu i20 Active. Dostal takzvaný outdoorový paket s vyšším podvozkom a offroadovým dizajnom. Avšak o schopnostiach auta jazdiť v teréne sa pravdepodobne nebude dať uvažovať. Na výber budú dva prepĺňané trojvalce – 100 a 120 koní, atmosférická “jednaštyrka” a 90-koňový naftový agregát.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali